۱۲۰ همت کالاهای اساسی در سامانه رهتاب با امکان نظارت هوشمند توزیع شده است
حدود ۱۲۰ همت کالاهای اساسی در بستر سامانه رهتاب با امکان نظارت هوشمند توزیع شده…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۴ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
معاون سیاستگذاری سازمان فناوری اطلاعات گفت کارگروه تبادلپذیری سازمان فناوری اطلاعات تا پایان سال باید تمام خدمات دستگاههای اجرایی را که روی پنجره واحد درحال ارائه است به صورت هوشمند ارائه دهد و این نیازمند تعامل بیشتر دستگاهها در حوزه نظاممندی دادهها است.
به گزارش پیوست، در کارگاه «نظام حکمرانی داده» در بیست و چهارمین نمایشگاه تلکام حامد منکرسی، معاون سیاستگذاری و اعتبار بخشی سازمان فناوری اطلاعات گفت: با هوشمندسازی ارائه خدمات نیاز نیست کاربر مدرکی را بهصورت فیزیکی ارائه دهد و همه استعلامات باید هوشمند باشد.
منکرسی درباره تکلیف وزارت ارتباطات در حوزه حکمرانی داده گفت: در بند هفتم سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، یکی از ٣٩ سندی که ذیل این سند ذکر میشود، سند حکمرانی داده است که وزارت ارتباطات با همکاری ٩ سازمان دیگر، متولی تدوین این سند است.
او درباره اهمیت نظاممندی دادهها گفت: در این دوره حکمرانی بر دادهها اهمیت زیادی دارد. امروزه ابزارهای جدید فناوری اطلاعات هرثانیه رکورد دادهای را تولید میکنند. برای نگهداری این دادهها نیاز به یک ساختار و نظام از فرایندها هستیم تا دادهها را کنترل کنیم.
به گفته منکرسی به اصول و استانداردهایی که روی این دادهها تولید میشوند، حکمرانی بر دادهها میگویند. اما حکمرانی مبتنی بر دادهها هم رویکرد دیگری است که مسئولان ترجیح میدهند از این منظر به دادهها توجه کنند. او گفت امروزه با حجم بالای دادهها تکنیکهای مبتی بر دادهکاوی و کلانداده اهمیت بیشتری پیدا میکند.
منکرسی گفت که پایههای حکمرانی مبتنی بر داده براساس دادههایی است که به شکل استاندارد جمعآوری شدهاند، زیرا اگر دادهها نامنظم باشند اهمیتی برای استفاده وجود ندارد.
منکرسی با اشاره به چالشهای استفاده از دادهها گفت: تعیین و تکلیف و اختیار مالکیت دادهها مشخص نیست یعنی اختیار دادهها بر عهده کاربر، حاکمیت، نهاد یا سازمان خاصی است.
او ادامه داد: ورود غیر نظاممند دولت و حاکمیت در حوزه کسبوکار، دریافت مجوزها، ضعف سیاستهای کشور در استفاده از دادهها، فقدان چارچوب برای استفاده از دادهها بخشی از چالشهای استفاده از داده است.
به گفته او لایحه حمایت از داده شخصی در مجلس درحال بررسی که اگر تصویب شود شفافیت استفاده از دادهها مشخص خواهد شد.
منکرسی گفت: کسبوکارهایی که در سطح ملی فعالیت میکنند دادههای حیاتی برای کشور دارد و درحوزه منافع ملی قرار میگیرد درنتیجه نگهداری و امنیت دادهها باید شکل ویژهتری داشته باشد.
منکرسی با اشاره به انواع دادهها ادامه داد: دادههای مختلف باید تفکیک شود. دادههای باز در دنیا به عنوان ابزاری تحقیق و توسعه استفاده میشود. استفاده از ظرفیت محققین و اساتید آورده خوبی برای کشور دارد اما این حوزه شفاف نیست که بدانیم که دادهای به صورت باز میتواند در اختیار افراد وجود داشته باشد.
ما نسخه جدید پایگاه داده را در اختیار افراد قرار خواهیم داد و سعی میکنیم دیتابیس را تقویت کنیم.
او با اشاره به موضوع تبادلپذیری دادهها بین سازمانها گفت: ما کارگروه تبادلپذیری داریم و تا پایان سال باید خدمات دستگاههای اجرایی که روی پنجره واحد درحال ارائه است به صورت هوشمند ارائه شود و این نیازمند تعامل بیشتر دستگاهها است. در این شرایط نیاز نیست کاربر مدرکی را بهصورت فیزیکی ارائه دهد و همه استعلامات باید هوشمند باشد. اما در حوزه کسبوکار ضعف وجود دارد.