نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ دی ۱۴۰۲
مدیرعامل جاجیگا گفت حجم کل بازار اجاره اقامتگاههای غیر هتلی در سال١۴٠٢ ، ١٩همت و حجم بازار آنلاین این اقامتگاهها حدود سه و نیم همت است. او دلیل انتشار جزئیات سهم بازار را آمار غلط یکی از رقبا اعلام کرد
به گزارش پیوست، بابک سهرابی، مدیرعامل جاجیگا درباره زمان ورود این پلتفرم به بازار گفت: سال ۱۳۹۵ وارد بازار شدیم. در این چند سال بازار اقامتگاه تحولات زیادی داشت. ما هم سعی کردیم با شناخت بازار سنتی و ارئه ارزش افزوده، سرویس بهتری دهیم. مخاطبان هم استقبال خوبی کردند.
سهرابی درباره تاثیر کرونا بر فعالیت جاجیگا توضیح داد: ۶ ماه اول سال ۱۳۹۸ ما در هر ماه، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۸ تا ۹ برابر رشد داشتیم. آبان همان سال بهدلیل مشکلاتی که بهوجود آمد این عدد نصف شد و در اسفند ۹۸ به دلیل همهگیری کرونا، این عدد به صفر رسید و ما سه ماه هیچ فعالیتی نداشتیم.
او با اشاره به پیشنهاداتی که برای جذب سرمایه داشتند ادامه داد: در آن سه ماه که درآمد ما به صفر رسیده بود امیدوار بودیم که شرایط بهتر میشود، به همین دلیل کار را تعطیل نکردیم. در همان روزها برای جذب سرمایه با حرکت اول درحال مذاکره بودیم. در آن زمان به دلیل رشد بالا، سرمایهگذاران زیادی سمت ما آمدند اما همه گزینهها به دلیل شرایط بازار کنار رفتند.
مدیرعامل جاجیگا با اشاره به حجم بازار آنلاین جاجیگا گفت: حجم کل بازار اجاره اقامتگاههای غیر هتلی در سال ١۴٠٢، ١٩ همت و حجم بازار آنلاین این اقامتگاهها حدود سه و نیم همت است. او دلیل انتشار جزئیات سهم بازار را آمار غلط یکی از رقبا اعلام کرد.
او در پاسخ به این سوال که چرا از ۸۲ درصد بازار سنتی اقامتگاه، فقط ۱۸ درصد آنلاین شده است توضیح داد: تفاوت ما با سایر رقبا همین بود که بقیه فکر میکردند این صنعتی است که میشود یکی دو ساله قبضه کرد اما ما میدانستیم که اینطور نیست و حوزه گردشگری از سایر حوزهها سختتر است زیرا جلب اعتماد مخاطب کار سادهای نیست. ضمن اینکه بستر اجتماعی هم بستر مناسبی برای رشد نیست و فضای کسبوکار این حوزه ریسک و التهابات زیادی دارد؛ اما ما در چنین بستری درحال رشد هستیم. رشد ما هر سال ۱۰۰ درصد است و همین امسال هم ۱۰۰ درصد رشد را پیشبینی میکنیم. همچنین پیشبینی میکنیم به ۵۰ درصد بازار آنلاین این صنعت دست پیدا خواهیم کرد.
مدیرعامل جاجیگا درباره مناطق مختلف کشور که در سایت جاجیگا فعالتر هستند گفت: رفتار رزور اقامتگاه آنلاین در مناطقی از کشور بیشتر و در بعضی از مناطق کمتر است. مثلا اقامتگاه در شمال کشور سابقه دیرینه دارد اما در غرب و شرق کمتر دیده میشود. حجم بیشتر بازار در استانهای شمالی و بعد تهران و اطراف است. همچنین استقبال از شیراز، اصفهان، یزد، کیش، قشم، بوشهر و بندرعباس بیشتر است؛ اما استانهایی مثل خوزستان و کردستان پتانسیل زیادی برای رشد در این صنعت دارند.
به گفته سهرابی، بازیگران اصلی این صنعت اتاقک، شب، جاباما و جاجیگا است. علی بابا و جاباما با هم همکاری دارند. سهرابی درباره آمارهای منتشر شده گفت: یکی از دلایل انتشار این آمار از سمت ما، انتشار آمار غلط یکی از رقبا بود. به همین دلیل ما برای اولین بار با جزئیات آمار را منتشر کردیم. اختلاف سهم بازار رقبا زیاد نیست و ما هم ادعای رهبری بازار را نداریم.
به گفته سهرابی، جاجیگا فعالیتهای خارج از کشور را با رزرو اقامتگاه در استانبول و ترکیه آغاز کرده است و الان در ۳۶۰ شهر ایران فعالیت دارد.
سهرابی درباره نظارت بر اقامتگاهها توضیح داد: این نظارت براساس الگوریتمها و شاخصهایی که در پلتفرم تعریف میشود است. بازدید حضوری نداریم زیرا این گستردگی را نمیشود از طریق بازدیدی حضوری کنترل کرد اگر این کار را انجام دهیم و در همه شهرها نماینده بگذاریم از جهت هزینه برای مخاطب بهصرفه نیست؛ اما از طریق سازوکار و نظر کاربران این نظارت ممکن میشود.
به گفته سهرابی الان ۱۸ هزار اقامتگاه در جاجیگا فعال هستند، این در شرایطی است که ۵۰ هزار اقامتگاه ثبت شدهاند اما همه آنها تایید نشدهاند. همچنین قیمتگذاری هم براساس نظارت بازار و رقابت است. او گفت که رقابت سبب بهبود عملکرد بازار میشود.
مدیرعامل جاجیگا درباره امکان ارتباط میزبان و مهمان در سفرهای بعدی بدون استفاده از پلتفرم گفت: امکان ارتباط مهمان و میزبان در سفرهای بعدی از طریق تماس شخصی وجود دارد و ما نمیتوانیم این موضوع را صفر کنیم اما براساس ارائه ارزش اضافی و خدمات میتوانیم این موضوع را کاهش دهیم. کنسلی در جاجیگا کمتر از ۱۰ درصد است وبیشتر مهمان کنسل کرده است اما ما پیشنهادات جدید جایگزین میکنیم.
سهرابی با اشاره به تعدد برنامهها در آینده ادامه داد: لیست کارهای ما در آینده زیاد است. فعلا به جذب سرمایه فکر نمیکنیم و نیازی نداریم زیرا این صنعت بازاری نیست که بشود با تزریق پول در سرعت بالا قبضه کرد. در این بازار باید ارزش افزوده ایجاد کرد. ما هیچ برنامهای برای فروش بلیت و فعالیت در بخشهای دیگر گردشگری نداریم زیرا این صنعت در همین بخش نیاز به بهبود و توسعه بیشتری دارد.