استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۸ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام) امسال میزبان ۹ کشور و سی شرکت خارجی خواهد بود که از این میان فقط ۶ شرکت چینی غرفه هم دارند.
به گزارش پیوست بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام٢٠٢٣)، دوم تا پنجم دی در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود. شرکت سهامى نمایشگاههاى بینالمللى جمهوری اسلامی ایران با همکارى شرکت پالارسامانه برگزارکنندگان این نمایشگاه هستند.
حامد بیآزار، معاون امور نمایشگاهی در این رابطه گفت: سال ۱۴۰۰ آخرین باری بوده که تلکام با حضور ۵۴ شرکت برگزار شده بود که حالا این عدد ۱۶۱ شرکت رسیده است.
او ادامه داد: تلکام امسال با شعار تحول دیجیتال و اتصالپذیری و با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت داخلی و خارجی در فضایی به مساحت ۱۱ هزار متر مربع در سالنهای ۵ و۶ و ۷ و ۸ و ۹ و ۱۰ و ۱۱ از دوم تا پنجم دی از ساعت ۸ تا ۱۵ برگزار میشود. نمایشگاهها پیشران اقتصاد کشورها هستند و از این رو تلکام اهمیت به سزایی برای ما دارد چون مقام معظم رهبری به توسعه اقتصادی تاکید کرده است و وزیرارتباطات هم به توسعه اقتصاد دیجیتال توجه ویژهای دارد.
طبق گفته بیآزار ۱۵ پنل تخصصی و ۲۲ کارگاه در حوزه فناوریهای نوین مثل بلاکچین، اهمیت بلاکچین و رمز ارز در توسعه تجارت، نسل پنج در متاورس، 5G، هوش مصنوعی در بانکداری هوشمند ایران، دیجیتال ترانسفورمیشن و غیره توسط اساتید و متخصصان هم در این نمایشگاه برگزار خواهد شد.
او ادامه داد رونمایی از ۲۰ محصول فناورانه در سطح ملی و همچنین سطح شرکتی در پاویون مختص رونمایی نیز از دیگر رویدادهای نمایشگاه تلکام است که این نمایشگاه را از دیگر نمایشگاههای برگزار شده در سالهای اخیر متمایز خواهد کرد.
داوود ادیب، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران و رئیس کانون هماهنگی فاوا هم در رابطه با تلکام ۲۴ گفت: تلکام امسال هویت جدیدی به خود گرفته است و اگر بخواهم به زبان سادهتر بگویم، جدیتر از سالهای گذشته شده است. نمایشگاه امسال به نسل جدید نمایشگاهها مبدل شده است. ضمن اینکه تفاهمنامههای بسیار کاربردی و مفیدی نیز در این نمایشگاه امضا خواهد شد.
حمیدرضا بیدخام، مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران هم در ادامه خبر از رونمایی ۲۵ سرویس مخابراتی مبتنی بر فیبرنوری داد و گفت: سالن ۷ امسال متعلق به مخابرات است و کارگاههای متنوعی در زمینه مخابرات هم در این سالن خواهیم داشت. مضاف بر اینکه گزارشی از پیشرفت پروژه فیبرنوری در کشور در نمایشگاه تبیین خواهد شد و چالشهای پیش روی اجرای فیبرنوری تبیین و گزارشی از بازار تولید کنندگان داخلی در این پروژه هم ارائه خواهد شد.
مهدی آقارفیعی، مدیر خانه نوآوری و فناوری ایران (آیهیت) هم در ادامه رویداد از امور بینالملل در این نمایشگاه صحبت کرد و گفت: از چند ماه گذشته تمرکزمان را روی جذب شرکتهای متخصص خارجی برای حضور در این نمایشگاه گذاشتیم اما چون همزمان با کریسمس بود کمی در این زمینه به چالش خوردیم. اما به طور کل ۹ کشور و ۳۰ مجموعه خارجی مهمان تلکام ۲۴ هستند.
آقارفیعی آشنایی با اکوسیستم ارتباط تجاری و همکاری با شرکتهای خارجی را از مهمترین اهداف دعوت شرکتهای خارجی به تلکام عنوان کرد و گفت: ۶ شرکت خارجی از چین در تلکام امسال غرفه دارند یعنی در واقع تنها غرفهداران تلکام غیر از ایران، چینیها هستند.
بیش از ۵۰ مهمان خارجی در قالب هیاتهای دولتی و خصوصی از کشورهای سوریه، روسیه، عراق، چین، ارمنستان، افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان و تعدادی دیگر از کشورهای دنیا هم از نمایشگاه تلکام بازدید میکنند.
در پایان نشست، بیآزار در بخش پرسش و پاسخ به خبرنگار پیوست در سوال به اینکه چرا کشورهای دیگر در تلکام غرفه ندارند و چینیها تنها غرفهداران نمایشگاه هستند گفت: اطلاعرسانی به سایر کشورها هم به قدر کافی انجام شد و تلاش کردیم که میزبانان مهمانان بیشتری باشیم. مخصوصا از روسیه که حتی خواستیم تهاتر فضا داشته باشیم چون آنها هم نمایشگاهی در این حوزه دارند، اما متاسفانه نشد. در واقع گرچه شرایط از سال ۱۴۰۰ بهتر است اما نسبت به آنچه باید، عقبتر هستیم و این هدف محقق نشده چون یک نمایشگاه بینالمللی باید ۵ درصد از آن توسط خارجیها تامین شود که نشد.