بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۶ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۲ آذر ۱۴۰۲
رشد روز افزون تکنولوژی، تغییرات اقلیمی، تغییرات جمعیتی یا اتفاقات و بیماریهایی همهگیر مثل کرونا نمونهای از ابرروندها یا مگاترندها در جهان هستند که باعث تغییرات شگرف و گستردهای در سطح کشورها شدهاند. حالا فعالان حوزه فناوری معتقدند نحوه مواجهه درست با مگاترندها، آشتی با آنها و در نظر گرفتن تهدیدها و فرصتهای آنها در کنار یکدیگر سازنده و پیشرونده است و نگاه منفعلانه یا تدافعی نسبت به ابرروندها مسلما باعث عقب افتادگی کشورها خواهد شد.
به گزارش پیوست در رویداد سیزدهم چامه (راوی داستان کارآفرینهای اصیل ایرانی) به موضوع ابَرروندها و تغییرات بزرگ و گستردهای که جهان را تحت تاثیر قرار دادهاند، پرداخته شد. تغییراتی مثل رشد تکنولوژی، تغییرات اقلیمی، تغییرات جمعیتی یا اتفاقات و بیماریهایی همهگیر مثل کرونا.
رضا قربانی بنیانگذار راه پرداخت و رئیس کمیسیون فینتک نصر تهران در این باره توضیح داد: انسانها اغلب به صورت ذاتی به آسودگی و تنبلی علاقه دارند اما بنا به شرایط فعلی همگی در کار فرو رفتهایم. در صورتی که نباید در کار غرق شد و زندگی کردن درست را فراموش کرد. از سویی انسانها همیشه به دنبال این بودهاند که بیشترین بهرهوری را با کار کمتر دارند و دقیقا فناوریها در این نقطه وارد شدهاند.
قربانی ادامه داد: ابرروندها در ابعاد مختلف کار و زندگی تاثیر گذار است و با توجه به ضرورت اهمیت موضوع مگاترندها در دنیا و به ویژه در کشور در حال توسعهای مثل ایران باید روی آنها تمرکز کرد.
سید محمدحسین سجادینیری مدیرعامل تکنو تجارت، بنیانگذار و عضو هیئت مدیره داوین، هم در ادامه به نقطه مشترک فناوری اقتصاد و فرهنگ اشاره کرد و فناوریها را مرز و نقطه ارتباط میان آنها دانست. نیری برای تکمیل این مسئله با اشارهای به فیلمهای دهه ۹۰ میلادی مثل ترمیناتور به نقش سینما و هنر توضیح داد: فیلم ترمیناتور در دوره خود حرفهای زیادی برای گفتن داشت و دقیقا نقطهای بود که توجه ما را به تاثیر سینما در نمایش فناوریها جلب کرد.
نیری در ادامه از ارزش بازار صنایع خلاق هم صحبت کرد و افزود: من بارها اشاره کردهام سهم ایران در ارزش بازار صنایع خلاق ناچیز است. در حال حاضر ارزش بازار صنایع خلاق در دنیا ۱۰ هزار میلیارد دلار برآورد شده است که اگر سهم ما تنها یک درصد از این رقم یعنی چیزی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار میبود، میتوانستیم رفاه جامعه را پنج برابر کنیم.
نیری در ادامه به نحوه برخورد با مگاترندها پرداخت و تشریح کرد: ما باید زنبوروار با موضوعات برخورد کنیم، یعنی گزیدهوار با حساسیت و عمق زیاد تا بتوانیم از آن درست برداشت کنیم. من معتقدم باید در مواجهه با ابرروندها کشوری خطرپذیر باشیم در این صورت است که میتوانیم ابرروند بسازیم اگر خطرپذیر نباشیم موج ابرروندها ما را از بین خواهد برد و برای رسیدن به این هدف به نهادهای خطر پذیر نیاز داریم.
طبق گفته نیری در حوزه تکنولوژی به اعتماد به نسل جوان احتیاج است و در هر بخش که به جوانان اعتماد شده است کشور ضرر نکرده است.
در ادامه رویداد هم امیر شکوهینیا مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری ایجاد و بنیانگذار شتابدهنده پیشران به نقش ترندها در آینده کشورها پرداخت و گفت: در سالهای گذشته فناوریهای نوین و کاربردی زیادی در جهان مورد استفاده قرار گرفتهاند، بلاکچین و کلاد نمونهای از این موارد هستند. اما اغلب در اوایل نسبت به فناوریها مقاومت زیادی وجود دارد و اینجاست که درک مدیران از موضوع است که بدانند و بتوانند با مگاترندها یا ابرروندها رفتار کنند. مثلا برخی مدیران نسبت به کلاد و فناوریها گارد گرفتند اما در نهایت همه شرکتها به این سمت رفتند و آنها که به سمت کلاد نرفته بودند ضرر بیشتری کردند.
البته طبق گفته شکوهینیا لزوما تمام ترندهای جهانی لزوما درست نیستند و نباید تسلیم آنها شد و چشم بسته آنها را پذیرفت. او در این باره توضیح داد: باید ابرروندها را درست تحلیل کرد و تحلیلهای آکادمیک را در این مسیر جدی گرفت. اغلب انسانها در ترس و امید تحلیلهای درست را فراموش میکنند. در ابتدا که عینک گوگل ساخته شد همه فکر میکردند دنیا را فتح خواهد کرد اما در نهایت با سرمایهگذاریهای کلان موفق نشد و طرح تجاری نشد. پس یکی از دلایل ترندهای شکست خورده این است که نتوانستند پولساز باشند. پس بحث اقتصاد یکی از عوامل مهم در مگاترندهاست.
ندا سپانلو مجری و برنامهساز فناورانه هم صحبتهای خود را با موضوع توجه به محیط زیست آغاز کرد. او در این باره توضیح داد: تغییرات اقلیمی یکی از مواردی است که در بحث مگاترندها باید به آن توجه کرد. این موضوع در سطح جهانی مهم است. چین و آمریکا دو کشوری هستند که نقش منفی زیادی در حوزه آلودگیهای محیط زیستی دارند. سپانلو ادامه داد: میتوان نگاهها و رویکردهای متفاوتی نسبت به ابرروندها داشت. میتوان مثل ترامپ فقط بعد اقتصادی کوتاه مدت و منافع اقتصادی را دید که روشی غیر اصولی و رد شده است. یک رویکرد هم این است که تهدید و فرصت مگاترندها را همزمان در نظر گرفت. چون اگر به تهدیدها توجه نکنیم تبدیل به بحران خواهد شد. یک راه هم هست که منفعلانه فقط به مگاترندها نگاه کنیم و بهرهای از آن نبریم در این صورت است که از ابروندها فقط بحرانهایش به ما میرسد.
اما رویکرد درست این است که با ابرروندها آشتی کنیم. چون ساخته و پرداخته خود انسان است و میتوان با پایش مستمر آن خطراتش را به حداقل رساند.
در بخش پایانی رویداد علی شریعتی مقدم بنیانگذار گروه نوین زعفران، رییس کمیسیون توسعه کسبوکارهای دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق خراسان رضوی در گفتوگو با راهبر رویداد توضیح داد: نوین زعفران کسب و کاری خانوادگی است و کارمان را در استان خراسان آغاز کردیم. گرچه کسب و کار ما خانوادگی است اما کم کم استفاده از فناوری را در فعالیتهایمان جاری کردیم من هم معتقدم باید با مگاترندها همراه شد.
شریعتیمقدم در پایان به سوالات حضار در زمینه کارآفرینی و نحوه برقراری تعادل میان کار و زندگی پاسخ داد و از فراد مشتاق به کارآفرینی خواست به برقراری تعادل میان کار و زندگی توجه کنند تا از لذتهای زندگی جا نمانند.