آیا حضور در سندباکس گره کار کسب و کارهای طلای آنلاین را باز میکند؟
معامله آنلاین طلا با چالشها و پیچیدگیهایی همراه است که منجر شده وزارت صمت فراخوان…
۴ آذر ۱۴۰۳
۱۱ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
انجمن فینتک و انجمن بلاکچین ایران به همراه مرکز اطلاعات مالی، برای کسبوکارها دورهای دو روزه به جهت آشنایی با مقررات و الزامات مبارزه با پولشویی برگزار کردند. رئیس انجمن فینتک دلیل برگزاری این نشست را الزام کسب و کارهای حوزه فینتک به ایجاد یک مرکز مبارزه با پولشویی در زیرمجموعه خود اعلام کرد.
به گزارش پیوست،اولین دوره آشنایی فعالین و اشخاص مشمول برای آشنایی با اصول پایهای مبارزه با پولشویی و تکالیف ذیل قانون، در حوزه تخصصی بلاکچین و داراییهای رمزنگاری شده و برخی از کسبوکارهای فینتک با حضور حدود ۹۸ نفر، از حدود ۷۰ کسبوکار مستقل، در روز پنجشنبه و جمعه در محل مرکز آموزش عالی طبرسی برگزار شد. این دوره به صورت مشترک توسط انجمن بلاکچین، انجمن فینتک و مرکز اطلاعات مالی ایران برگزار شد.
کسبوکارهای حوزه فناوریهای مالی از نظر قانونی مشمول محسوب میشوند و حتی گروههایی مانند پرداختیارها جزو سطح یک محسوب میشوند و به همین دلیل این کسبوکارها باید دورههای متوسط و پیشرفته مبارزه با پولشویی را بگذرانند. مهدی فاطمیان رئیس هیت مدیره انجمن فینتک با اشاره به این موارد گفت: هدف برگزاری این رویداد این است که ما با ایجاد سازوکارهای همکاری با مرکز اطلاعات مالی، کسبوکارها را با وظایفشان در بخش مبارزه با پولشویی بیشتر آشنا کنیم.
این مراسم با صحبتهای هادی خانی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس مرکز اطلاعات مالی کشور، عباس آشتیانی،مدیرعامل انجمن بلاکچین، مصطفی امیری، دبیر انجمن فینتک آغاز بکار کرد و در ادامه با تدریس مدرس مرکز اطلاعات مالی در حوزه مبارزه با پولشویی و با حضور حدود ۱۰۰ نفر از اعضا و فعالان حوزه فینتک در دانشکده علوم و فنون برگزار شد.
آشتیانی با اشاره به نقش همکاری فعالان در به حداکثر رساند شفافیت در این حوزه، گفت: مبارزه با پولشویی در این حوزه نیازمند شفافیت و همکاری فعالان این حوزه است و افرادی که در این دوره شرکت کردهاند جزو پیشگامان اعلام امادگی برای حداقل رساندن استفاده از داراییهای رمزنگاری شده در جرایم و تروریست هستند. به همین دلیل توجه به این نکته مهم است که بازار زیرزمینی رقیب این فعالان به حساب میآید و وجود پلتفرمهای تنظیمپذیر و قانونپذیر برای حداکثرسازی شفافیت در این حوزه، حائز اهمیت است.
او در ادامه گفت: استفاده از داراییهای رمزنگاری شده باتوجه به ماهیت شفاف و حمایت اکثر کشورها از پلتفرمها و فعالان داخلی خودشان، سهمی کمتر از ۵ درصد به نسب دیگری ابزارهای مالی در استفادههای مرتبط با جرایم مالی دارد.
مهدی فاطمیان در مورد این رویداد گفت: همایش به صورت آموزشی و در فاز اول به صورت مبتدی برای توضیحات قوانین و وظایفی که کسبوکارها دارند، برگزار شد و قصد داشتیم توضیحاتی راجع به الگوهای شناسایی به کسبوکارها بدهیم.
به گفته فاطمیان: کسبوکارهای حوزه فینتک جزو اشخاص مشمول قانون مبارزه با پولشویی محسوب میشوند و به همین دلیل میبایست در مجموعههای خود، بخش مبارزه با پولشویی داشته یا ایجاد کنند و کارشناس مربوطه را به مرکز معرفی و دسترسیهای لازم را دریافت کنند.
او در مورد دستاوردهای این رویداد هم گفت: دستاوردهای این رویداد، شامل آشنایی اولیه کسبوکارها به عنوان لزوم ایجاد بخش پولشویی و به مرور زمان ایجاد دسترسی به سامانه معاملات مشکوک برای کسبوکارها را در برنامه داریم. چراکه کسبوکارها فناوری نوین مالی عملا جدید به حساب میآید و با ساختارهای سنتی مانند بانکها، تطابق ندارند. مدل بیزینسی کسبوکارها جدید است و نیاز است بخش مبارزه با پولشویی هم منطبق با فعالیت شرکتها تدریس و در شرکتها ایجاد شود. تا به مرور زمان به جزو جدایی ناپذیر این حوزه تبدیل شود.
همچنین رئیس هیت مدیره انجمن فینتک گفت: طبق قانون مبارزه با پولشویی و آییننامه الحاقی ماده ۱۴ این قانون، وظایفی برای شرکتهای در نظر گرفته است و در این دوره که برای اشخاص مشول ترتیب داده شده بود، آشنایی و لروز ایجاد بخش مبارزه با پولشویی انجام شد.
او در پایان گفت: قصد داریم با ایجاد سازوکارهایی به همراه مرکز اطلاعات مالی، کسبوکارها را در حوزه پولشویی با وظایفشان آشنا کنیم تا ریسک پولشویی دامن گیر آنها نشود.