۱۲۰ همت کالاهای اساسی در سامانه رهتاب با امکان نظارت هوشمند توزیع شده است
حدود ۱۲۰ همت کالاهای اساسی در بستر سامانه رهتاب با امکان نظارت هوشمند توزیع شده…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۷ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۸ آذر ۱۴۰۲
معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد وزارتخانههای نیرو، کار و آموزش و پرورش در صدر بهترین وزارتخانههای ارائهدهنده خدمات در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند هستند و در مقابل وزارتخانههای خارجه، میراث فرهنگی و دفاع بدترین وضعیت را دارند. به گفته وی در حال حاضر اتصال دستگاهها مسألهای جدی در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نیست و خدمات باید تکمیل شود. از ۱۴۲ دستگاه مشمول، ۱۳۷ دستگاه به این پنجره متصل شدهاند اما خدماتشان را تکمیل نکردهاند.
به گزارش پیوست، جواد موحد، معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات در همایش تبیین توسعه دولت هوشمند و حکمرانی دادههای ملی در مورد بهترین و بدترین نهادهای مستقل نیز گفت: فراجا و سازمان انرژی اتمی ۱۰۰ درصد خدمات خود را از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه میدهند. بنیاد شهید و امور ایثارگران و بانک مرکزی نیز از دستگاههایی هستند که بهترین وضعیت را در این زمینه دارند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز تنها ۱۱ درصد خدمات خود را از این طریق ارائه میکند.
معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات گفت: در حال حاضر از مرحله اتصال گذر کردهایم و بحث تکمیل خدمات را پیگیری میکنیم. بیش از ۴ هزار خدمت باید در پنجره ارائه شود.
موحد در ادامه گفت: در سال ۱۴۰۰، ۱۰ دستگاه، در سال ۱۴۰۱، ۱۲۹ دستگاه و تا به امروز در سال جاری ۱۳۷ دستگاه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شدهاند. به این ترتیب از ۱۴۲ دستگاه مشمول، تنها ۵ دستگاه متصل نشدهاند.
رضا باقری اصل، معاون وزیر ارتباطات و دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات نیز در این همایش گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۱ قرار شد دستگاهها ذیل خودشان پنجره داشته باشند و در این مورد الگویمان میز دولت است. همه اینها در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند باید به یکدیگر وصل شود.
به گفته باقری اصل برخی دستگاهها مانند وزارت آموزش و پرورش، سازمان امور مالیاتی و تامین اجتماعی در این زمینه عملکرد بهتری از دیگران داشتهاند.
باقری اصل اضافه کر: در قانون دوام، رعایت نکردن این مصوبات جرمانگاری شد. امیدوارم مجبور به استفاده از ظرفیتهای ماده ۹ قانون دوام نشویم و همه دستگاهها با یکدیگر همکاری کنند. تا پایان آذر ماه قرار است استعلامهای بین دستگاهی مورد نیاز این خدمات نیز برخط شود.
معاون وزیر ارتباطات همچنین گفت: در حال بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ شناسه خدمات در پنجره ملی ارائه میشود که شامل ۶۳ درصد خدمات شامل میشود.
او ادامه داد: تا پایان دی ماه نیز ۲۰ درصد خدمات باید تماما الکترونیکی شود. تا ۱۴۰۳ انتظار داریم ۱۰۰ درصد خدمات به شکل الکترونیکی و ۴۰ درصد خدمات هوشمند ارائه شود. همچنین همه ثبتنامها و احراز هویتها یکپارچه شود.
حسن حقیقی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی نیز گفت: چالشهای جدی در حوزه نرمافزار در دستگاهها داریم. یک بخشی به پوشش این نرمافزارها روی بیزینس برمیگردد. بعضا دیده میشود نرمافزارها هم پوشانی دارند. در بحث کیفیت و امنیت و حریم خصوصی نیز چالشهایی داریم. برخی این سامانهها نیز تکنولوژی قدیمی دارند. خیلی وقتها سامانهها دادههای خود را به طور صحیح مدیریت نمیکنند.
طبق آمار ارائهشده در این همایش، طی ۶ ماه گذشته ۷ میلیارد فراخوانی API در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند داده شده است و ۲۹ میلیون کاربر با ۲۳ میلیون پروفایل وارد پنجره شدهاند. پر مخاطبترین سرویسها نیز استعلام سطح سواد، اعتبار دفترچه بیمه درمانی و پیگیری کارت ملی بوده است.