skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بانک‌ها وظیفه دارند از سامانه کشف تقلب استفاده کنند

۲۹ آبان ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱ آذر ۱۴۰۲

معاون نرم‌افزار شرکت خدمات انفورماتیک گفت در وهله اول بانک مرکزی وظیفه پیگیری این موضوع کشف تقلب را دارد و بانک‌ها وظیفه دارند سامانه کشف تقلب را تا آخر سال برخط داشته باشند.

به گزارش پیوست، علی سیفی، معاون نرم‌افزار شرکت خدمات انفورماتیک گفت: هسته شناسایی تقلب در شبکه شتاب و شاپرک خیلی مهم است و باید شناسایی شود همچنین بخش‌های پذیرنگی باید بررسی شود. حضور شاپرک در به‌وجود آمدن نظم در این حوزه کمک کرده است.
به گفته سیفی، یکی از عوامل شناسایی متقلب‌ها، شناسایی تراکنش‌های خارج از قاعده و مبالغ ریالی در زمان‌های غیر عرف است.
سیفی اشاره کرد: روزانه میانگین ٢۵٠ میلیون تراکنش صورت می‌گیرد که به دلیل کارمزد پایین و تعداد بالای پز، کنترل این تراکنش‌ها ساده نیست.
معاون نرم‌افزار شرکت خدمات انفورماتیک گفت به‌نظر می‌رسد شبکه بانکی و شبکه پرداخت تا الان اولویت روی این موضوع نداشته‌اند به این دلیل که اگر اولویت بود باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای می‌شد. همچنین یکی از چالش‌های اصلی عدم ارائه برای کنترل تقلب است.

بانک‌ها وارد کشف تقلب نشده‌اند

در ادامه نشست مهدی علی اکبریان، مدیرعامل شرکت سان گفت: در حوزه کشف تقلب در بخش فنی و دانش مشکلی نداریم. مشکل این است بانک‌ها خیلی وارد این حوزه نشده اند.

به گفته اکبریان، دلیلی پیگیری نکردن بانک مرکزی نسبت به این موضوع اولویت نداشتن و اهمیت نداشتن تقلب‌ برای مشتری‌ها است.
اکبریان ادامه داد: ما از بانک‌ها خواستیم داده‌ها را در محل به ما بدهند اما بخش دولتی خودش را امین می‌داند و بخش خصوصی را نه. زیرا تضاد منافع بین بخش دولتی و خصوصی وجود دارد. به‌نظر می‌رسد سامانه تقلب به دلیل اینکه به نفع بانک نیست عملی نمی‌شود.

در ادامه شهره طباطبایی، سرپرست گروه هوش مصنوعی شرکت خدمات انفورماتیک گفت روند کشف تقلب در دنیا، از مجموعه سرمایه‌گذاری که از سمت هوش‌مصنوعی در حوزه بانکداری خرد، فین تک و سرمایه گذاری بانکی می‌رود و غیره انجام می‌شود شناسایی می‌شود.
طباطبایی اشاره کرد: مدل‌های هوش مصنوعی در کشف تقلب موثر است. بانک‌ها در حوزه کشف تقلب یابد به سمت هوش مصنوعی بروند.
او درباره چالش‌های این حوزه توضیح داد: کمبود داده یا امنیتی بودن داده‌ها باعث می‌شود نتوانیم به اطلاعات کاربران برای جلوگیری از تقلب دسترسی داشته باشیم.
برای استفاده از کشف تقلب اولویت مدل‌های مولد هوش مصنوعی است. به گفته طباطبایی، مسئله پردازش برخط کشف تقلب حل نشده است. همچنین مراکز خدمات ابری هم به‌شکلی نیستند که داده‌های بانکی را سمت آنها ببریم. در بانک مرکزی داده‌های شتاب امنیتی هستند و نمی‌شود استفاده کرد. داده‌های بانکی را نمی‌شود به بخش خصوصی سپرد.

 

https://pvst.ir/gfw

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو