شاپرک: ۶ درصد شبکه پرداخت به خرید شارژ اختصاص دارد
۶ درصد از شبکه پرداخت کشور طبق گزارش مرداد ماه ۱۴۰۳ شاپرک به خرید شارژ…
۲۰ شهریور ۱۴۰۳
۲۹ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
فعالان حوزه بانکداری معتقدند هوش مصنوعی میتواند مانند یک دستیار هوشمند در فرآیند دیجیتالی شدن بانکها به آنها کمک کند و آنها را در چرخه هوشمندسازی بانکها یاری دهد.
به گزارش پیوست، مرتضی ترک تبریزی نائب رئیس هیات مدیره بانک تجارت در نشست تخصصی از بانکداری دیجیتال تا بانکداری هوشمند که در حاشیه دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت برگزار شد به نقش فناوریها در تسهیل امور بانکی پرداخت و افزود: پرداخت یارانهها و کرونا دو عاملی بودند که ایران را در زمینه الکترونیکی شدن فرآیند بانکی یاری دادند و باعث جهش آن شدند. به اعتقاد تبریزی ایران هر چند با تحریمها و محدودیتهای پیشرو توانسته در فرآیند هوشمندسازی خوب عمل کند و اتفاقات خوبی را در این زمینه رقم بزند.
او در ادامه از نرخ کارمزدها هم انتقاد کرد و گفت: برای توسعه فناوری باید هزینههای سنگینی انجام شود و من به عنوان بانک نیاز به مراکز نواوری و دست بازتری برای خدمات نوین دارم اما برخی سامانهها و محدودیتهای بالادستی دست ما را برای کارها میبندند در صورتی که با دیجیتالی شدن بانکها تاثیرات خوب آن در سطح جامعه بروز میکند و محدود به دامنه بانکی نیست.
یکتا اشرفی، معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی هم در ادامه از گذار به بانکداری هوشمند صحبت کرد و افزود: ما از بانکداری سنتی به بانکداری هوشمند رسیدیم و از ابزار دیجیتال برای توسعه اکوسیستم استفاده کردیم. آنچه حالا برای توسعه فناوریها در بانک مرکزی بدیهی به نظر میرسد توجه ویژه به منابع انسانی و نیروهای متخصص در این حوزه است.
علیرضا ماهیار، مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک و دبیر رویداد هم در ادامه به نقش بانکهای نظامی در الکترونیکی شدن بانکها پرداخت. مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک با اشاره به گزارش اخیر موسسه مکنزی گفت: اگر قابلیت جدیدی در بانک به وجود نیامده و چیزی به جز پروژه در بانک نداریم، موفق نبوده ایم و این موضوع هوشمندسازی نیست.
h, با بیان اینکه عملکرد هوشمندی می خواهد تا شما را به عملکرد مطلوب برساند، گفت: هوشمندسازی انتها ندارد بلکه رفتن از نقطه الف به ب است. پرچم هوشمندسازی باید در دست مدیران عامل و مدیران ارشد باشد زیرا اگر این پرچم در دست آنها نباشد، کسی اطراف شما جمع نخواهد شد.
سیدمهدی حسینی قائم مقام بانک سپه نیز در مورد هوشمندی در بانک سپه گفت: در هوشمندی باید واقعبین بود و تغییر را با تغییر نگاه آغاز کرد چون با تغییر نگاه تغییر پارادایم شکل میگیرد.
مهدی شامی زنجانی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران هم در تعریف بانکداری هوشمند توضیح داد: در گذشته کار به این شکل بود که کاربران نزد بانکها میآمدند اما در بانکداری دیجیتال بانکها هستند که به خدمت مشتریان میروند.
او در این باره توضیح داد: فرآیند دیجیتالی شدن در بانکداری دیجیتال میتواند مفاهیم کاربردی بسیاری را با خود به همراه داشته باشد اما متاسفانه ما در ایران مفاهیم را مثل یک سیب گاززده رها میکنیم فقط امیدوارم این بار مفاهیم بانکداری هوشمند را به کاربردیترین شکل ممکن در زندگی افراد جامعه در جریان بیندازیم.
رسول لطفیآذر، معاون فناوری اطلاعات بانک ملت هم در ادامه از ارتباط هوشمندسازی و دیتا صحبت کرد و توضیح داد: امکان ندارد بتوانیم از هوشمندسازی صحبت کنیم اما با دادهها سروکار نداشته باشیم. اما تا صحبت دیتا میشود ما در زمینه تبادل اطلاعات به مشکل برمیخوریم. عدهای میگویند اگر داده را به بانکها بدهید و اگر بانکها دیتا را داشته باشند برای خودشان درآمد کسب کنند اما نه اینطور نیست اگر بانکها دیتا در اختیار داشته باشند میتوانند نیاز مشتریها را پیشبینی کنند و تسهیلگر باشند.
طبق گفته لطفیآذر مرز حریم خصوصی در ایران مشخص نیست و بانکها مجبورند برای هر به دست آوردن هر دیتا کلی تماس بگیرند و پل ارتباطی برقرار کنند که این از لحاظ سازمانی مقرون به صرفه نیست.برنامهریزی برای ایجاد تبادل اطلاعات نظام بانکی نیاز و نقطه عطف اصلی بانکداری هوشمند است. ما به همراهی همه بازیگران این حوزه در زمینه هوشمندسازی خدمات بانکی نیاز داریم. به اعتقاد لطفی آذر فینتکها با فناوریهای مالی خود میتوانند در این زمینه نقش بهسزایی داشته باشند.