فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۹ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱ آذر ۱۴۰۲
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه سهم اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد کشور هماکنون کمتر از ۸ درصد است اعلام کرد این سهم باید در ۵ سال آینده دوبرابر شده و به ۱۵ درصد برسد.
به گزارش پیوست، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاحیه دهمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظامهای پرداخت، گفت: در دنیا به صورت میانگین ۱۵ تا ۴۰ درصد اقتصاد کشورها، دیجیتال است و ما اکنون کمتر از هشت درصد هستیم و باید تا ۵ سال آینده این عدد دو برابر شود و این اتفاق نیازمند یک سری الزامات و زیرساختهاست.
او افزود: لازمه بانکداری هوشمند، توسعه زیرساختهای ارتباطی و دولت هوشمند است. در زمینه ارتباطات ثابت در قعر جدول هستیم و فیبر نوری است که میتواند این کمبودها را جبران کند و خوشبختانه تاکنون خانوار میلیون نفر در یکصد شهر در پوشش خدمات فیبر نوری قرار گرفتهاند.
طبق گفته زارعپور تحول اساسی در گرو دیجیتال است. او در این باره توضیح داد: ما در راستای اهمیت این موضوع، کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال را تشکیل دادهایم و فصل مستقل در برنامه هفتم توسعه برای اقتصاد دیجیتال ایجاد شده است. ماده ۶۴ تا ۶۷ و ماده ۱۰۳ و ۱۰۷ هم مشخصاً به این حوزه پرداخته است. خوشبختانه مجلس و دولت همکاریهای لازم را در این زمینه انجام دادهاند. من تاکید میکنم اگر زیرساختهای ارتباطی و پرسرعت فراهم نباشد، حتی بانکداری الکترونیکی نیز فراهم نیست و در این صورت نمیتوانیم از بانکداری هوشمند حرف بزنیم. در زمینه ارتباطات همراه شرایط خوبی داریم اما در زمینه ارتباطات ثابت در قعر جدول هستیم. خوشبختانه با فیبر نوری میتوانیم کمبودها را جبران کنیم و به سمت سرعت گیگابایت در ثانیه رفتهایم.
او در زمینه فیبرنوری توضیح داد: در حال حاضر بیش از ۴ میلیون خانوار در یکصد شهر تحت پوشش این فناوری قرار گرفتهاند و تا اخر امسال به ۸ میلیون خانوار میرسیم و این یک انقلاب در ارتباطات است و امیدواریم بتوانیم تا پایان دولت، ۲۰ میلیون پوشش ایجاد کنیم.
راهاندازی قطبهای داده و توسعه خدمات ابری هم بخش مهمی از خدماتی است که روی آن تمرکز کردهایم که همه اینها با کمک بخش خصوصی ممکن است.
در دولت هوشمند نباید نیاز به مراجعه به حضوری و حتی ارسال مدارک باشد و مسلما بانکداری هوشمند به دولت هوشمند مرتبط است. لازمه این هوشمندی دسترسی به دیتای سایر سازمانها با در نظر گرفتن حریم خصوصی است. بسیاری از خدمات دستگاهها برخط شده و در مرکز ملی تبادل اطلاعات بیش از هزار سرویس در اختیار بقیه قرار گرفته و به زودی لایحه حریم خصوصی نیز نهایی میشود.
وزیر ارتباطات در ادامه به موضوع سرمایه انسانی و نگهداشت آن اشاره کرد و افزود: در برنامه هفتم توسعه به آموزش ۵۰۰ هزار نیروی انسانی ماهر اشاره شده است و در تلاشیم کمبودهای این حوزه را نیز جبران کنیم و در این راستا به همکاری تمام سازمانها و وزارتخانهها احتیاج داریم. ضمن اینکه در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند همه چیز یکپارچه شده و وقتی قوه قضاییه و نیروی انتظامی هم آن را پدیرفتهاند من از بانک مرکزی و کلیه بانکها میخواهم در این زمینه همراهتر عمل کنند.
وزیر ارتباطات به نقش فینتکها و فناوریهای مالی هم اشاره کرد و توصیح داد: فینتکها رقیب بانکها نیستند بلکه شریک آنها هستند و باید آنها را به چشم فرصتی برای حوزه فناوری و بانکداری نگاه کرد.
او در ادامه به ارائه خدمات مالی در سکوها و پیامرسانهای داخلی هم اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در یک سال و نیم گذشته استفاده از پیامرسانها و پلتفرمهای داخلی فراگیر شده و بانکها میتوانند بسیاری از خدمات خود را در این حوزه از طریق پیامرسانها ارائه کنند.
زارعپور در پایان به افزایش خدمات ارتباطی در روستاها هم اشاره کرد و توضیح داد سال گذشته امکان ارتباط ۳ هزار روستا را فراهم کرده بودیم و حالا این عدد به ۵ هزار روستا رسیده است و این زیرساختهای ارتباطی یعنی عدالت و امید به آینده و همین توسعه زیرساختهاست که میتواند امکان فراگیری مالی را فراهم کند.