skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش چشم‌انداز ۱۰ساله امارات متحده عربی برای توسعه فناوری‌های جدید ۱۰ حوزه که طی ده سال ارزشی حدود ۲۰ هزار میلیارد دلار پدید می‌آورند

۲۹ آبان ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ آذر ۱۴۰۲

امارات متحده عربی ۱۰ حوزه را به عنوان فرصت‌های پیش روی دولت در یک دهه آینده مشخص کرده است. سازمان توسعه و آینده دولت امارات برنامه سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری را با نگاه به چند حوزه تنظیم می‌کند که طی ده سال آینده،  فرصت‌های توسعه‌ای به ارزش حدود ۲۰ هزار میلیارد دلار را پدید می‌آورند.

از جمله روند‌های جدیدی که در ده سال آینده اهمیت خواهد داشت می‌توان به استفاده از هوش مصنوعی، مدارس VR،‌خودروهای پرنده، ساختمان‌های زیرزمینی و علوم جلوگیری از پیری اشاره کرد.

روند‌های پیش روی امارات

سازمان توسعه و آینده دولت امارات به تازگی در سپید‌نامه‌ای با عنوان «۱۰ فرصت نوظهور در آینده که رهبران دولتی باید آماده آن باشند» به ۱۰ روند اصلی در یک دهه آینده پرداخته است.

این گزارش چشم‌انداز‌هایی را در اختیار نهاد‌های دولت امارات می‌گذارد تا از آنها را در برنامه‌ها، پروژه‌ها و طرح‌های خود بررسی و استفاده کنند و توان امارات در بخش‌های مهم آینده را تقویت کنند.

گزارش مذکور ماحصل همکاری استراتژیک بین اداره توسعه و آینده دولت امارات و موسسه Future Today، یک شرکت مشاوره دوراندیشی استراتژیک در حوزه پیش‌بینی بین‌المللی است که این منبع استراتژیک را با استفاده از مدل‌سازی روند و پیش‌بینی ارائه کرده است.

هدف از این گزارش، افزایش آگاهی رهبران دولتی و تصیمم‌گیرندگان پیرامون فرصت‌های آینده و روند‌های جدید جهانی است تا برای تحولات سریع بین‌المللی در ۱۰ سال آینده آماده شده و با آنها همپایی کنند.

این گزارش تحلیلی از ۱۰ روند اصلی ارائه می‌کند:

  • هوش مصنوعی کنش‌پذیر (RAI)
  • پایان بیماری
  • امور مالی یکپارچه
  • تولید در جبهه‌ نهایی
  • فرصت‌های پایدار
  • جابجایی سریع
  • تکامل آموزشی
  • پایان کمبود آب
  • محافظت در برابر فریب دیجیتالی
  • کشاورزی پیشرفته

عهود بنت خلفان الرومی، وزیر توسعه و آینده دولت امارات، می‌گوید: «امروز، جهان شاهد سرعت گرفتن تحولات مهم ساختاری است که با اثر‌گذاری بر کشور‌ها، دولت‌ها، جوامع و جهان، آینده‌ای با نقشه توسعه جهانی جدید و واقعیت‌های اقتصادی نو را رقم می‌زنند.»

این گزارش ۱۰ روند مهم توسعه را که هنوز در مراحل اولیه توسعه هستند، بررسی می‌کند و از روند‌هایی که به جهت‌گیری‌های استراتژیک جدید جهان برای آینده‌ای بهتر شکل می‌دهد، پرده‌برداری می‌کند.

طی ده سال آینده، این ۱۰ روند نوظهور جهانی فرصت‌های توسعه‌ای به ارزش حدود ۲۰ هزار میلیارد دلار را پدیده می‌آورند. سرمایه‌گذاری زودهنگام در این روند‌ها باعث جهش توسعه امارات به سمت اقتصادی قدرتمند، پویا و آینده‌ای پایدار می‌شود.

این مطالعه ابزار آینده‌نگری مهمی است که به تثبیت طرح‌های نوآورانه، بلند‌پروازانه و عملی در بخش دولتی و تضمین آمادگی امارات و ترقی نسل‌های فعلی و آینده کمک می‌کند.

او تاکید دارد که برای بهره‌برداری از فرصت‌های آینده در ضمن طراحی برنامه‌ها، پروژه‌ها و سیاست‌های آینده‌نگر باید بر مقررات منعطف و مدرن‌سازی سیستم‌های دولتی نیز تمرکز داشت.

بعلاوه در چندین بخش مختلف به تقویت مهارت‌ها نیاز است و باید توانمندی‌های لازم برای پاسخ به تحولات جهانی و حفظ سطحی از پیشرفت‌های کیفی در امارات برآورده شود.

 هوش مصنوعی کنش‌پذیر

رهبران تکنولوژی دائما در بخش‌های مختلف به توسعه نسل جدیدی از امکانات هوش مصنوعی کنش‌پذیر (RAI) مشغولند و هدف اصلی آنها تفسیر داده، استخراج چشم‌انداز‌های ارزشمند، بهینه‌سازی فرایند‌ها، تسهیل یا معرفی توانمندی‌های جدید و تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر است، آن‌هم به شکلی مشابه تفکر و واکنش انسانی.

انتظار می‌رود که هوش مصنوعی در نتیجه کاربرد‌های گسترده صنعتی و مصرفی، علاوه بر بهبود چشم‌گیر بهره‌وری ناشی از ورود به محیط شرکتی، از حجم بازار جهانی حدود ۱۴۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ تا سال ۲۰۳۳ به بازاری ۲.۷ هزار میلیارد دلاری بدل شود.

پایان بیماری

مهندسی زیستی راه را برای اصلاحات هدفمند ژنتیکی هموار می‌کند و درنتیجه می‌توانیم پشاپیش نشانگر‌های ژنی بیماری را پیش از بیان برطرف کنیم.

چنین اقدامات مدرنی علاوه بر درمان بخشی از بیماری‌ها، از طیف وسیعی بیماری موروثی جلوگیری کرده و سلامت و عمر انسان را به شکل چشمگیر بهبود می‌بخشد.

ترفند‌های اصلاح ژن و مقابله با پیری باعث می‌شوند تا بازار پیشگیری از بیماری با نرخ رشد مرکب سالانه ۲۲ درصد تا سال ۲۰۳۳ به حدود یک هزار میلیارد دلار (۹۵۹ میلیارد دلار) برسد و همچنین تحول دیجیتال و خودکارسازی را در بخش‌های درمان و سلامت شاهد خواهیم بود.

امور مالی فراگیر

صنعت خدمات مالی طی چند سال اخیر رویکرد همواره خودکارسازی و الگوریتم‌ها را در دستور کار قرار داده است، تا در عین افزایش سرعت و بازدهی، هزینه‌ها را نیز کاهش دهد.

افزایش نرخ خودکارسازی باعث شده تا گزینه‌های بیشتری برای بهبود تجربه کاربری، جلوگیری از خطر، تضمین پیروی از قانون و تشخیص کلاهبرداری، پیش روی موسسات قرار گیرد.

آنها راه را برای فرصت‌های جدید در حوزه‌های دیجیتال هموار کرده‌اند و این امکان فراهم شده تا سیستم امور مالی به سیستمی پیشرفته، دیجیتال، سریع، منعطف و کارآمد تبدیل شود.

هوش مصنوعی هم در همین ابتدای کار در امور مالی ریشه دوانده است. مطالعات جدید نشان می‌دهد که تکنولوژی هوش مصنوعی ظرفیت خود را برای کار با داده‌های بدون ساختار افزایش داده و فرصت‌های جدیدی برای مدیریت عملیات‌های پیچیده مثل تسهیل روابط مشتری را پدید آورده است.

سازوکارهایی از این قبیل و موارد دیگر باعث می‌شوند تا ارزش بازار امور مالی فراگیر تا سال ۲۰۳۳ با نرخ رشد مرکب سالانه ۲۳.۱ درصد به ۱.۱ هزار میلیارد دلار برسد.

تولید در جبهه نهایی

آنچه امروز در اقتصاد فضایی ممکن شده است، فرصت‌های زیادی را برای توسعه صنایع ریزی مثل نیمه‌رسانا در مدار پایینی زمین فراهم می‌کند تا بتوانیم از جاذبه ناچیز و شرایط خلا و کاهش خطر آلودگی در یک محیط فضایی حداکثر استفاده را بکنیم.

شرکت‌های زیادی در حال ساخت کارخانه‌های پیشرفته فضایی برای تولید این نوع تکنولوژی هستند.

انتظار می‌رود که اقتصاد تولید فضایی از ۶۳۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ به حدود ۲.۲ هزار میلیارد دلار در سال ۲۰۳۳ برسد.

دشواری دسترسی به فضا و ماهیت نوپای این فرصت‌ها باعث شده تا میانگین رشد این بازار بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ تنها ۱۳ درصد برآورد شود.

با این حال پس از سال ۲۰۲۸ و در دهه ۲۰۳۰، نرخ رشد احتمالا با میانگین سالانه ۱۶ درصد تا سال ۲۰۳۳ ادامه می‌یابد.

فرصت‌های پایدار

دولت‌ها و سازندگان در حال تغییر نحوه ساخت‌وساز هستند تا جهان شهروندان و ساکنان را از شرایط پرنوسان و غیرقابل‌ پیش‌بینی آب و هوایی محافظت کنند.

شهرداری‌ها و سازندگان باید از ترفند‌های نوآورانه‌ای مثل سکونت دریایی، ساختمان‌های زیر زمینی و گنبدی، ساخت افزایشی، بتن خودترمیم شونده و مصالح ساخت و ساز سبز استفاده کنند.

تهدید روز افزون تغییرات اقلیمی باعث شده تا میزان رشد بیشتری برای بازار فرصت‌های پایدار برآورد شود.

این بازار که طبق برآورد‌ها یک نرخ رشد مرکب سالانه ۳۰.۴ درصدی را پیش روی خود دارد، فرصت‌های ساخت افزایشی زیادی را در حوزه ساخت‌وساز فراهم کرده و تکنولوژی‌های جدیدی مثل مصالح خود ترمیم‌شونده و پایدار را در بر می‌گیرد.

جابجایی سریع

به لطف انواع جدید حمل و نقل و امکان جابجایی بهینه‌،‌سریع‌ و پایدارتر، افراد و کالاهای بیشتری را می‌توان حتی طی چند دقیقه از نقطه A به B منتقل کرد.

ظرفیت باربری پهپاد‌ها و راه‌حل‌های حمل‌ونقل هوایی شهری، از جمله هواپیما‌های الکتریکی با امکان فرود و پرواز عمودی (eVTOL)، ‌راهکار‌های بیشتری را برای زنجیره‌های عرضه‌ای هدفمند و مسیر‌های حمل و نقلی فراهم می‌کنند و درنتیجه افراد و اشیا بیشتری را می‌توان حتی به مقاصدی با مشتری کم منتقل کرد.

پیشرفت تکنولوژی باتری و نیروی محرکه الکتریکی در کنار استقبال تجاری و رگولاتوری از پهپاد‌های مسافری و هواپیماهای eVOTL، ارزش بازار حمل و نقل جایگزین را تا سال ۲۰۳۳ به ۲۸۳ میلیارد دلار می‌رساند.

تکامل آموزش

ترکیب تکنولوژی‌های نوپایی مثل رایانش کوانتومی با اصلاح ژنوم و پیشرفت‌های دیگری مثل هوش مصنوعی باعث شده تا تحول سیستم‌های آموزش سنتی به یک ضرورت بدل شود.

راهکارهای جدیدی را برای یادگیری شاهد هستیم. طرح‌های اعطای گواهینامه، دریافت اعتبارنامه در مدت کوتاه (micro-credentialing) و برنامه‌های یادگیری در تمام طول عمر در حال حاضر از شهرت زیادی برخوردارند.

الگو‌های جایگزین آموزشی برای دانش‌آموزان جوانی که در جهان پسا کرونا به یادگیری از راه دور خو گرفته‌اند و میل کمتری نسبت به برنامه‌های سنتی و دانشگاه چهارساله دارند، جذابیت زیادی دارد.

درنتیجه دانش‌آموزان و کارکنان می‌توانند به شکلی بهینه با تغییر محیط‌کار وفق، افزایش مهارت یا تغییرات شغلی وفق پیدا کنند.

انتظار می‌رود که درنتیجه ادغام VR و هوش مصنوعی در آموزش و ترویج سیستم‌های کوتاه مدت اعطای اعتبارنامه، ارزش این بخش تا سال ۲۰۳۳ با نرخ رشد مرکب سالانه ۲۳ درصدی به ۳۸۰ میلیارد دلار برسد.

پایان کمبود آب

تشدید بحران اقلیمی و افزایش جمعیت زمین باعث شده تا منابع آب طبیعی تازه در جهان رو نادر شوند.

محققان، شرکت‌ها و دولت‌ها برای مبارزه با تهدید کمبود آب به ترکیب تکنولوژی‌ها و تکنیک‌هایی برای جمع‌آوری، پردازش، ذخیره و توزیع مهمترین منبع حیاتی جهان روی آورده‌اند.

تکنولوژی‌های جدید به افزایش تولید و استخراج آب از منابع جایگزین به دست آمده از هوا کمک می‌کنند.

علاوه بر این، تکنولوژی‌های پیشرفته کشاورزی هم به کاهش مقدار آب مورد نیاز برای کشت دانه‌ها کمک می‌کنند.

تکنولوژی‌های جدید همچنین به کاهش مقدار آب مورد نیزا برای تولید انرژی یا تولید مواد پایداری مثل هیدروژن سبز یا فولاد پایدار کمک می‌کنند.

تهدید روز افزون تغیییرات اقلیمی باعث شده تا رشد بیشتری در بازار فرصت‌های پایدار را انتظار داشته باشیم.

این بازار با فرصت‌های بیشماری در بازار ساخت افزایشی و استفاده از تکنولوژی‌های جدید روبرو است.

با توجه به افزایش همیشگی تقاضا برای آب که باعث کمبود آن می‌شود، انتظار می‌رود که ارزش این بازار تا سال ۲۰۳۳ به ۱.۴ هزار میلیارد دلار برسد.

محافظت در برابر فریب دیجیتالی

سرعت پیدایش و تحول تکنولوژی‌های دیجیتال بیشتر شده و پتانسیل بالایی برای بهبود زندگی مردم و افزایش بازدهی یک شرکت را با خود دارد.

با این حال، هر تکنولوژی یا اپلیکیشن جدیدی به فرصت تازه‌ای برای نفوذ تبهکاران، اختلال و سرقت از دولت‌ها، شرکت‌ها و افراد تبدیل می‌شود.

این خطر وجود دارد که حملات سایبری هم خودکار و هوشمندتر شوند. درنتیجه بخش امنیت سیابری و توسعه‌دهندگان سایبری باید به فکر توانمندی‌‌های سایبری، راه‌حل‌ها و محصولاتی با سطح بالایی از امنیت و رمزنگاری دیجیتال باشند.

ارزش این بازار احتمالا با نرخ رشد ۱۹.۷ درصدی در یک دهه آینده به ۹.۲ هزار میلیارد دلار می‌رسد و اضافه شدن مش امنیت سایبری و اپلیکیشن‌های ابر صنعتی هم کمک شایانی در این مسیر است.

کشاورزی پیشرفته

کشاورزی به اندازه‌ای در حال رشد است که دانه‌ها را می‌توان در هر محیط و بدون نظارت یا نظارت حداقلی انسان کشت کرد.

زراعت به لطف ترکیبی از تکنولوژی‌های مختلف، از اصلاح ژنتیکی و گسترش غذاهای کشتی تا استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد برای نظارت و مدیریت مزارع، تقویت و تسهیل می‌شود.

کشاورزان به لطف داده و خودکارسازی، تکنولوژی‌های کشاورزی دقیق و رویکرد‌های نوینی مثل کشاورزی عمودی را برای کشت بهینه دانه‌ها به کار گرفته‌اند.

درنتیجه نفوذ تکنولوژی به تمامی بخش‌های کشاورزی، از کشت تا برداشت، انتظار می‌رود که ارزش بازار کشاورزی پیشرفته در جهان با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۸.۹ درصد در یک دهه آینده به حدود ۱۷۹ میلیارد دلار برسد.

https://pvst.ir/gfj

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو