تولید به روش ODM مصداق تولید ملی است
وزارت صمت برون سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM را به…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۲۳ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
محمدرضا عالیان، دبیر کنگره زیست بوم موبایل درباره اهمیت زیستبوم موبایل کشور گفت: از کل سهم تولید ناخالص کشور، ٧.۶ درصد به اقتصاد دیجیتال اختصاص دارد. قرار است تا سال ١۴٠۶ سهم اقتصاد دیجیتال در کشور به ١۵ درصد برسد.
به گزارش پیوست، دبیر کنگره زیستبوم موبایل گفت که میانگین جایگاه دنیا در حوزه اقتصاد دیجیتال ۱۵ درصد و در کشورهای پیشرو ۲۵ تا ۳۰ درصد است؛ سهم اقتصاد دیجیتال ایران از میانگین سهم جهان و حتی چند کشور همسایه هم کمتر است.
در جلسه معرفی زیست بوم موبایل ایران، محمدرضا عالیان، دبیر کنگره زیست بوم موبایل درراستای وجود دانش در حوزه فناوری در کشور گفت: زمانی که در ایران مدل استارتآپی را راهاندازی کردیم خیلی از کشورها با این موضوع آشنا نبودند اما بهمرور به دلیل نبود برنامه و سیاستهای غلط، اهداف اکوسیستم محقق و عملی نشد.
به گفته عالیان، اکوسیستم نوآوری در کشور از بین نرفته و تبدیل به موبایل شده است که به شکل دیگری به ایدهپردازی بپردازد.
دبیر کنگره موبایل اشاره کرد که در حوزه اقتصاد دیجیتال، سختافزار و فناوری اطلاعات وجود دارد اما در بحث ساخت و تولید نیاز به زمان بیشتری داریم و هنوز در این مرحله درحال پیمودن مسیر هستیم.
عالیان درباره مشوقهایی که به شرکتکنندگان این زیستبوم تخصیص داده میشود گفت: تخصیص ارز، افزایش ستارههای اینماد، اعطای تسهیلات بانکی، کمک به بازاریابی محصولات، معافیت گمرکی، اعطای تسهیلات مالی و سرمایهگذاری و غیره از مواردی است که به شرکتکنندگان اعطا میشود.
امیرحسین اسدی، رئیس شورای سیاستگذاری کنگره موبایل درباره غیرمرتبط بودن قوانین در کسبوکارها گفت: بخش خصوصی، مجلس، وزارتخانهها در قانونگذاری با یکدیگر مرتبط نیستند و سبب میشود توسعه وجود نداشته باشد.
رئیس شورای سیاستگذاری کنگره موبایل درباره اهمیت موبایل در جهان امروز ادامه داد: آینده ارتباطات و جهان هستی موبایل است. مخاطبشناسی بسیار مهم است. وقتی بازار را نشناسیم نمیتوانیم اکوسیستم درست ایجاد کنیم. فرهنگسازی یکی از اصلیترین اضلاع زیست بوم است. کنگره موبایل قرار است به شکلگیری اکوسیستم کمک کند.
در ادامه سعید رسولاف، رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان نرمافزار تلفن همراه اشاره کرد: ما در این زیست بوم سعی کردیم از لایه سختافزار تا سیستم عامل به برنامهریزی برای فعالان این اکوسیسیتم بپردازیم. در حوزه اپلیکیشنها توانستیم نیازهای کاربران را تامین کنیم و ذینفعان که در بخش حاکمیت و رگولاتورها فعالیت میکردن را گردهم درآوریم.
رسولاف درباره محورهای اصلی زیستبوم کنگره موبایل گفت: بخش ای اصلی این زیستبوم اقتصاد دیجیتال، سلامت، کشاورزی، گردشگری، خدمات و اپراتورها، اپاستورها، بازاریابی دیجیتال، خدمات مالی، فینتکها، لجستیک و حملونقل، صادرات و غیره است.
او درباره بخشهای اجرایی ادامه داد: نمایشگاه زیستبوم، پنل تخصصی، چالشهای استارتآپی، رویداد شتابدهی و سرمایهگذاری، بازیهای موبایلی، مسابقات مهارت برای موبایل و برنامهسازی موبایل و غیره از بخشهای مختلف این زیست بوم است که در اسفند امسال در مکان ایرانمال برگزار میشود.
در نهایت امیرحسین اسدی، مدیرکل دفتر خدمات کسبوکار وزارت صمت و رئیس شورای سیاستگذاری کنگره موبایل درباره اجرایی نشدن قانون سقف و سابقه به پیوست گفت: گاهی مواقع خود کسبوکارها به دلیل منافع شخصیشان قانون را بد اجرا میکنند یا اصلا اجرا نمیکنند و همین موضوع باعث سواستفاده از قوانین میشود. قانون برای بهتر شدن روند کار شرکتها نیاز است. اخیرا آقای وزیر حکمی بهعنوان پژوره ملی رتبهبندی زدهاند و خودشان اعتبارات و تسهیلاتی به شرکتها تخصیص دادهاند. مثلا ۳ همت به به شرکتهای فناور لوازم خانگی اختصاص دادهاند.
او ادامه داد: طبق مصوبهای که وجود دارد، برای برندهای برتر در حوزه فناوری تبلیغات رایگان انجام داده میشود.