معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی: مصوبه اجرای گام سوم طرح اصلاح نظام کارمزد به زودی ابلاغ میشود
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با انتقاد نسبت به نگاه تک بعدی به زیست بوم…
۲۷ آبان ۱۴۰۳
طبق گزارش شاپرک:
۱۹ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گزارش مهرماه شاپرک نشان میدهد تعداد ابزارهای شاپرکی با کاهش ۱.۴۲ درصدی نسبت به ماه گذشته روبهرو بوده است. این کاهش در حالی است که ابزار پذیرش اینترنتی رشدی ۶.۰۹ درصد را تجربه کرده است. همچنین برای اولین بار در طول سال جاری، رشد کارتخوان فروشگاهی در شبکه پرداخت با کاهش ۱.۰۳ همراه بوده است.
به گزارش پیوست، گزارش مهرماه شاپرک نشان میدهد که تعداد ابزارهای شاپرکی به طور کلی نسبت به ماه گذشته ۱.۴۲ درصد کاهش را تجربه کردهاند. در گزارش شاپرک علت کاهش رشد ابزارهای پذیرش، به کاهش ۱.۰۳درصدی کارتخوان فروشگاهی و کاهش ۹۴.۲۰ درصدی ابزار پذیرش موبایلی ارتباط داده شده است.
کاهش در دو ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی و پذیرش موبایلی با رشد ۶.۰۹ ابزارهای پذیرش اینترنتی نسبت به شهریورماه همراه بوده است. به نظر میرسد کاهشی شدن رشد کارتخوان فروشگاهی در کنار رشد معنادار استفاده از ابزار پذیرش اینترنتی در صورت تدوام میتواند مسیر توسعه شبکه پرداخت تغییر دهد.
با این حال، همچنان کارتخوان فروشگاهی با ۹۲.۰۷ درصد سهم بازار بیشترین تعداد ابزار پذیرش فعال سیستمی در شبکه پرداخت را دارد و ابزار پذیرش اینترنتی با ۵.۵۵ درصد و ابزار پذیرش موبایلی با ۲.۳۸ درصد در جایگاه بعدی قرار میگیرند.
گزارش شاپرک نشان میدهد که در مهرماه بالغ بر ۴.۱۳۳ میلیون تراکنش با ارزش اسمی ارزش ۱۰.۲۲۰ هزار میلیارد ریال در شبکه پرداخت الکترونیک کشور انجام شده است. بر این اساس، شبکه پرداخت تعداد تراکنشها در مهرماه نسبت به ماه قبل با کاهش ۱.۴۵ و رشد ۲.۷۴ درصدی ارزش ریالی مواجه بوده است.
با وجود رشد ۲.۷۴ درصد ارزش اسمی تراکنشهای مهرماه نسبت به ماه گذشته، ارزش حقیقی تراکنشها تنها ۰.۳۶ درصد رشد داشته است. مقایسه رشد ارزش اسمی و حقیقی تراکنشها در شبکه پرداخت نشان میدهد رشد ۲.۳۸ درصد از کل مبلغ تراکنشها در مهرماه نسبت به ماه گذشته متاثر از تورم بوده و تنها ۰.۳۶ درصد مبلغ تراکنشها حقیقی بوده است.
گزارش مهرماه شاپرک نشان میدهد شرکت بهپرداخت ملت با سهم ۲۰.۳۶ درصدی از مبلغ تراکنشها، رتبه اول سهم مبلغی تراکنشها را به دست آورده است. پرداخت الکترونیک سامان نیز همچنان با اختلافی نزدیک به یک درصد در جایگاه دوم شرکتهای پرداخت الکترونیکی قرار گرفته است.
۱۸.۶۰ درصدی از مبالغ بازار کارتخوان فروشگاهی به شرکت بهپرداخت ملت تعلق دارد و این شرکت در حوزه بالاترین سهم را در اختیار خود دارد. این در حالی است که پرداخت الکترونیک سامان، رقیب بهپرداخت در این ماه با کاهش ۰.۳۳ درصدی در مبلغ تراکنشهای کارتخوانهای فروشگاهی روبهرو بوده است.
همچنین شرکت کارت اعتباری ایرانکیش نیز توانسته در ابزار پذیرش اینترنتی با افزایش ۱.۵۴درصدی بیشترین میزان رشد را در این شاخص برای خود کند و از طرفی شرکت تجارت الکترونیک پارسیان نیز با افزایش ۰.۶۱ درصدی بیشترین اختلاف سهم مبلغ تراکنشهای ابزار پذیرش موبایلی را به دست آورده است. گزارش مهرماه شاپرک در بخش شرکتهای پرداخت الکترونیکی نشان از عدم جابجایی شرکتهای psp در جایگاه خود دارد.