skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نتایج نظرسنجی از فعالان عرصه فاوا درباره عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم

وزارتخانه‌ای در میانه

میثم قاسمی تحریریه

۱۷ تیر ۱۳۹۶

زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه

شماره ۴۷

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

در آستانه پایان عمر دولت یازدهم و در حالی که گمانه‌زنی‌ها برای انتخاب اعضای کابینه دولت دوازدهم آغاز شده است، ماهنامه پیوست تصمیم گرفت درباره عملکرد چهارساله محمود واعظی و زیرمجموعه‌اش در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از فعالان عرصه فاوا نظرسنجی کند. این نظرسنجی از ۵۰ فعال این حوزه انجام شد که در بخش دولتی، خصوصی و رسانه فعال هستند. فرم‌های این نظرسنجی به صورت بی‌نام طراحی شدند و در نتیجه می‌توان انتظار داشت نظرات اعلام‌شده تا حد زیادی به واقعیت نزدیک هستند. در گزارش زیر نتایج به‌دست‌آمده از این نظرسنجی بررسی شده است.

یک ضرب‌المثل فرانسوی هست که نسخه قابل چاپ آن در ایران می‌شود:«نظرسنجی‌ها همه چیز را به ما نشان می‌دهند، به جز آن چیزهایی که می‌خواهیم ببینیم.» نمایش دادن آن قسمت‌هایی که می‌خواهیم ببینیم و نظرسنجی‌ها در نگاه اول به ما نشان نمی‌دهند بر عهده تحلیلگران است. اما برای تحلیل عملکرد یک وزارتخانه تنها نتایج یک نظرسنجی کافی نیست، توجه به داده‌های بیرونی و جو موجود نیز بسیار مهم است. در عین حال باید توجه داشت اگر افراد شرکت‌کننده در یک نظرسنجی معتقد باشند عملکرد مجموعه‌ای در موضوع A خوب (یا بد) بوده است بدان معنی نیست که واقعاً آن عملکرد خوب (یا بد) بوده، بلکه نظرسنجی تنها برداشت بیرونی از آن عمل را نشان می‌دهد. بدین ترتیب آن مجموعه ضمن بررسی عملکرد خود در زمینه A باید به نقش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی نیز توجه جدی نشان دهد. نتایج نظرسنجی انجام‌شده توسط ماهنامه پیوست در رابطه با عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نشان می‌دهد نظر فعالان این عرصه با واقعیت‌های موجود در موارد زیادی همگراست و در مواردی نیز ضعف اطلاع‌رسانی به چشم می‌خورد. همچنین در این زمینه باید به سطح انتظارات از دولت یازدهم، آن هم بعد از دو دولت گذشته، توجه داشت. مجموعه سوال‌های پرسیده‌شده از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی شامل چهار بخش (کلاً ۱۹ پرسش) بود که ۱۸ پرسش به جزئیات اختصاص داشت و پرسش آخر ارزیابی کلی از عملکرد وزارتخانه را خواستار بود. پاسخی که هر فرد می‌توانست به سوالات بدهد و امتیاز هر سوال را در جدول زیر می‌بینید: در محاسبه نهایی امتیاز هر سوال، کسانی که نظری نداده‌اند، کنار گذاشته شدند، اما این پاسخ در تحلیل‌هایی که در ادامه می‌آید مورد توجه قرار گرفته است. نتایج به‌دست‌آمده از این نظرسنجی را به صورت کلی می‌توانید در جدول صفحه رو‌به‌رو ببینید و در ادامه هر سوال به صورت مجزا بررسی می‌شود: بخش اول: عملکرد ۱-...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۴۷ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۴۷ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/2qo
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو