مراسم اختتامیه نخستین رویداد هوش مصنوعی اینوتکنیک برگزار شد
مراسم اختتامیه نخستین رویداد هوش مصنوعی اینوتکنیک با معرفی نفرات برتردر دو بخش ایده و…
۱۸ مهر ۱۴۰۳
۱۹ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
به اعتقاد فعالان حوزه فناوری و صنایع فولاد، صنایع سنگین مثل فولاد، معدن و صنایع معدنی هنوز در مسیر تحول دیجیتال قرار نگرفتهاند و یکی از دلایل عدم موفقیت در این حوزه این است که جثه شرکتهای دانشبنیان با غولهای صنایع سنگین هماهنگ نیست و نمیتواند زنجیره نیازهای آنان را به شکل کامل تامین کند.
به گزارش پیوست رضا سلطانعلیزاده مدیرکل دفتر توسعه اقتصاد و دستیار معاون علمی رئیس جمهور در امور توسعه بازار دانشبنیان در پنل ارائه چالشها و راهکارها در پیادهسازی نظام تحول دیجیتال در شرکتهای فولادی، معدنی و صنایع معدنی گفت: یکی از دلایل ارتباط نگرفتن بین شرکتهای دانشبنیان و صنایع سنگین مثل فولاد نبود هماهنگی بین ساختار نحیف شرکتهای دانشبنیان و نیازهای غولآسای صنایع بزرگ مثل فولاد و معدن است.
او درباره حمایت از شرکتهای دانشبنیان در معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: بخش پررنگ شرکتهای دانشبنیان در ایران، در حوزه فناوری و صنایع آیتی هستند و تعداد شرکتهای دانشبنیان صنایع سنگین کمتر هستند.
ما هیچ شرکت موفق و شناختهای مثل دیوار یا دیجیکالا در صنایع سنگین نداریم، این موضوع دلایل مختلفی دارد اما یکی از این دلایل این است که جثه شرکتهای دانشبنیان با نیازهای غولهای صنعتی هماهنگ نیست.
شرکتهای دانشبنیان برای اینکه با صنایعی مثل صنعت نفتوگاز و فولاد و معدن کار کنند به قدر کافی بالغ نشدهاند و صنایع دوست ندارند هر فصل از کارهایشان را به بخشها و شرکتهای متنوع بسپارند و از سویی شرکتهای دانشبنیان کنار هم برای تکمیل یک زنجیره نمیتوانند خوب و منظم کار کنند.
محمد ناظمیهرندی معاون تکنولوژی شرکت فولادمبارکه هم در ادامه و با تایید صحبتهای سلطانعلیزاده افزود: به نظر من و بنا به شواهد ما هنوز در حوزه صنایع معدنی و فولاد در مسیر تحول دیجیتال قرار نگرفتهایم. علاوه بر اینکه با حمله سایبری که در سه صنعت بزرگ کشور در سال گذشته اتفاق افتاد دستورالعملی ابلاغ شد که آیتی و آی او تی از هم جدا شوند. این موضوع نشان میدهد به اندازه تحول دیجیتال باید امنیت را هم جدی بگیریم و آن را ارتقا دهیم. راهکارهایی که شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنایع سنگین میدهند اندازه صنعت تدوین نشده و چالش پیادهسازی در سطح کلان وجود دارد.
حسین خسروپور مدیرکل دفتر نوآوری و حمایت از سرمایهگذاری وزارت ارتباطات هم یکی از اهداف مهم این مرکز را کمک به شرکتهای دانشبنیان و فناور عنوان کرد و افزود: کارهایی در زمینه توسعه فیبرنوری انجام شده و وزیرارتباطات به شدت روی این طرح متمرکز شده است و به کمک دولت و بخش خصوصی کارهایی صورت گرفته است.
در پایان این رویداد هم تفاهمنامه همکاری بین شرکت بنیان نوآوری هوش مصنوعی و مرکز نواوری ایمینو با هدف تقویت اکوسیستم شرکتهای دانشبنیان صنایع فولاد، معدن و صنایع معدنی امضا شد.