مدیرعامل سیگما: مجوز زدایی یکی از درخواستهای اصلی بخش خصوصی از دولت است
تعدد سامانهها و کمبود سرمایهگذاری در حوزه شرکتهای توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات یکی از چالشهایی…
۲۲ دی ۱۴۰۳
۱۹ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
مبیننت و بنیان نوآوری هوش مصنوعی تفاهمنامه همکاری امضا کردند. رئیس هیات مدیره مبیننت تحول دیجیتال را لازمه ماندگاری در صنعت اعلام کرد و هوش مصنوعی را لازمه این تحول دانست.
به گزارش پیوست در نخستین همایش بینالمللی تحول دیجیتال در صنعت فولاد، معدن و صنایع معدنی شرکت ارتباطات مبیننت و شرکت بنیان نوآوری هوش مصنوعی تفاهمنامه همکاری امضا کردند. طبق این تفاهمنامه قرار شد مبیننت با همکاری بنیان نوآوری هوش مصنوعی وارد تولید محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی شود.
مهدی غیناقی رئیس هیات مدیره مبیننت در این باره گفت: هدف ما از امضای این تفاهمنامه تکمیل توانمندیهای اکوسیستم است. چون دریافتهایم توانمندیهایی در کشور وجود دارد که میتوانیم از کنار هم قرار دادن آنها امکان ارائه سرویسهای حرفهای و تخصصی را فراهم کنیم.
غیناقی در ادامه به عبور از تئوریها و اجرایی کردن آنها پرداخت و گفت: هوش مصنوعی فناوری منحصر به فردی است، اما نکته مهم اینجاست که بتوانیم از آن به محصولات قابل اطمینان برسیم. مباحث نویی در داخل کشور به وجود آمده که هر یک از آنها سرویسهای تازهای را میطلبد و تجربه مبیننت در زمینه اینترنت اشیا میتواند به شرکتها و سازمانها کمک کند. هوش مصنوعی یکی از تکنولوژیهای لازم برای تحول دیجیتال است اما باید به مرز قابل اطمینانی برای اجرا برسد و اینجاست که مفهوم همکاری با شرکای تجاری مفهوم تازهای پیدا میکند.
او همچنین ورود به حوزه تحول دیجیتال در صنایع را امری الزامی دانست و افزود: یا سازمانها وارد تحول دیجیتال میشوند یا خواسته یا ناخواسته از میدان رقابت خارج میشوند، علاوه بر این، تحول دیجیتال به کاهش هزینه تمامشده و بهبود بهرهوری کمک میکند و این در شرایط سرساماور هزینهها به شدت مهم است و ما هم در همین راستا قدم برداشتهایم.
احسان ظفری مدیرعامل شرکت بنیان نوآوری هوش مصنوعی هم درباره این تفاهمنامه گفت: در واقع کشور ما زیرساختهای لازم برای اجرای پروژههای هوشمندسازی در صنایع و معادن را به خوبی ندارد و این عرصه بازیگران کمی دارد. خوشحالیم که مبیننت در حوزه زیرساختهای لازم برای اجرای پروژه تحول دیجیتال به خصوص در حوزه اینترنت اشیا تجربه ارزشمندی دارد و کاملا عملیاتی به مسئله نگاه کرده است. دلیل امضای این تفاهمنامه خلق ارزش افزوده بیشتر و همرسانی است. هر چقدر این اکوسیستم بزرگتر و قویتر باشد اعتماد پذیری به این اکوسیستم بیشتر میشود. به عقیده من تفاهمنامه ما این هدف را محقق کرده و اکوسیستم را قویتر میکند و به این شکل میتوان از تمام ظرفیتهای اکوسیستم استفاده کنیم. بحثهای هوشمندسازی را به طور جدی دنبال کردهایم و هدف ما انتقال دانش و رفع نیازهای صنایع است.
امیرصالح احیایی مدیرکل فروش سازمانی مبیننت هم در ادامه به موضوع تحول دیجیتال پرداخت و گفت: تحول تنها اصلاح و بهبود نیست بلکه منظور از تحول دیجیتال تغییر شگرف در سازمانها با محوریت فناوریهای تحول آفرین است. تحول دیجیتال ابعاد مختلف دارد و یک بعد مهم آن فناوری و توانمندسازی است. یک بخش فناوریهای نگهدارنده است و یک بخش فناوریهای تحولآفرین، فناوریهای نگهدارنده مزیت رقابتی ایجاد نمیکنند و در واقع این فناوریهای تحول آفرین هستند که تحول ایجاد میکنند.
احیایی همچنین گفت: شبکه 5G پیشران تحول دیجیتال برای تمام صنایع است و مبیننت در بعد فناوری میتواند زیرساخت شبکهای را برای صنایع روی هر نسل اینترنت ایجاد کند. البته در اصل از نسل سوم اینترنت دیتاها دیجیتال شد و دیتاها وارد کامپیوتر شد.
طبق گفته احیایی در تحول دیجیتال فرهنگ و مهارتهاست و از سوی دیگر هوشمندسازی مطرح است. او در این باره گفت: در ماژول هوشمندسازی سه اکوسیستم مهم است یک قسمتی که دیتا را جمعآوری میکند، یک قسمت که دیتا را منتقل میکند و بخش دیگر که دیتا را آنالیز میکند و تصمیمگیری میکند. مبیننت در بحث ارتباطات یعنی انتقال دیتا از مبادی به مقاصد و در بحث آنالیز و پلتفرم به خوبی جایگیری کرده است.
او افزود: در لایه دادهها که باید از ادوات، تجهیزات و اماکن جمعاوری و منتقل شود قطعا نیاز به شرکای تجاری وجود خواهد داشت که حضور ما در این رویداد و امضای این تفاهمنامه در همین راستاست. همکاری با اکوسیستم صنایع و معادن که خلاها و کمبودها را به خوبی میشناسند و ما که برای آنها راهکار داریم اتفاقی خوبی است که در مسیر این تفاهمنامهها ساخته میشود.