skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سردرگمی پلتفرم‌های سلامت در قوانین عرضه دارو

۷ مهر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

نبود قوانین مشخص برای پلتفرم‌های دارویی و محدودیت فروش دارو و کالاهای پزشکی فعالیت پلتفرم‌های سلامت را دچار مشکل کرده است و عده‌ای از مردم که دور از دسترس به داروخانه‌ها هستند نیز از این موضوع آسیب می‌بینند.

به گزارش پیوست، در چند سال اخیر پلتفرم‌های سلامت و فروش آنلاین، رشد قابل توجهی داشته اند اما مواردی مثل نبود قانون دقیق در فروش دارو این پلتفرم‌ها را با مشکل مواجه کرده است. در همین خصوص علیرضا شیخ، مدیرعامل درمان‌کالا معتقد است طی سال‌های مختلف به‌تدریج محدودیت عرضه کالای پزشکی بیشتر شده و قانون‌گذار با تدوین و ابلاغ محدودیت‌های متفاوت عرضه کالا را برای فعالان حوزه عرضه و فروش آنلاین تجهیزات پزشکی سخت‌تر کرده است. دولت با تدوین و ابلاغ محدودیت‌های متفاوت عرضه کالا برای فعالان حوزه عرضه و فروش آنلاین تجهیزات پزشکی را سخت و سخت‌تر کرده است.

این در حالی است که عرضه این کالاها به صورت آنلاین و در فضایی شفاف بیش از آنکه نیاز شهرنشینان را برطرف کند، نیاز بخشی از کشور را که دسترسی مستقیم به منابع تامین تجهیزات پزشکی ندارند برطرف می‌کند.

گفته می‌شود مشکلات دولت با پلتفرم‌های حوزه سلامت همیشه وجود داشته است اما زمانی که نسخه‌نویسی الکترونیکی در کشور با دو متولی اصلی، یعنی تامین اجتماعی و بیمه سلامت راه‌اندازی شد، مشکلات به اوج خودش رسید. فعالان حوزه سلامت معتقدند که فشارهای رگولاتوری برای فعالیت آنها بالاست؛ به گفته عده‌ای از آنها از همان ابتدا این مسیر پیچیده و سخت بود، اما به‌مرور سخت‌گیری‌ها بیشتر شد.

در همین خصوص، مدیرعامل درمان‌کالا توضیح داد: ما در ابتدا با کالا و تجهیزات پزشکی شروع کردیم اما از همان آغاز کارمان برای این مسائل قانونی وجود نداشت. ممنوعیتی در کار نبود اما قانونی هم وجود نداشت. ما با فروش کالاهای ساده‌تر مثل بالشت و پتوبرقی شروع کردیم و بعد به گوشی پزشکی و ابزار مراقبت دهان و دندان و غیره رسیدیم.

قطعی برق دیاسنترها از مشکلات پلتفرم‌های سلامت

مدیرعامل درمان‌کالا توضیح داد که تعداد مجوزها، فعالیت پلتفرم‌های سلامت را پیچیده می‌کند به نظر می‌رسد تعداد مجوزها برای فعالیت‌ پلتفرم‌های سلامت‌محور زیاد است؛ اینماد و آی‌مد (مجوز تخصصی اداره کل تجهیزات پزشکی) جزو مجوزهای کلیدی‌ است. در کنار آن سامانه ساماندهی برای وزارت ارشاد هم وجود دارد که وظیفه آن نظارت بر عکس، تصویر و داده‌های چندرسانه‌ای است. مجوز اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی نیز اجباری است. البته این موارد چهار مجوز اصلی است.

از ابتدای امسال پنجره واحد را به عنوان درگاه یکپارچه مجوزها اعلام کردند، اما به گفته فعالان این حوزه آن هم تعلل و مشکلات خودش را دارد.  پلتفرم‌های سلامت با وجود مشکلاتی مثل رگولاتوری، با اصلی‌ترین چالش یعنی قطعی برق و دیتاسنترها مواجه هستند. قطعی برق و دیتاسنترها به کار پلتفرم‌های ضربه زده و از اعتماد پزشک و بیمار کاسته است. به گفته مهرشاد تیموری، مدیرعامل بقراط چالشی مثل اینترنت و قطعی برق و دیتاسنتر خیلی به کارشان ضربه زده است. او در این خصوص گفت: ما از چند دیتاسنتر بزرگ کشور استفاده می‌کنیم اما همین قطعی برق باعث شده نتوانیم خدمات درستی ارائه دهیم. به گفته عده‌ای از فعالان حوزه سلامت، تحریم‌ها فعالیت آنها را با چالش رو‌به‌رو کرده است، زیرا امکان جذب سرمایه از کشورهای خارجی برایشان ممکن نیست.

شفافیت پزشکان در پلتفرم‌های سلامت سخت است

مهرشاد تیموری، مدیرعامل بقراط درباره شفاف‌سازی فعالیت پزشکان در پلتفرم‌ گفت: این دغدغه سختی است و راه‌حل پیچیده‌ای هم دارد به همین دلیل ما نمی‌توانیم فعالیت خاصی در این حوزه انجام دهیم. ما تمام تلاش‌مان این است که پزشکان را به سمت سلامت الکترونیکی بیاوریم و اگر بخواهیم در چنین مواردی پزشکان را تحت فشار بگذاریم نمی‌توانیم به هدف اصلی برسیم. به همین دلیل ما هم مدارا می‌کنیم و به موضوعی مثل موارد مالی پزشکان کاری نداریم.

بازی در زمین حاکیمت

به گفته مهدی خدادادی، مدیر عامل دکتر ساینا، در ایران نسبت‌به کشورهای توسعه یافته به دلیل توسعه زیرساخت‌ها و سیستم نسخه الکترونیکی، شاهد رشدکمتری در حوزه سلامت دیجیتال بودیم. حدود ۱.۵ درصد ویزیت‌ها به صورت آنلاین انجام می‌شود. در زمینه انجام آزمایشات این عدد به ۰.۷ درصد می‌رسد یا در زمینه دارو به حدود نیم درصد رسیده‌ایم. در سال ۹۷ و در سازمان نصر، کارگروه استارت‌آپ‌های سلامت دیجیتال راه‌اندازی شد.

مدیر عامل دکتر ساینا گفت که در این سال‌ها ترک فعل بیشتری دیده می شود. مشکل این است که در سلامت دیجیتال باید جایگاه‌یابی قانونی شویم. در تمامی دنیا موضوع سلامت خصوصی نیست و خدمات این حوزه به عنوان یک تعهد دولت نسبت به مردم ارائه می‌شود. پس ما داریم در یک زمین بازی حاکمیتی بازی می‌کنیم و باید بتوانیم تعاملی سازنده داشته باشیم.

https://pvst.ir/g1c

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو