skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

دعوت اردوغان از ایلان ماسک برای احداث کارخانه تسلا در ترکیه

تحریریه پیوست

۲۷ شهریور ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، از ایلان ماسک دعوت کرد تا کارخانه بعدی تسلا را در ترکیه احداث کند. ماسک و اردوغان طی دیداری در نیویورک در رابطه با همکاری‌های بیشتر از جمله در حوزه هوافضا با شرکت اسپیس‌اکس نیز صحبت کردند و مدیرعامل تسلا و اسپیس‌اکس از تمایل خود برای دریافت مجوز اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ترکیه صحبت کرد.

به گزارش پیوست به نقل از CNBC، اردوغان روز یکشنبه در نیویورک و در سفرش به آمریکا با مدیرعامل تسلا و اسپیس‌اکس دیدار کرد. خبرگزاری آناتولی ترکیه به نقل از وزارت ارتباطات این کشور گفت: «در حالی که خودروی الکتریکی تاگ (Togg) به جاده‌های ترکیه آمده است، تسلا نیز وارد بازار ترکیه شده و اردوغان از تسلا خواست تا هفتمین کارخانه خود را در ترکیه احداث کند.»

رئیس‌جمهور ترکیه همچنین در این دیدار به فرصت‌های همکاری اسپیس‌اکس با طرح فضایی تریکه اشاره کرد و از ماسک خواست تا در تکنوفست (Teknofest)، بزرگترین رویداد هوانوردی، فضانوردی و تکنولوژی ترکیه، که از اواخر سپتامبر تا پایان اکتبر امسال برگزار می‌شود شرکت کند.

ماسک در پاسخ گفت که چندین عرضه‌کننده ترکیه‌ای در حال حاضر با تسلا همکاری می‌کنند و ترکیه «یکی از مهمترین نامزد‌ها» برای احداث کارخانه است.

تسلا در حال حاضر شش کارخانه فعال دارد و هفتمین کارخانه این شرکت در مکزیک در حال ساخت است. ماسک در ماه مه گفت، احتمالا تا پایان سال مقصد جدیدی را برای یک کارخانه دیگر انتخاب کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که ماسک با مقامات هندی برای احداث یک کارخانه تولید خودروهای ارزان‌قیمت الکتریکی در این کشور مذاکره کرده است.

براساس گزارش منتشر شده از این ملاقات، ماسک و اردوغان درمورد هوش مصنوعی و استارلینک، اینترنت ماهواره‌ای اسپیس‌اکس، نیز صحبت کرده‌اند. ماسک مایل است مجوز فعالیت استارلینک در ترکیه را از دولت این کشور دریافت کند.

تمرکز ترکیه بر تولید

ترکیه به عنوان مجرای ارتباطی آسیا و اروپا، اسم و رسمی به عنوان یک مرکز مهم تولیدی دست و پا کرده است.

سهم تولید از GDP (تولید ناخالص داخلی)، ترکیه در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ به حدود ۱۹ درصد رسیده و براساس استراتژی صنعت و تکنولوژی این کشور، قرار است تا سال ۲۰۲۳ سهم این بخش را به ۲۱ درصد افزایش یابد. این استراتژی موضوعاتی مثل حمایت از کارآفرینان، تقویت قوانین دارایی‌های ذهنی و سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌های تکنولوژی و آموزش STEM (علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات)، را شامل می‌شود.

وزارت بازرگانی ایالات متحده می‌گوید ۳۶ درصد از تولیدات صادراتی ترکیه را محصولاتی با تکنولوژی متوسط تشکیل می‌دهند و تنها ۳ درصد آنها محصولات پیشرفته تکنولوژی هستند. ترکیه می‌خواهد سهم تکنولوژی متوسط را تا پایان سال ۲۰۲۳ به ۴۴ درصد و سهم محصولات پیشرفته تکنولوژی را نیز به ۶ درصد افزایش دهد.

این کشور در سال‌های اخیر به ویژه در حوزه تکنولوژی دفاعی شهرت زیادی پیدا کرده است. ترکیه در سال ۲۰۲۲ توانست رکورد صادرات ۴.۴ میلیارد دلار اسلحه را به ثبت برساند- مبلغی که از بودجه سالانه دفاعی برخی از کشور‌های اروپایی بالاتر است- و دولت اردوغان می‌خواهد صادرات خود را در سال ۲۰۲۳ به ۶ میلیارد دلار افزایش دهد.

به گفته وزارت بازرگانی ایالات متحده، ترکیه قصد دارد در بخش تولیدات خود «سالانه بین ۱ تا ۱.۵ میلیارد دلار برای اجرای راه‌حل‌های ۴.۰ صنعتی (اشاره به چهارمین انقلاب صنعتی و تحول دیجیتال در صنایع تولیدی) در فرایند تولید خود سرمایه‌گذاری کند.»

با این همه، اقتصاد ترکیه چند سالی است که روند نزولی را تجربه می‌کند و عدم افزایش نرخ بهره باعث شده تا ارزش ارز این کشور تا حد زیادی سقوط کند. در ماه‌های اخیر اما بانک مرکزی ترکیه با افزایش نرخ بهره، در تلاش است تا روند سقوط ارزش ارز را متوقف کند.

 

https://pvst.ir/fxq

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو