رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۲۲ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
مدیرعامل صبانت، همکاری نکردن شهرداریها برای فیبرکشی را پاشنه آشیل این پروژه میداند و میگوید با وجود اینکه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تعرفه حفاری را تعیین کرده اما برخی شهرداریها تمکین نمیکنند.
به گزارش پیوست، صبانت یکی از اپراتورهای ثابتی است که در پروژه ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری وزارت ارتباطات سهیم است. این اپراتور باید تا آخر سال ۱۴۰۳، تعداد ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار پوشش ایجاد کند که یک میلیون و ۳۷۰ هزار از این تعداد مربوط به تعهدات خود شرکت و مابقی تعهدات ایرانسل است که به صبانت سپرده شده است.
احمد بیدآبادی، مدیرعامل صبانت شهرداریها را مهمترین مانعی میداند که سر راه این پروژه قرار دارند. او در این رابطه در گفتوگو با پیوست میگوید: مهمتر از همه مشکلات، شهرداریها هستند. آنها درست توجیه نیستند و بستگی به رویکرد شهردار و شورای شهر، همراهی آنها با پروژه فرق دارد. من برایشان توضیح میدهم که فیبر، بزرگراه اطلاعاتی شهر است. هر چند از طریق وزیر کشور ابلاغ شده که شهرداریها باید پیگیری کنند اما به این حرفها گوش نمیدهند و میگویند تابع شورای شهر هستند.
سازمان تنظیم مقررات، آبان ماه ۱۴۰۱، در دو مصوبه جداگانه تعرفه و الزامات اجازه عبور زمینی برای نصب داکت، سابداکت، میکروداکت و استفاده از دکلها و تیربرقها برای نصب فیبرنوری را تعیین کرده بود. بیدآبادی میگوید برخی شهرداریها حتی از این مصوبات هم تمکین نمیکنند و تبدیل به پاشنه آشیل پروژه شدهاند.
در قانون بودجه ۱۴۰۲ مصوب شده حساب توسعه فیبرنوری با سرمایه اولیه هزار میلیارد تومان برای توسعه پروژه تشکیل شود. آییننامه این حساب نیز اردیبهشت ماه در دولت تصویب شد. مدیرعامل صبانت میگوید فعلاً پولی از این حساب پرداخت نشده اما بهزودی قرار است در اختیار اپراتورها قرار بگیرد.
بیدآبادی همچنین میگوید: وزیر نسبت به در مورد پروژه فیبر اهتمام بیشتری دارد. هدفگذاری بزرگی انجام شده، هر چند رسیدن به آن ممکن است کمی سخت باشد. از سویی قبلاً تولیدکنندههای داخلی اصرار میکردند از ما خرید کنید، اما الان شرایط عکس است. تولیدکنندگان تعیین میکنند کی جنس تحویل داده شود و شرایط پرداخت چطور باشد. از این نظر خوشحالیم که تولیدکنندگان داخلی با ظرفیت بالای خود کار میکنند. در این یک سال گذشته باید وضعشان خیلی خوب شده باشد.
او در مورد شهرهایی که صبانت در آنها حضور دارد میگوید: ما در استان بوشهر و آذربایجان غربی مشغول به کار هستیم. در تهران و شهرهای اطراف مثل پردیس، پرند و نسیم شهر نیز مشغول به کار هستیم. در آذربایجان غربی، شهر خوی را فیبرکشی میکنیم. اگر مشکلی پیش نیاید تا اواسط آبان میخواهیم این شهر را کامل کنیم. در مهاباد نیز کار را شروع کردهایم. امیدواریم این شهر نیز قبل از فصل سرما به پایان برسد. در این هفته شهر سلماس را شروع میکنیم. در ارومیه نیز پیشرفتهای خوبی در مذاکره با شهرداری داشتیم اما هنوز چیزی امضا نشده است. در آذربایجان غربی ۴۸ شهر را داریم.
به گفته وی، صبانت برنامه دارد مشتریهای ADSL خود را به سمت فیبر سوق دهد.
بیدآبادی ادامه میدهد: اکنون یک شبکه موازی با مخابرات در حال ایجاد است و این باعث میشود انحصار این شرکت از بین برود، هر چند نیاز به سرمایهگذاری بالایی است. پیشبینی سرمایهگذاری ما بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان است. تهیه این نقدینگی نیز یکی از معضلات خواهد بود.
او در کل به این پروژه خوشبین است اما میگوید کاش به جای رفع مشکلات، انرژیمان صرف خود پروژه میشد.
مدیرعامل صبانت باور دارد استقبال از پروژه، زمان میبرد اما از سویی دیگر در مورد طرحهای تشویقی میگوید: برای فیبر، مشترک باید مبلغ یک میلیون و نیم تا دو میلیون تومان برای خرید مودم صرف کند. هزینه نصب نیز اضافه میشود که بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است، لذا ۲.۵ میلیون هزینه راهاندازی است. ما در بعضی جاها مودم را به کاربر میدهیم و دو هفته فرصت تست میگذاریم تا اگر راضی بودند سرویس را دریافت کنند و بیش از ۹۰ درصد کاربران پس از تست، سرویس را خواستهاند.