skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

طبق گزارش شاپرک: تعداد تراکنش‌های شبکه پرداخت در تیرماه کاهشی شد

۱۸ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

آخرین گزارش شاپرک از کاهش ۵۶ میلیونی تراکنش‌های شاپرک و کاهش ۹ هزار میلیاردتومانی ارزش تراکنش‌های شاپرک نسبت به ماه گذشته خبر می‌دهد.

به گزارش پیوست،کاهشی شدن تعداد تراکنش‌ها در تیرماه تقریبا با اجرای طرح اصلاح نظام کارمزدها و همچنین زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی هم‌زمان شده است.

گزارش تیرماه شاپرک نشان می‌دهد در این ماه ۵۶  میلیون از تراکنش‌های شاپرک به نسبت ماه گذشته کاهش یافته، در حالی که، در خردادماه تعداد تراکنش‌های شاپرک نسبت به اردیبهشت ۱۰۵ میلیون تراکنش رشد داشته است. به نظر می‌رسد کاهشی شدن روند تراکنش‌های یک ماه اخیر در شبکه پرداخت از یک طرف به دلیل زمان ارائه و تسلیم اظهارنامه مالیاتی و اجرای نظام جدید کارمزد از سوی بانک مرکزی در شبکه پرداخت باشد.

میزان تغییرات دوازده ماه اخیر در تعداد تراکنش‌های شاپرکی

گزارش تیرماه شاپرک از انجام ۴.۲۱۲ میلیون تراکنش به ارزش ۹.۶۹۸ هزار میلیارد ریال در شبکه پرداخت خبر می‌دهد. بر این اساس در تیرماه تعداد و مبلغ تراکنش‌ها به نسبت خردادماه ۱.۳۲ درصد در تعداد و ۰.۹۱ درصد در ارزش ریالی کاهش یافته است.

میزان تغییرات در تعداد و مبلغ تراکنش‌های شاپرکی

با این حال، تراکنش‌های تیرماه نسبت دوره به مشابه سال گذشته، از نظر تعدادی ۱۱.۷۲ درصد و از نظر ارزش ریالی ۴۱.۴۴ درصد افزایش داشته است. همچنین ارزش اسمی تراکنش‌های این ماه نسبت به ماه گذشته، ۰.۹۱ درصد کاهش داشته و ارزش حقیقی تراکنش‌ها ۲.۸۱ درصد کاهش پیدا کرده است.

مقایسه تراکنش‌ها نسبت به سال ۱۴۰۲

در واقع، اثرات تورم در یک ماه گذشته تاثیر نزدیک به ۳ درصد بر ارزش حقیقی تراکنش‌های شبکه پرداخت داشته است. این کاهش ارزش حقیقی بیانگر کاهش قدرت خرید مردم در شبکه پرداخت در طول یک ماه گذشته است و گزارش‌های ماهانه شاپرک در چندماه گذشته حکایت از کاهش هر باره ارزش حقیقی تراکنش‌ها داشته است. به شکلی که در خردادماه نیز حدود ۱ درصد از ارزش حقیقی تراکنش‌ها کاهش یافته بود.

میزان تغییرات ارزش ریالی تراکنش‌های شاپرک در یک ماه گذشته

گزارش شاپرک از رشد ۰.۹۱ تعداد ابزارهای پرداخت خبر می‌دهد. این رشد حاصل افزایش ۰.۷۹درصدی تعداد کارتخوان فروشگاهی است است. ابزارهای پذیرش اینترنتی در تیرماه نسبت به خردادماه ۳.۱۸ درصد رشد کرده و تعداد ابزارهای پذیرش موبایلی نیز در مدت مشابه با کاهش ۴.۲۱درصدی همراه بوده است. در تیرماه، کارتخوان فروشگاهی با ۹۱.۲۰ درصد همچنان بیشترین سهم بازار را در تعداد ابزار پذیرش فعال دارد و ابزار پذیرش اینترنتی با ۷.۷۵ درصد و ابزار پذیرش موبایلی با ۱.۰۵ درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در گزارش شاپرک به پرداخت ملت با سهم ۲۰.۸۱ درصدی از مبلغ‌ تراکنش‌ها، رتبه نخست را در میان شرکت‌های PSP کسب کرده است و پرداخت الکترونیک سامان با اختلافی نزدیک به۲ درصد در جایگاه دوم قرار گرفته است. در این ماه در ارزیابی شاپرک از شاخص مبلغ تراکنش میان شرکت‌های PSP دو شرکت تجارت الکترونیک پارسیان و پرداخت الکترونیک پاسارگاد و همچنین بین دو شرکت پرداخت نوین آرین و پرداخت الکترونیک سپهر جابه‌جایی اتفاق افتاده است. در شاخص سهم از کل مبلغ تراکنش‌ها، شرکت پرداخت الکترونیک سپهر با رشد 1.15 درصدی نسبت به ماه خرداد، به رقم 4.97 درصد دست یافته است. این شرکت بیشترین میزان رشد را در بین دوازده شرکت ارائه دهنده خدمات پرداخت به خود اختصاص داده است.

سهم بازار هر یک از شرکت‌های PSP در تیرماه

همچنین در شاخص سهم از مبلغ تراکنش‌های ابزار پذیرش اینترنتی، این شرکت با بیش‌ترین رشد به میزان ۶.۰۴ درصد نسبت به خرداد ماه، به عدد ۱۱.۴۷ درصد (معادل ۱۹۶هزار میلیارد ریال افزایش) دست پیدا کرد تا بار دیگر این شرکت با دو پله صعود، رتبه چهارم را کسب کند. پرداخت الکترونیک سپهر در شاخص های  سهم از مبلغ تراکنش‌های خرید، پرداخت قبض و خرید شارژ به ترتیب با رشدی معادل ۱.۱۴درصد و ۱.۸۷ درصد بیشترین میزان رشد در میان شرکت های صنعت پرداخت را  به دست آورده است. شرکت پرداخت الکترونیک سپهر با رشد ۰.۸۴ درصدی، بالاترین میزان افزایش سهم ابزارهای تراکنش­‌دار اینترنتی را از آن خود کرده است.

همچنین شرکت به‌پرداخت ملت درحالی سهم نخست در بازار تراکنش‌های تیرماه امسال را کسب کرد که بیشترین سهم مبلغی در هر سه ابزار پذیرش به این شرکت تعلق داشته است. این شرکت طی چهارمین ماه در سال جاری، سهم ۲۰.۸۱ درصدی را از نظر مبلغ تراکنش‌های انجام‌شده در میان شرکت‌های پرداخت الکترونیک (PSP) کشور به خود اختصاص داد.

بر اساس آمارهای منتشرشده از سوی شاپرک که به بررسی تراکنش‌های پرداخت و نقش شرکت‌های پرداخت می‌پردازد، شرکت به‌پرداخت ملت توانست در تیرماه سال ۱۴۰۲، برای سومین ماه متوالی سهم خود از بازار تراکنش‌های کشور را در کانال ۲۱ درصد حفظ کند. شرکت به‌پرداخت ملت در تیرماه امسال با پوشش ۱۸.۷۰ درصدی از مبالغ بازار کارتخوان فروشگاهی، بالاترین سهم این بازار را در اختیار خود دارد. همچنین این شرکت بیش‌ترین سهم از مبالغ ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی را نیز به ترتیب با پوشش ۳۰.۴۴ و ۴۵.۳۲ درصدی از آن خود کرده است. شرکت به‌پرداخت ملت با پوشش ۲۰.۹۲ درصد از بازار تراکنش‌های خرید، دارنده بالاترین سهم مبلغی تراکنش‌های مذکور محسوب می‌شود. این شرکت در بخش ابزار پذیرش موبایلی فعال سیستمی نیز همچنان از این بازار را سهم ۹۵.۳۷ درصد در اختیار دارد. از سوی دیگر، شرکت به‌پرداخت ملت در تیرماه گذشته، رقمی بالاتر از یک را در شاخص اثربخشی محقق کرده و در شاخص اثربخشی مبلغ کارتخوان‌های فروشگاهی تراکنش‌دار نیز به عددی بالاتر از یک دست یافته است.

همچنین گزارش شاپرک نشان می‌دهد که در چهارماهه اول سال جاری، جایگاه نخست بازار تراکنش‌های کشور به‌صورت متوالی در اختیار شرکت به‌پرداخت ملت بوده و پس از صعود اردیبهشت‌ماه این شرکت از کانال ۲۰ درصدی به ۲۱ درصدی، افتخار صعود به این رتبه‌ها همچنان در انحصار به‌پرداخت است.

در نهایت نیز گزارش شاپرک نشان می‌دهد که بیشترین اختلاف بین سهم مبلغی تراکنش‌های ابزار پذیرش کارت‌خوان فروشگاهی نسبت به ماه گذشته با کاهش ۰.۴۳ درصدی به پرداخت الکترونیک پاسارگاد تعلق دارد. به‌پرداخت ملت با کاهش ۰.۹۷ درصدی دارای بیشترین اختلاف سهم مبلغ تراکنش‌های ابزار پذیرش موبایلی است. گزارش شاپرک نشان می‌دهد عملکرد دو شرکت‌ الکترونیک کارت دماوند و فراپردازان آروند امید به‌‌ گونه‌ای بوده که کمترین مبلغ و تعداد تراکنش‌های ابزارهای پذیرش مختلف را به خود اختصاص داده‌اند.

https://pvst.ir/fn6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو