skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

توصیه‌های مدیرعامل مایکروسافت برای مدیران: وقتی استحقاق رهبری ندارید گزیده‌ای از گفتگوی ساتیا نادلا با مدیرعامل لینکدین

۱۶ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۵ آبان ۱۴۰۲

ساتیا نادلا مدیعامل مایکروسافت

هنگامی که ساتیا نادلا در سال ۱۹۹۲ از در‌های دفتر مایکروسافت در واشنگتن عبور کرد، به خود گفت: «این بزرگ‌ترین کار روی زمینه. دیگه چیزی نمی‌خوام» بیست و دو سال بعد، او به عنوان مدیرعامل این شرکت منصوب شد.

نادلا در گفتگو با رایان روسلانسکی، مدیرعامل لینکدین، اعتراف کرد که در نوجوانی روی درس‌ها تمرکز نداشت و بیشتر دنبال کریکت بود تا درس. با این حال او می‌گوید پدرش یک کارمند دولتی و مادرش استاد زبان سانسکریت بودند و به او «فضای کافی و اعتماد به نفس» دادند تا خودش باشد.

او قبل از تحصیل در ویسکانسین به دانشگاهی در هند رفت و پس از فارغ‌التحصیلی در سال ۱۹۹۰ در سان مایکروسیستمز در سیلیکون ولی استخدام شد. چند سال بعد در سال ۱۹۹۲ به او پیشنهاد کار در مایکروسافت داده شد.

نادلا که از سال ۲۰۱۴ این شرکت را رهبری می‌کند، گفت برندی را که بیل گیتس تأسیس کرده بود، انتخاب کرد، زیرا نشان‌دهنده احساس توانمندی است. نادلا گفت که استفاده از رایانه را برای اولین بار در دوران کودکی به یاد دارد: «نرم‌افزار چیزی بود که من را جذب کرد. نمی‌گویم یکی از آن افرادی بودم که آن را موقعیت را کاملا درک کردم و گفتم «این آینده من است»، اما قطعاً آن لحظه مهم بود.

نادلا می‌گوید پتانسیل‌هایی که در کودکی دیده بود را مایکروسافت سال‌ها بعد ارائه داد: «احساس قدرت می‌کردم. می‌خواستم بقیه هم این احساس را داشته باشند زیرا با قدرت کامپیوتر این آزادی فراهم می‌شد تا مردم توانایی‌هایشان را ابراز کنند.

نادلا که اکنون یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت‌هایی مانند استارباکس و دانشگاه شیکاگو و همچنین رئیس شورای بازرگانی ایالات متحده است، گفت: «هیچ وقت در طول ۳۰ سال کارم در مایکروسافت فکر نمی‌کردم که کارم را انجام می‌دهم. این کار را به عنوان راهی برای رسیدن به چیز‌های دیگر انجام می‌دادم. «احساس می‌کردم کاری انجام می‌دهم مهم‌ترین کار دنیاست، واقعاً این را احساس می‌کردم. البته همین تفکر به من کمک کرد تا فرصت‌های بعدی‌ام را پیدا کنم».

منتظر کار بعدی نباشید تا بهترین کار را انجام دهید. فکر می‌کنم گاهی اوقات ما مشاغل خود را محدود تعریف می‌کنیم.

همین احساس باعث می‌شود تا نادلا مهمترین توصیه شغلی خود را بگوید: «منتظر کار بعدی نباشید تا بهترین کار را انجام دهید. فکر می‌کنم گاهی اوقات ما مشاغل خود را محدود تعریف می‌کنیم. یکی از مدیرانی که برای او کار می‌کردم گفت: “هی، اگر شغلت را نه به عنوان شغل خودت، بلکه به عنوان شغل من تصور کنیم، چه کار می‌کردی؟ با همین تفکر نادلا شروع به انجام بخشی از کار‌های مدیرش کرد و بدون اینکه منتظر ترفیع باشد، نقش بیشتری برعهده گرفت.

نادلا، که در جنوب هند به دنیا آمد، با همین نگرش، به طور پیوسته از نردبان مایکروسافت بالا رفت. او پس از شروع کار روی توسعه Microsoft Windows NT، استعداد خود را در تیم راه‌حل‌های تجاری و سازمانی نشان داد. در سال ۲۰۰۷، او به سمت معاون ارشد واحد تحقیق و توسعه ارتقا یافت و پنج سال بعد رئیس بخش سرور و ابزار‌ها (با ۱۹ میلیارد دلار درآمد) شد.

از دیگر دستاورد‌های نادلا، معاونت اجرایی پلتفرم رایانش ابری مایکروسافت است که زیرساخت خدماتی مانند شبکه بازی Xbox Live، موتور جستجوی بینگ و مدل اشتراک آفیس 365 را فراهم کرد.

او گفت: «رهبری چنین امتیازی دارد. زمانی که یک نفر را رهبری می‌کنید اما فکر می‌کنید استحقاق آن را ندارید باید آن را به عنوان یک امتیاز در نظر بگیرید. سؤال این است: چگونه این لیاقت را به دست می‌آورید؟

به عنوان مدیرعامل، نادلا به خاطر توجهش به فرهنگ شرکت مورد تحسین قرار گرفته است. با این حال، امسال به دلیل اعلام اخراج ده هزار نفر یک روز پس از میزبانی یک کنسرت خصوصی با اجرای استینگ برای مدیران خود در داووس با انتقاداتی مواجه شده است.

او گفت: «رهبری چنین امتیازی دارد. زمانی که یک نفر را رهبری می‌کنید اما فکر می‌کنید استحقاق آن را ندارید، باید آن را به عنوان یک امتیاز در نظر بگیرید. سؤال این است: چگونه این لیاقت را به دست می‌آورید؟

نادلا گفت: رهبران همیشه باید هدفشان شفاف‌سازی موقعیت‌های گیج‌کننده یا مبهم باشد: «هرچقدر هم باهوش باشید، اگر باعث افزایش ابهام در یک موقعیت شوید، این رهبری نیست.»

نکته دوم او برای مدیران این است که انرژی ایجاد کنند تا افراد بعد از صحبت، از تعامل خود احساس شادی کنند. او در آخر گفت که هیچ زمانی شرایط ایده‌آل برای اجرا وجود ندارد، این وظیفه مدیران و مدیرعامل است که تیم‌های بدون محدودیت درست کنند و اجازه انجام کار را به آن‌ها بدهند. او اضافه کرد که هیچ‌کس «رهبر کامل» نیست، اما کسانی که می‌پرسند چگونه می‌توانند شفافیت، انرژی یا آزادی بیشتری برای کارمندان خود به ارمغان بیاورند، همیشه پیشرفت خواهند کرد.

منبع: فورچون
https://pvst.ir/fms

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو