سخنگوی دولت: فیلترینگ به اهداف خود نرسیده است
سخنگوی دولت در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به مضرات فیلترینگ اعلام کرد…
۲۴ مهر ۱۴۰۳
۱۶ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
ثبتنام مدارس از ابتدای تیرماه آغاز شده است که البته پیش از مراجعه حضوری نیاز به ورود به پنجره واحد خدمات الکترونیکی آموزش و پرورش دارد. همین موضوع بسیاری از والدین را سردرگم کرده و باعث شده به موسسات خصوصی برای انجام این ثبتنام روی آورند و هزینههای گزافی بپردازند. بهامین تختایی، معاون مرکز فناوری اطلاعات، اختلال روزهای گذشته در خصوص عدم تطابق شماره ملی و شماره تلفن را متوجه سرویس شاهکار دانست.
به گزارش پیوست، دانشآموزان مقاطع اول ابتدایی، هفتم و دهم متوسطه و همچنین دانشآموزان میانپایهای که میخواهند مدرسه خود را تغییر دهند باید به پنجره واحد خدمات الکترونیکی آموزش و پرورش مراجعه کنند. تعدادی از والدین میگویند در روزهای گذشته این سامانه دچار اختلال بوده و فرایند ثبتنام دانشآموزان را به تاخیر انداخته است. بهامین تختایی، معاون مرکز فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش، در گفتوگو با پیوست با بیان اینکه به بلوغ رسیدن این فرایند به زمان نیاز دارد گفت: معمولاً سال اول یک ناهماهنگیهایی ممکن است وجود داشته باشد تا وضعیت ثبات پیدا کند و همه استثنائات پوشش داده شوند.
او درباره اختلال این سامانه در روزهای گذشته و گلایه برخی والدین گفت: فرهنگیان و دانشآموزان در دیتابیس وزارتخانه شناخته شدهاند و راه ورود مخصوص به خود را دارند اما والدین یا سایر افراد فقط یک راه ورود دارند. ورود آنها از طریق درگاه دولت ممکن است که این درگاه متعلق به وزارت ارتباطات است. درگاه دولت تطابق کد ملی و شماره تلفن را بررسی میکند. آنچه پشت این تراکنش وجود دارد سرویس شاهکار است که ممکن است در طول هفته دچار قطعی باشد. در چند روز اخیر موارد زیادی وجود داشته که به ما اعلام کردند نمیتوانند وارد پنجره خدمات شوند. در واقع وزارت ارتباطات باید درباره این موضوع اظهارنظر کند.
تختایی درباره آمار دانشآموزانی که تاکنون پیشثبتنام را انجام دادهاند گفت: یک میلیون و ۷۰۰ هزار مورد تاکنون انجام شده که شامل دانشآموزان متقاضی ثبتنام در مدارس شاهد و عادی است که ممکن است همپوشانی نیز داشته باشند؛ یعنی افرادی توانسته باشند در مدارس شاهد ثبتنام کنند در عین حال که در مدرسه عادی هم ثبتنام کردهاند، چون احتمال میدادهاند در مدارس شاهد به دلیل ظرفیت محدودی که دارد تایید نشوند. این عدد متعلق به پیشثبتنام دانشآموزان مقاطع اول و هفتم است. دانشآموزان مقطع دهم فعلاً باید منتظر نتیجه هدایت تحصیلی بمانند.
معاون مرکز فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در آخر توضیح داد: برای پایه اول ۸۳۶ هزار نفر به صورت قطعی ثبتنام شدهاند. یعنی اطلاعات آنها در سیستم مدرسه بارگذاری شده است. در مقطع هفتم هم حدود ۵۱۱ هزار نفر تاکنون ثبتنام کردهاند. کلاس اول حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار ورودی دارد که با احتساب آمار ثبتنامشده، ۷۰۰ هزار دانشآموز هنوز به طور قطعی ثبتنام نشدهاند. علاوه بر این، مدارس شاهد و برخی مدارس دیگر هنوز نتایج قطعی را اعلام نکردهاند.