رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس مرکز تنظیم مقررات نظام پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد تا ۲۴ خرداد سال جاری، ۲۳۴ میلیون صورتحساب از ۲۲ هزار و ۶۸۳ مؤدی در سامانه مؤدیان دریافت شده است. او معتقد است با توجه به سختی این قانون، آمارها خوب است.
به گزارش پیوست، قانون نظام پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان قرار بود در مدت یک سال و به صورت تدریجی اجرایی شود اما دشواری صدور صورتحسابهای الکترونیکی برای مؤدیان به میزانی بود که بسیاری از آنها قادر به انجام این کار جز با مراجعه به شرکتهای معتمد نبودند. تعداد شرکتهای معتمد نیز کم است و برخی مؤدیان میگویند هزینه بسیار بالایی طلب میکنند. نهایتاً اجرای این قانون به اول مهرماه موکول شد.
محمد برزگری، رئیس مرکز تنظیم مقررات نظام پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان سازمان امور مالیاتی کشور، در جلسه آسیبشناسی اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان که به کوشش مرکز پژوهشهای اتاق ایران برگزار شده بود گفت: در کارپوشههای ۲۵۳ هزار و ۸۹۵ مؤدی به عنوان مؤدی خریدار، صورتحساب درج شده است. هماکنون ۲۷۵ هزار مؤدی درگیر این سامانه هستند بنابراین میتوان گفت سامانه مؤدیان و قانون مربوطه در حال اجرایی شدن است.
او ادامه داد: مؤدیان برای صدور صورتحساب باید از قبل درخواست دریافت حافظه مالیاتی کنند. در این خصوص در حال حاضر بالغ بر ۸۳ هزار مؤدی از سازمان امور مالیاتی کشور (به صورت سیستمی) حافظه مالیاتی دریافت کردهاند که خود گواهی بر اذعان آنها به تمایل به صدور صورتحساب در سامانه است. با توجه به سختی قانون، این آمار، آمار خوبی است و جای تشکر دارد.
به گفته برزگری، از تعداد ۵۵۰ تا ۵۸۰ شرکت بورسی و فرابورسی در حال حاضر بالغ بر ۴۳۸ شرکت بورسی، اقدام به ارسال صورتحساب الکترونیکی در سامانه مؤدیان کردهاند. این در حالی است که از مجموع این شرکتها در حدود ۱۰۰ شرکت در قالب هلدینگ فعالیت میکنند که صدور صورتحساب برای آنها موضوعیت ندارد. از میان ۴۷۰ یا ۴۸۰ شرکت دولتی نیز در حال حاضر ۶۳ شرکت صورتحساب صادر میکنند.
به عقیده او از لحاظ مشارکت شرکتهای بورسی در سامانه، وضعیت قابل قبول است.
برزگری همچنین اعلام کرد تا ۲۴ خرداد سال جاری، حدود ۱۳ نسخه از سامانه مؤدیان روی محیط عملیاتی برده شده و قرار است نسخههای دیگری نیز اجرایی شود که از قراردادها، حقالعملکاریها، نقد و نسیه و موضوعات دیگر پشتیبانی میکند.
رئیس مرکز تنظیم مقررات نظام پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان با اشاره به تصویب قانونی در سال ۱۳۹۷ درباره شناسه یکتای کالا و خدمات گفت: تا به امروز کار مناسبی در این زمینه انجام نشده است. در همین راستا در حال حاضر سازمان امور مالیاتی کشور استفاده از شناسه عمومی کالا و خدمات را به عنوان یک راه کوتاه در زمان اندک فعلی در دستور کار قرار داده است و اقدام به ایجاد یک درگاه الکترونیکی به آدرس www.stuffid.tax.gov.ir کرده است. در این درگاه تا ۲۴ خرداد سال جاری ۳۵ هزار و ۸۶۶ شناسه عمومی کالا، ۳۴ شناسه عمومی خدمت، ۶۰۶ شناسه اختصاصی خدمت و بالغ بر ۶۷۶ شناسه اختصاصی کالا، درج شده است.
او در ادامه جلسه با بیان اینکه دیدگاه سازمان امور مالیاتی در اجرای قانون، صدور صورتحسابهای الکترونیکی صرفاً از سوی شرکتهای معتمد بود گفت: سازمان امور مالیاتی با بررسیهای انجامشده به این نتیجه رسید که شائبه ایجاد رانت در این روش وجود دارد بنابراین امکان صدور صورتحساب از سوی مؤدیان را در کنار امکان مراجعه آنها به شرکتهای معتمد فراهم کرد. تا تاریخ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲، از ۲۲ هزار مؤدیای که از سامانه مؤدیان استفاده میکنند، فقط چهار هزار مؤدی از خدمات صدور صورتحساب الکترونیکی از سوی شرکتهای معتمد بهره میبرند و ۱۸ هزار مؤدی باقیمانده خود اقدام به صدور صورتحساب الکترونیکی کردهاند یا در حد دریافت آموزش از خدمات شرکتهای معتمد استفاده میکنند.
بر اساس آنچه در صورتجلسه منتشرشده از سوی مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی آمده است، برزگری در پایان این جلسه اعلام کرد مشکلاتی مانند کندی سامانه و زمانبر بودن بارگذاریها، نبود فیلترهای مناسب برای جستوجوی پیشرفته و گزارشگیری از فاکتورهای ارسالی و سخت بودن ردیابی صورتحسابها برای خریداران، آموزش کارکنان سازمان امور مالیاتی، عدم تقارن اطلاعات میان فعالان اقتصادی و سازمان امور مالیاتی، اشتباه سامانه مؤدیان در خصوص ثبت خریدهای شخصی اعضای هیاتمدیره در کارپوشه اشخاص حقوقی و اطلاعرسانی بهروز و شفاف در خصوص تغییرات سامانه مؤدیان و مشکلات رفعشده از طریق سخنگوی رسمی سازمان به زودی برطرف خواهد شد.