skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

متا به دنبال مردم‌سالاری در ساختار این شرکت است متا به شرکت‌هایی می‌پیوندد که رویکرد دموکراسی مشورتی دارند

۲۴ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

متا در تلاش برای دموکراتیک کردن

شرکت متا، با پیگیری یک‌سری آزمایش و بررسی روندهای مختلف در تلاش است تا با دموکراتیک‌ کردن ساختار شرکت خود، میزان تعامل شرکت‌کنندگان را افزایش داده تا با دستیابی به راه‌حل‌های موثر شرکت خود را توسعه دهد. این شرکت می‌خواهد چنین رویکردی را در حوزه هوش مصنوعی نیز اجرایی کند.

متا، ماه گذشته نتایجی از یک فرآیند تصمیم‌گیری «دموکراتیک» را پیرامون مسئولیت‌های این شرکت در قبال کارها و اقدامات پیش‌رو بی‌سر و صدا اعلام کرد. اعضای این گروه متشکل از ۶۰۰۰ نفر از ۳۲ کشور مختلف و ۱۹ گروه زبانی متفاوت بود، بنابراین نمی‌توان چنین اقدامی را یک تمرین دانست. در نهایت ۸۲ درصد از شرکت‌کنندگان در این آزمایش چنین برآورد کردند که رویکرد مردم‌سالار و تعامل‌محور بهترین‌ راه‌حل و توصیه برای تصمیم‌گیری‌های این شرکت در آینده است.

در حال حاضر، متا متعهد به اجرای عملیاتی مشابه برای هوش مصنوعی مولد شده است. حرکتی که با حضور و فعالیت علاقه‌مندان به خلق نوآوری و هدایت سیستم‌های هوش مصنوعی باشد.

متا با انجام این کار به جمع شرکت‌هایی می‌پیوندد که شروع به کشف رویکردهایی بر اساس «دموکراسی مشورتی» کرده‌اند.

متا با انجام این کار به جمع شرکت‌هایی می‌پیوندد که شروع به کشف رویکردهایی بر اساس «دموکراسی مشورتی» کرده‌اند.

اگر متا چنین راه و روشی را در پیش بگیرد و در تلاش باشد تا این فرآیند را دموکراتیک بکند، باید که به شرکت‌کنندگانش قدرت عمل بیشتری دهد و عاملیت آنها را افزایش دهد. همچنین در این روند باید که عمومی‌تر و با شفافیت بسیاری فعالیت داشته باشد.

دموکراتیک کردن سبک کاری متا از ایده مشارکت اجتماعی مردم در حل مسائل سیاسی و اجتماعی نشات می‌گیرد. انتخاب نمایندگان جهت واکاوی و بررسی مسائل مختلف و همفکری و مشورت با کارشناسان و متخصصان جهت دستیابی به نتیجه مفید، در دستورالعمل این شرکت قرار گرفته است.

آزمایشی که متا با محوریت چگونگی تصمیم‌گیری درباره فناوری‌هایی که مردم در سرتاسر جهان در روزمره استفاده می‌کنند نشان داد که این امر با وجود موانع تدارکاتی قابل اجراست. شرکای متا در انجام این پروژه در استنفورد عملا ادراه روند را بر عهده داشتند. نتایج حاصل از این آزمایش شامل دیدگاه‌هایی است که نمایان‌کننده عواقب و مشکلات و چالش‌های مکرری است که ممکن است برای میزبانی پلتفرم‌های متا به وجود بیاید. همچنین نتایج حاصل از این تعامل، می‌گوید که چه نوع سیستم‌هایی برای تعدیل و نظارت باید مورد استفاده قرار بگیرد.

ناگفته نماند که این پروژه با وجود این که معایب و اختلالات چندانی هم نداشت اما بسیار هم قابل توجه نبود. در این فرآیند که اتفاقا تعامل‌محور بود، شرکت‌کنندگان با هم ارتباطی نداشتند و دسترسی‌ای به کارکنان شرکت متا هم برایشان محقق نبود. بیشتر می‌توان این روند را شبیه به یک جمع‌آوری اطلاعات دانست .نکته مهم دیگر این است که با لحاظ درک شدن موضوعات توسط شرکت‌کنندگان همچنان تعاملات در سطح عمیقی نبود.

شرکت متا، می‌خواهد فرآیند مشابهی را روی هوش مصنوعی مولد اجرا کند. این شرکت در جهت پیاده‌سازی این ایده، بایستی ابتدا کاستی‌ها و نواقص را اصلاح کرده و با توجه به توصیه‌های صورت گرفته، برنامه خود را عملی کند.

در رابطه با رسیدگی به مسائل پلتفرم‌های هوش مصنوعی و به طور کلی موضوعاتی با این محوریت، دیدگاه‌های گوناگونی وجود دارد. بسیاری بر این باورند که باید کنترل صفر تاصد ماجرا و نظارت را به دولت‌ها سپرد و گروهی نیز معتقد به شیوه ادراه غیرمترکز هستند. در حالی که هیچ یک از این دو رویکرد، کافی نیست. اما می‌توان اینگونه نتیجه گرفت در جهانی که سبک حکومتی و شیوه مدیریت بسیار متفاوت است، همکاری و فعالیت‌ آگاهانه و دموکراتیک شرکت‌ها توصیه مناسب و در راستای نفع عمومی به نظر می‌رسد.

https://pvst.ir/ff8

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو