محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در رویداد روز فناوری اطلاعات عنوان کرد: فعالان حوزه فناوری اطلاعات و مهندسان این حوزه در هر ارگان و سازمانی توانایی حل مسائل را دارند،حالا مهمترین ابزار قدرت، فناوری است و فناوری دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.دیگر حکمرانی هوشمند مهمتر از دولت الکترونیکی است.
به گزارش پیوست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم روز فناوری خطاب به فعالان حوزه فناوری گفت: شما مهمترین پیشرانان توسعه،در برنامه هفتم هستید و تجارت بدون بستر علم امکانپذیر نیست. شما قدرت حل مسئله را دارید و امروز مهمترین چالش کشور رشد اقتصادی است و این چالش جز در سایه بهرهوری بیشتر و منابع انسانی توانمند صورت نمیپذیرد.حالا در کشور صد میلیارد دلار هدررفت انرژی وجود دارد و این مسئله به دست فعالان حوزه فناوری ترفیع خواهد شد.
در کشور مشکل داریم اما مسئله نداریم
قالیباف در ادامه گفت: رفع مشکلات انرژی به ظرفیت در تحول اقتصادی برمیگردد. برخی میگویند ما در ایران مشکل زیاد داریم اما مسئله نداریم، حقیقتا درست میگویند ما در بسیاری موارد نتوانستهایم مشکل را به مسئله تبدیل کنیم. مشکل شاید حل نشدنی باشد اما مسئله حل شدنیاست و راهکار دارد. اگر مشکل را تبدیل به مسئله نکنیم، راه حل پیدا نمیکنیم. در حال حاضر فناوریها ابزار حل مسئله هستند.
او همچنین ادامه داد: نگاه صفر و یکی به فرصت و تهدید، نگاه دقیقی نیست، در واقع هر تهدیدی میتواند فرصت باشد این ماییم که باید بتوانیم مسئله را حل کنیم. ما در برنامه هفتم مصمم هستیم مسئله محور پیش برویم و در حل مسائل از حوزه فناوری اطلاعات استفاده کنیم.
زود رنج نباشید!
قالیباف در بخش پایانی صحبتهای خود خطاب به حاضران گفت: من به عنوان یک برادر از شما میخواهم زود رنج نباشید. این صبوری و استقامت است که کارها را به نتیجه میرساند. هیچ لذتی بالاتر از پیشرفت کشور نیست و رسیدن به افتخارات زمان میبرد. من از روی تجربه در سمتهای شغلیام به شما فعالان حوزه فناوری اعتماد کردم و باورم این است که دست در دست شما میتوانیم در برنامه هفتم اتفاقات بزرگی را رقم بزنیم.
افزایش دو برابری اقتصاد دیجیتال
عیسی زارعپور وزیر فناوری و ارتباطات هم در بخش دیگری از این رویداد به قرائت بیانیه رئیس جمهور پرداخت و گفت: قبل از اینکه بخواهم پیام رییس جمهور را بخوانم باید از توجه ویژه دولت، مجلس و رئیس جمهور به حوزه فناوری بگویم. برای اولین بار در لایحه پیشنهادی دولت در برنامه هفتم، اقتصاد دیجیتال در حوزه فناوری ارتباطات در فصلی جداگانه تعریف شده است و توجه ویژه مجلس و دولت به توانمندیهای بخش خصوصی به شدت جدی گرفته شده است. او با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: در این برنامه همه دستگاهها به استفاده از هوش مصنوعی و با تکیه بر ظرفیت بخش خصوصی ملزم شدهاند. بر این اساس تمامی دستگاههای اجرایی ملزم شدهاند که یک نقشهراه برای افزایش استفاده از فناوری اطلاعات ترسیم کرده و ما در دولت هم حمایت حداکثری از آن خواهیم داشت.
در بخشی از بیانیهای که زارعپور خواند آمده بود: تقویت فناوری اطلاعات، در واقع در جهت تقویت دولت و قوای کارآفرینی است. تا کنون رشد اقتصادی با گاز و معادن بوده و دولت انقلابی حالا به دنبال ایجاد ظرفیت و بهرهورسازی از روشهای فناورانه است. ما به همین خاطر کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال را تشکیل دادهایم، اکنون باید در مسیر کارآفرینی قرار بگیریم و این مهم محقق نخواهد بود مگر با حضور فعالان بخش خصوصی.
در بخشی از این بیانیه نیز به افزایش دوبرابری اقتصاد دیجیتال تا پایان برنامه هفتم توسعه اشاره شده بود و آمده بود: افزایش دوبرابری اقتصاد دیجیتال تا پایان برنامه هفتم توسعه میتواند به حل چالشهای جامعه در افق کوتاه مدت بینجامد و این مهم با مجاهدت فعالان حوزه فناوری به موفقیت میرسد.
همهچیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکتگردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس میکنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.