skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تردز در اروپا متوقف شد

۲۰ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

متا و DMA

با به میدان آمدن تردز و محبوبیت ناگهانی آن، همچنان نصب و استفاده از این برنامه شرکت متا در اتحادیه اروپا با چالش‌هایی مواجه است. علت این تعویق در اروپا به گفته مدیرعامل اینستاگرام وجود قوانین محدودکننده‌ای است که متا را از ترکیب داده‌های جمع‌‌آوری شده از کاربران در پلتفرم‌های فیس‌بوک، واتس‌اپ و اینستاگرام باز می‌دارد.

هفته گذشته، متا از رقیب خود به نام Threads رونمایی کرد. این برنامه در کمتر از یک هفته در ۱۰۰ کشور عرضه شد و تعداد کاربران تردز در این مدت کوتاه از ۱۰۰ میلیون عبور کرد. مسلما بخش عمده موفقیت‌های زودهنگام تردز را باید اتصال و ارتباط آن با اینستاگرام دانست. علیرغم این میزان از محبوبیت و فراگیری چنین به‌نظر می‌رسد که این برنامه فعلا در اتحادیه اروپا قابل دانلود نخواهد بود. علت این توقف در اتحادیه اروپا، طبق پاسخ سخنگوی متا به خبرگزاری The Verge، «عدم قطعیت نظارتی آینده» که به طور گسترده به قانون بازارهای دیجیتالی اتحادیه اروپا(DMA) اشاره دارد، بیان شده است.

DMA همه چیز را تغییر می‌دهد

شرکت‌های فناوری و ناظرانی که اصولا بدبین و شکاک هستند، از مدت‌ها پیش ادعا کرده‌اند که وجود قوانینی مانند DMA که با لزوم حمایت حداکثری از کاربر تدوین شده‌اند، نوآوری را متوقف می‌کند. اما قانون رقابت فراگیر مانع از آن نمی‌شود که متا از معرفی و عرضه محصولات جدید خود ممانعت کند. همچنین تا کنون متا درباره اجتناب از عرضه این محصول در اتحادیه اروپا چیزی بیان و منتشر نکرده است.

در هر صورت DMA می‌تواند مسیر و سرعت عرضه محصول را با چالش‌هایی رو به رو کند و شرکت مربوطه را وادار کند که پیش از عرضه، نحوه محافظت از کاربران را ارزیابی کند، حتی اگر این اقدام منجر به از بین رفتن محبوبیت تردز شود.

با فراهم آمدن چنین شرایطی، شرکت‌ها هنوز منتظر دریافت راهنمایی‌ هستند و با ابهامات و یک سوال بی‌پاسخ مواجه‌اند که پیروی از این قوانین و مقررات طراحی را تضعیف می‌کند یا موجب رشد برنامه‌هایی چون تردز می‌شود؟

کاهش قدرت قدرت‌های فناوری

متا، قوانین اتحادیه اروپا را عامل و مقصر اصلی این داستان می‌داند. این مقررات که سال گذشته تصویب شد شامل مجموعه قوانین جدیدی است که تعدادی از شرکت‌های فناوری‌ را که با عنوان « دروازه‌بان» تعریف شده‌اند و کاربرانی زیادی دارند و در بازار نیز تاثیرگذار و قدرتمندند تلاش می‌کند قدرت آنها را در جهت  سوءاستفاده مهار کند.

متا، گوگل و تیک‌تاک جزو شرکت‌های فناوری‌ای هستند که رسما به عنوان «دروازه‌بان» تعیین شدند و به آنها ۶ماه فرصت داده شده است تا پیش از هرگونه اقدام اجرایی، آماده شوند.

DMA، از شرکت‌های بزرگ که از داده‌های کاربرانشان از پلتفرم‌های مختلف کسب می‌کنند مانند نام و مکان آنها در جهت تبلیغات هدفمند محصولات خود بدون رضایت خود کاربران، جلوگیری می‌کند. از نتیجه سیاست حریم خصوصی متا چنین استنباط می‌شود که این شرکت، داده‌های گوناگونی را از همه محصولات خود جمع‌آوری می‌کند و از آنها در تبلیغات بهره می‌برد. اطلاعات فروشگاهی اپل نیز نشان می‌دهد که تردز می‌تواند طیف گسترده‌ای از داده‌های حساس از جمله داده‌های مربوط به سلامتی، موقعیت مکانی، تماس‌های کاربر و تاریخچه جست‌وجوی او را جمع‌آوری کند.

به‌نظر نمی‌رسد که تردز بتواند بیشتر از سایر پلتفرم‌های متا، داده‌ها را جمع‌آوری کند. وجود قوانین DMA در رابطه با همین موضوع، سد بزرگی برای ترکیب داده‌ها و استفاده از آنها برای قدرت‌های بنام دنیای فناوری به حساب می‌آید.

DMA قرار است با شرایط مشابه در سرتاسر اروپا اعمال شود و شرکت‌ها را ملزم کند تا قبل از مرحله ترکیب اطلاعات کاربران در همه پلتفرم‌ها، کاربران اروپایی را از حق انتخاب داده برخوردار کنند.

https://pvst.ir/fe6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو