پرفروشترین برندهای موبایل چه زمانی سرویس نسل پنجم را در ایران فعال میکنند؟ 5G پشت دیوار تحریم
کمتر از یک ماه تا پایان سال ۲۰۲۴ زمان باقی مانده و علیرغم وعدههای پیشین،…
۱۹ آذر ۱۴۰۳
۱۹ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
برق دیتاسنتر افرانت امروز (۱۹ تیر) قطع شد و برخی سرویسهای پرکاربرد مانند اسنپفود از دسترس خارج شدند. معاون بازرگانی افرانت دلیل اصلی این موضوع را، قطعی برق و مشکلات زیرساختی عنوان کرد.
به گزارش پیوست؛ از دسترس خارج شدن اسنپفود (سرویس سفارش آنلاین غذا) با واکنش کاربران روبرو شد و این سرویس اعلام کرد به دلیل قطعی برق دیتاسنتر، از دسترس خارج شده است. پس از این رخداد، مظفری مدیر اجرایی گرینوب در توییتر خود نوشت اختلال در سرویس اسنپفود به دلیل قطعی برق در دیتاسنتر افرانت در خیابان بهشتی تهران رخ داده است. به گفته او این دومین قطعی برق دیتاسنتر افرانت در ۳۰ روز گذشته است که حدود ۷۵ دقیقه طول کشید.
محسن مالکی، معاون بازرگانی افرانت با تایید این قطعی برق گفت: شرکتها در دو موضوع به نهادهای بالادستی وابستگی دارند؛ برق و اینترنت. به همین دلیل قطعی برق دیتاسنتر را تا یک حدی میتوانیم کنترل کنیم. مشکل ایجاد شده از ناحیه زیرساختهای انرژی است که در کنترل ما نیست.
براساس استانداردهای دیتاسنتر در ایران، سطح ۱ دیتاسنتر (پایینترین سطح) میتواند از یک مسیر واحد برای سیستم، برق و خنک کننده فراهم کند و اجازه دارد تا ۲۸.۸ ساعت از کار افتادگی در سال داشته باشید.
معاون بازرگانی افرانت درباره تامین برق اضطراری گفت: ما به تمهیداتی برای جلوگیری از این قطعیها اندیشیدهایم ولی برخی مشکلات فنی از کنترل ما خارج است؛ اما لایهای که تحت کنترل ما است، کاملاً پایدار و مورد اعتماد است.
مالکی در پاسخ به این سوال که تجهیزات پشتیبان در این شرایط چگونه قابل استفاده است پاسخ داد: اگر برق قطع شود، ما تجهیزات پشتیبان داریم، اما آن هم محدودیت دارد؛ زیرا در کشور قطعی برق و افت ولتاژ بسیار زیاد است. برق پشتیبان هم محدودیت خودش را دارد، برای آنها هم ذخیره در نظر گرفته شده است به همین دلیل اگر برق شهر زیاد قطع شود، ما هم به مشکل برمیخوریم.
۴۰ درصد سهام افرانت متعلق به همراه اول و ۲۰ درصد در اختیار شرکت مخابرات ایران است.
۱۱ اردیبهشت ماه امسال، قطع برق دیتاسنتر شرکت زیرساخت، باعث اختلال در سرویسدهی برخی پیامرسانهای داخلی شده بود.