skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

یگانه جعفری معین نویسنده میهمان

ایستگاه‌های پاوربانک راشا تا ۳هزار ایستگاه افزایش می‌یابد

یگانه جعفری معین
نویسنده میهمان

۱۰ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مسعود نژادستاری، هم­ بنیان‌گذار راشا، سرویس اجاره پاوربانک می‌گوید: راشا در تهران تا ۳هزار ایستگاه و در پنج شهر اصلی ایران اصفهان، مشهد،شیراز،تبریز و اهواز تا ۵هزار ایستگاه دیگر ارتقا می‌یابد.

مسعود نژادستاری، هم­ بنیان‌گذار و مدیر محصول راشا و مدیرعامل استودیو نوآوری چاووش می‌گوید: راشا در تهران تا ۳هزار ایستگاه و در پنج شهر اصلی ایران اصفهان، مشهد،شیراز،تبریز و اهواز تا ۵هزار ایستگاه دیگر ارتقا می‌یابد. این سرویس اپلیکیشنی است که با استفاده از آن می­‌توان به یکی از نزدیک­ترین ایستگاه‌­های موجود مراجعه کرد و با پرداخت هزینه­، پاوربانک اجاره کرد.

او در این باره می‌گوید: ما در سال ۹۷ متوجه شدیم موضوع اقتصاد اشتراکی و فناوری­‌های مربوط به IOT (اینترنت اشیا) در دنیا درحال رشد است. مطالعاتی انجام دادیم و دیدیم که در آسیای جنوب شرقی ایده پاوربانک خیلی دارد رایج می‌­شود. مبنای این ایده هم این است که در شهرهای بزرگ مردم سفرهایی درون شهری طولانی مدت دارند و باتری­‌های تلفن همراه­شان در طول روز به دلیل استفاده­‌های گوناگون و قوی شدن موبایل­‌ها از لحاظ پردازنده و صفحه زود تمام می­‌شوند. به همین دلیل افراد نیاز به شارژ دارند و شارژرهای معمولی هم پاسخگوی نیاز آن­ها نیست، زیرا این شارژرها، تحرک را از افراد می­‌گیرند. بنابراین بر روی بازار این سرویس، مطالعه انجام دادیم. شرکت باوند که یکی از شرکای استارت‌اپ استودیوی چاووش است و در زمینه تولید تجهیزات الکترونیکی فعالیت دارد، از این ایده استقبال کرد و این پروژه در استارت‌آپ استودیو شکل گرفت.سال ۹۷ مطالعه این پروژه را آغاز کردیم. در سال ۹۸ توسعه اولیه اتفاق افتاد. در پائیز سال ۹۸ سرویس آزمایشی در تهران فعال شد.

بررسی استارت‌آپ‌های جهانی

او در ادامه می‌گوید: ما رفتار جامعه ایرانی را نسبت به یک پدیده نو مثل راشا نمی‌­دانستیم. حدود ۳۲ استارت‌آپ در دنیا را شناسایی کردیم و با حدود هفت تا از آنها جلساتی گذاشتیم. بعد از حدود سه بار تغییر استراتژی جانمایی و بازاریابی سیستم بالاخره موفق شدیم رفتار جامعه ایرانی را شناسایی کنیم که این یکی از بزرگترین چالش‌های ماهیتی کار ما بود. از لحاظ چالش­‌هایی که پیش آمد دو مشکل داشتیم: یکی مقررات داخلی است. به واسطه اینکه واردات و استفاده از ایستگاه­های شارژ خیلی در گمرک شناخته شده نبود ما مجبور بودیم فرایندهایی را طی کنیم. از جمله این که پروانه­‌های تولید را روی دستگاه‌­ها بگیریم. و مشکل دیگر مسئله کرونا بود که درواقع حدود ۵ ماه بعد از فعال کردن سرویس آزمایشی تمام رفتارهای اجتماعی را برهم ریخت. خروج از خانه‌­ها کم شد و یک سال و نیم پروژه ما را به تاخیر انداخت.

در حال حاضر حدود ۲۰۰ دستگاه در تهران در مکان­‌های مختلف وجود دارد. ما حدود ۲۵۰ نقطه در تهران داریم که البته تعدادش به دلیل تغییر سیاست­ های قبل، درمیان و بعد از کرونا مدام در حال جابه­‌جایی است. ما در متروی اصفهان و درتعدادی از فروشگاه­ها و بیمارستان­‌ها تست گرفتیم. اما سرویس رسما فقط در تهران فعال شده است.

برای احراز هویت

نژادستاری راجع به احراز هویت در راشا می‌گوید: فقط شماره تلفن همراه­­ کاربران را دریافت می­‌کنیم و از اصالت آن اطمینان می­‌یابیم. با استفاده از سرویس شاهکار هم می‌توانیم شناسایی انجام ­‌دهیم. بعضی وقت‌ها هم شده که دوستان اشتباهی پاوربانک‌ها را با خود برده‌اند. مثلا ما در فرودگاه امام دستگاه داشتیم و دوستان پاور را با خود بردند و از سوئیس به ما اطلاع دادند که در این جا نمایندگی­تان کجا است که ما پاوربانک را پس بدهیم. یا مثلا دوستانی بودند در دوره کرونا در بیمارستان­‌های تهران و بعد به شهرشان بازگشتند. ارسال پاوربانک با پست سخت بوده است. وگرنه در بقیه موارد معمولا کاربرهای ما به راحتی پاورها را پس داد‌ه‌اند.

در بعضی از نقاط ما از کاربران به صورت اعتبار، پیش دریافت می­‌گیریم. در بعضی مکان‌­ها مثل بیمارستان‌‌ها، بسته به همکاری ما با بیمارستان به خاطر مسئولیت اجتماعی، بدون پیش پرداخت هم به کاربر پاوربانک تحویل می‌­دهیم و پشتیبانی ۲۴ ساعته داریم. پیش‌بینی شده است راشا در تهران تا ۳هزار ایستگاه و در پنج شهر اصلی ایران شامل اصفهان، مشهد، شیراز، تبریز و احتمالا اهواز تا ۵هزار ایستگاه دیگر ارتقا یابد.

https://pvst.ir/fam

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو