skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

کارت‌های بانکی جایگزین کارت‌های سوخت می‌شود؛ با اما و اگر

۷ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

با آغاز طرح ساماندهی کارت‌های سوخت در فروردین‌ماه و تاخیر در صدور کارت سوخت، بسیاری از مردم در تهیه سوخت خودرو خود با مشکل مواجه شدند. یکی از طرح‌های دولت سیزدهم برای ساماندهی کارت‌های سوخت، جایگزینی کارت سوخت با کارت‌های بانکی افراد است. مدیر سامانه هوشمند سوخت دلیل مشکلات طرح ساماندهی کارت‌های سوخت و جایگزینی کارت‌های بانکی را ناتوانی در حفظ بستر آنلاین جایگاه‌ها و ارائه نشدن اطلاعات لازم از سمت پلیس راهور عنوان کرد و پلیس راهور نیز این اطلاعات را بیش از سقف خدمت و ماموریت شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی دانست.

به گزارش پیوست، در برنامه «میز اقتصاد شبکه خبر» به مساله ساماندهی کارت‌های سوخت با حضور رضانواز سخنگوی سنف جایگاه‌داران سوخت، محمد صادقی مدیر سامانه هوشمند سوخت و حسین رمضانی معاون اجرایی پلیس راهور پرداخته شد. در واقع، طرح ساماندهی کارت‌های سوخت برای اجرای بند (ح) تبصره ۱۴ قانون بودجه و الزامی شدن استفاده ۹۰ درصد خودروهای بنزین‌سوز و ۹۵ درصد خودروهای گازوئیل‌سوز از کارت‌های سوخت شخصی بود.

سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت تاخیر در صدور و تحویل کارت‌های سوخت را مشکل اصلی این طرح دانست. مدیر سامانه هوشمند سوخت نیز جایگزینی کارت سوخت با کارت بانکی را آسان ندانست و معتقد بود در بعضی جایگاه‌ها نمی‌توانیم بستر آنلاین را حفظ کنیم. با این حال، او از اجرای آزمایشی طرح جایگزینی کارت بانکی با کارت سوخت در یک جایگاه در تهران خبر داد. همچنین صادقی، به عدم ارائه اطلاعات لازم از سوی پلیس راهور اشاره کرد که با واکنش معاون اجرایی پلیس راهور همراه شد. معاون اجرایی پلیس راهور در این باره گفت: میزان اطلاعاتی که درخواست می‌شود بیش از آن سقف خدمت و ماموریتی است که می‌خواهند ارائه دهند.

پروژه همگرایی کارت سوخت با کارت ملی یا کارت بانکی سال‌هاست در دستور کار دولت‌های مختلف قرار دارد. زمانی‌ که برای اولین بار موضوع کارت سوخت مطرح شد، برخی از کارشناسان اعلام کردند کارت سوخت با کارت خودرو همگرا شود و روی آن قرار گیرد، حتی پیشنهاد همگرایی کارت سوخت با کارت ملی و کارت بانکی نیز در آن زمان مطرح شد اما برخی دیگر از کارشناسان برقراری امنیت در کارت‌های همگراشده را بسیار سخت می‌دانستند؛ از نظر آنان جدا بودن کارت‌ها از یکدیگر با توجه به وظایف مختلفی که هر کدام از آنها بر عهده دارند بهترین روش برای پیشبرد پروژه است و در نهایت همین دیدگاه نهایی و اجرایی شد اما در دوره‌های مختلف به صورت مرتب موضوع همگرایی کارت‌ها مطرح می‌شود.

کارت‌های سوخت هیچ نقشی جز نشان دادن یک عدد ندارند

سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت درباره وضعیت استفاده از کارت‌های سوخت در جایگاه‌ها گفت: مشکلات نسبت به زمان آغاز طرح خیلی کمتر شده است چون اطلاع‌رسانی کاملی نشده بود. شیب اجرا هم نسبت به اوایل که تندتر بود الان کندتر شده زیرا مردم در ابتدا پذیرای طرح نبودند. اکنون وضعیت بهتر شده و آمار استفاده از کارت سوخت شخصی برای استفاده از سهیمه بنزین آزاد رو به افزایش است. مهم‌ترین مشکل، تاخیر در صدور کارت‌های سوخت یا مشکلات در تحویل آنهاست که به دلایل مختلف رخ می‌دهد.

سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت درباره تخصیص سهمیه سوخت با کارت بانکی عنوان کرد: امکان فنی توزیع سوخت با کارت بانکی در جایگاه‌ها وجود دارد. با بانک مرکزی هم جلساتی داشتیم. در حال حاضر تاکسی‌های اینترنتی سهمیه با کارت بانکی می‌گیرند. هدف از ایجاد سامانه هوشمند سوخت از ابتدا این بوده که به ازای هر خودرو، سوختی را به صورت یارانه‌ای یا سهمیه یارانه‌ای تخصیص دهد، اما اکنون لازم است با تکنولوژی‌های روز، نحوه توزیع سوخت را تغییر دهیم.

او افزود: در چند ماه گذشته چند میلیون کارت سوخت المثنی یا جدید صادر شده که هر کدام ۱۰۰ هزار تومان هزینه برای مردم داشته است؛ با این روند نه تنها مردم ناراضی می‌شوند، بلکه آن کسی که کارت را صادر می‌کند یا واردات تراشه انجام می‌دهد هم متضرر می‌شود.

نواز معتقد است کارت‌های سوخت هیچ نقشی جز نشان دادن یک عدد ندارند. او ادامه داد: وقتی هم صحبت از حذف کارت سوخت می‌شود، منظور این است که شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی با کارت‌های بانکی که در اختیار افراد است، همان یارانه و سهمیه را بتواند مدیریت کند اما نیازی به استفاده از دو کارت مختلف نباشد.

مدیر سامانه هوشمند سوخت: در بعضی جایگاه‌ها نمی‌توانیم بستر آنلاین را حفظ کنیم

مدیر سامانه هوشمند سوخت درباره طرح ساماندهی کارت‌های سوخت توضیح داد: بر اساس قانونی که امسال به ما ابلاغ شده است، باید تا پایان همین شهریورماه سال جاری ۹۰ درصد مردم از کارت سوخت خودشان استفاده کنند. جایگاه‌ها همچنان کارت سوخت دارند اما بر اساس میزان فروش، کارت سوخت در اختیار خواهند داشت.

او درباره وضعیت کارت آزاد در جایگاه‌ها گفت: به ازای هر جایگاه یک کارت آزاد در اختیار جایگاه‌‌های کم‌‌فروش قرار دادیم؛ جاهایی که فروش بالاتری دارند، به ازای هر دو سکو، چهار کارت تولید می‌کنیم که یکی در اختیار جایگاه‌دار است و بقیه‌اش در اختیار خود نواحی است تا اگر میزان سقفی که در کارت آزاد جایگاه‌ها وجود دارد تمام شود، نواحی ما بتوانند کارت را دوباره به آنها بدهند.

صادقی درباره جایگزین نشدن کارت سوخت با کارت‌های بانکی در چهار سال گذشته بیان کرد: کارت بانکی در وهله اول خیلی ساده به نظر می‌رسد الان در حوزه تاکسی‌های اینترنتی عملاً از کارت بانکی برای سوخت‌گیری استفاده نمی‌کنند، فقط برای پرداخت استفاده می‌کنند، و همچنان از کارت هوشمند سوخت استفاده می‌کنند.

به گفته مدیر سامانه هوشمند سوخت، در بعضی جایگاه‌ها نمی‌توانیم بستر آنلاین را حفظ کنیم. او ادامه داد: شما یک مجموعه کامل عرضه فراورده‌های نفتی را تصور کنید، کارت بانکی شبکه شما ۲۴ ساعته باید آنلاین باشد، بعضی مواقع الزاماتی داریم که اصلاً نمی‌توانیم آنلاین باشیم. با این حال، این بدین معنا نیست که ما به سمت کارت بانکی نرفته‌ایم و طرح‌ها و برنامه‌هایی در دستور کار خودمان داریم، هم کارت بانکی را در برنامه داریم و هم استفاده از سایر کارت‌های مغناطیسی.

زمان ارائه کارت‌های سوخت، سازمان پخش و پالایش فراورده‌های نفتی با همکاری بانک ملت پروژه اتصال کارت‌های بانکی به کارت سوخت را در دستور کار خود قرار دادند و در دوره‌ای نیز دارندگان کارت‌های بانک ملت، کارت‌های بانکی خود را به کارت سوخت متصل کردند و هنگامی که خودرو آنها سوخت‌گیری می‌کرد به صورت خودکار از کارت بانکی‌شان پرداخت می‌شد اما آن طرح نیز به دلیل همکاری نکردن سایر بانک‌ها به سرانجام نرسید. در آن زمان بانک‌ها اعلام کردند دلیلی ندارد اطلاعات تمامی مشتریان‌شان در بانک ملت تجمیع شود.

حال مدیر سامانه هوشمند از جایگزینی کارت‌های بانکی با کارت سوخت تا یک ماه آینده در یک جایگاه به صورت آزمایشی در تهران خبر می‌دهد. او به مساله احزار هویت و فرایند جایگزینی کارت بانکی به جای کارت سوخت پرداخت و گفت: برای احراز هویت فرد نیازمند این هستیم به شرکت مخابرات وصل شویم؛ اینها مواردی است که در حوزه بانکی باید اتفاق بیفتد.

معاون اجرایی راهور: اطلاعات درخواستی بیش از سقف ماموریت است

معاون اجرایی پلیس راهور درباره اطلاعات ندادن پلیس راهور به شرکت ملی پخش گفت: پلیس صداقت و عملکرد خود را در مرحله اول کارت‌های سوخت اثبات کرده؛ کارت‌های سوختی که یک بار به صورت کامل در کشور به وجود آمدند و در اختیار مالکان خودروها قرار گرفتند و آنجا همکاری صد درصد پلیس با شرکت ملی پخش وجود داشت و الان هم وجود دارد و توانستیم آن طرح را به صورت موفق اجرا کنیم.

او ادامه داد: برای ارائه این خدمت به مردم باید چندین بانک اطلاعاتی و دستگاه‌های مختلف مانند بانک مرکزی و پلیس آن را پشتیبانی کنند تا مردم دچار مشکل نشوند، به همین دلیل از شرکت ملی پالایش و پخش تقاضا داریم بدون عجله با بررسی همه‌جانبه این موضوع را پیش ببرند.

معاون اجرایی پلیس راهور درباره رویکرد شرکت ملی پخش عنوان کرد: در جلسات گذشته متوجه شدیم به صورت غیرکارشناسی کار می‌کنند و بعضاً متوجه می‌شویم میزان اطلاعاتی که درخواست می‌شود بیش از آن سقف خدمت و ماموریتی است که می‌خواهند ارائه دهند و ما چون امانت‌دار اطلاعات مردم هستیم در حوزه پلاک و حریم خصوصی‌شان، نمی‌توانیم به راحتی اطلاعات را در اختیار قرار دهیم.

رمضانی افزود: ما به زیرساخت فنی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی کاری نداریم، آنها میزان اطلاعاتی که از حوزه خودروها و وسایل نقلیه نیاز دارند، قطعاً اگر در جلسات کارشناسی با هم به قطعیت برسیم، با مجوزهای قانونی که اخذ می‌کنیم اطلاعات را در اختیارشان قرار می دهیم. و حتماً کمک خواهیم کرد که یک لیتر در این کشور قاچاق نشود، ولی راهکارهای سخت‌افزاری را باید کنار بگذاریم.

او همچنین اضافه کرد: ما به جای آن قطعه سخت‌افزاری از QR کدهای سه‌بعدی نرم‌افزاری با کمترین هزینه بهره بردیم و امروز می‌بینید کمتر از ۷۲ ساعت کارت‌هایی که توسط پلیس چاپ می‌شود به دست مردم می‌رسد.

کارت بانکی را تا پایان تیر در یکی از جایگاه‌های تهران جایگزین کارت سوخت می‌کنیم

مدیر سامانه هوشمند سوخت درباره اجرای قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی و اخذ داده از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات گفت: مکاتباتی که انجام شده به خردادماه برمی‌گردد، همه مکاتبات‌مان را انجام دادیم، با خود سردار رادان و سردار هادیان‌فر مکاتبه کردیم؛ مساله این است که تمام کسانی که در دفاتر پلیس برای کارت سوخت‌شان ثبت‌نام می‌کنند اطلاعات‌شان در آنجا ذخیره می‌شود و شرکت نفت هیچ دسترسی‌ای به این اطلاعات ندارد. همچنین هیچ کدام برخط نیستند، یعنی تا خود ناجا برخط است ولی بین ما بعد از آن اتفاقی که آبان ۱۴۰۰ افتاد برخط نیست.

او توضیح داد: تنها چیزی که من به عنوان شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی دارم، فقط پَن کارت سوخت است. من از پلاک خودرو خبر دارم، از کد ملی افراد خبر ندارم که بخواهم کارت بانکی را به آن لینک کنم. قرار نیست ما کارت بانکی را لینک کنیم به بانک مرکزی یا به شاپرک یا به سایر دستگاه‌ها. شیوه‌ای که ما داریم طراحی می‌کنیم به این صورت است که کارت سوخت جمع‌آوری می‌شود، فرد یکی از کارت‌های بانکی‌اش را به عنوان کارت سوخت معرفی می‌کند. پس از طی فرایندی کد ملی فرد در سامانه من قرار می‌گیرد، تا پایان تیر در یکی از جایگاه‌های استان تهران این کار را انجام می‌دهیم.

معاون پلیس راهور در پاسخ به مدیر سامانه هوشمند سوخت گفت: وقتی خیلی خوب زیرساخت‌های هم را نمی‌شناسیم، ممکن است انتظارات درستی از هم نداشته باشیم و این می‌تواند کار را با مشکل مواجه کند.

https://pvst.ir/f9p

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو