skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هوش مصنوعی ترسناک نیست

سمانه سمیع تحریریه

۱ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

سهیل مقدم معاون فناوری دیجی‌کالا معتقد است هوش مصنوعی ترسناک نیست و صرفه‌جویی در هزینه‌ها، حفاظت از محیط زیست، جست‌وجوی هوشمندانه تنها بخشی از تاثیرات AI در زندگی روزمره انسان‌ها هستند و ایران هم از لحاظ تکنولوژی در این حوزه عقب‌تر از سایر کشورها نیست.

به گزارش پیوست سهیل مقدم معاون فناوری دیجی کالا در دومین رویداد تجربه‌محور هوش مصنوعی در صنعت، به بیان تجربه‌های دیجی‌کالا در استفاده از هوش مصنوعی پرداخت. او در وهله اول به استفاده درست از منابع انسانی در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: از کنار آدم‌ها ساده عبور نکنید. در شرایطی که افراد متخصص هوش مصنوعی و نخبگان این صنعت محدود هستند، باید از آدم‌ها درست استفاده کنید. نمی‌توانید توقع داشته باشید افراد این حوزه ۵ سال در کنار شما باشند‌.

برای مثال فرد متخصصی از آمریکا برای مدت محدودی حدود ۹ماه به ایران آمده بود و ما از ایشان در تیم تکنولوژی دیجی کالا استفاده کردیم. او با دانش خود به گونه‌ای در سرچ دیجی‌کالا تغییر ایجاد کرد که سرچ دیجی کالا به شدت متحول و هوشمند شد.

نکته دیگری که مقدم به آن اشاره کرد موضوع چگونه به نتیجه رسیدن پروژه‌های AI بود. او در این باره گفت: کارهایی که در حوزه تکنولوژی و هوش مصنوعی انجام می‌شود نیاز به زمان دارد. مثلا وقتی تیم هوش مصنوعی روی جست‌وجو کار می‌کنند بعد از ۶ ماه سرچ قوی‌تر می‌شود و این موضوع خود را نشان می‌دهد.

ما در بخش پشتیبانی دیجی کالا امروز توانسته‌ایم با لحن صدای مشتری‌ها آنها را به افراد مناسب پاسخگویی متصل کنیم. برای مثال صداهایی با لحن عصبانی به نفرات برتر پشتیبانی متصل می‌شوند.

از کنار متخصص‌ها ساده عبور نکنید

او در ادامه گفت: اجازه بدهید آدم‌ها فرهنگ خاص خودشان را در کسب و کارتات داشته باشند. افراد حوزه تک در چارچوب‌های افراد عادی و قانونمند نمی‌گنجند. ساعات کاری منعطف و محیط کاری مناسب با روحیاتشان می‌خواهند.

مقدم در ادامه به استفاده از هوش مصنوعی در صرفه‌جویی هزینه‌ها پرداخت و گفت:  مصرف جعبه در دیجی‌کالا بالاست و ما حالا به کمک دیتای سفارش‌ها و استفاده از هوش مصنوعی توانسته‌ایم در این زمینه صرفه‌جویی کرده و از محیط زیست نیز محافظت کنیم. حالا جعبه‌ها متناسب‌تر و کوچک‌تر شده‌اند.

او در ادامه افزود: ما از لحاظ ابزار تکنولوژی در ایران عقب نیستیم و همگی مسیر سختی رفته‌ایم تا به جای فعلی رسیده‌ایم. هوش مصنوعی ترسناک نیست و مجموعه‌ای از علوم و تجهیزات است که باید مرحله به مرحله آن را به کار برد. ما در دیجی‌کالا تلاش کرده‌ایم مبلغ دانش و فعالیت‌هایمان از طریق نشریه، بلاگ و حضور در دانشگاه‌های ایران باشیم و به این شکل به نیروهای نخبه نیز دست یابیم.

هوش مصنوعی با قدرت وارد شده است

در بخش دیگری از این رویداد زینب برزگر عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به استفاده از هوش مصنوعی در اتاق عمل جراحی پرداخت و گفت: در قرن ۲۰ علم پزشکی پیشرفت زیای کرد، کشف گروه‌خونی، داروهای آنتی‌بیوتیک‌ و مسکن‌ها مسیر درمان را تغییر دادند و X-ray این مسیر را متحول کرد.

اما قرن ۲۱ هوش مصنوعی با تمام قدرت وارد شد و در سه بخش قبل از عمل حین عمل و ربات‌های جراحی تحولات شگرفی را ایجاد کرد.ربات سینا در ایران هم از روی ربات داوینچی ساخته شد.

برزگر در ادامه به بیان جزئیات ابزارهای هوش مصنوعی در اتاق عمل جراحی پرداخت و افزود: ابزارهای هوش مصنوعی حالا در کشورهای پیشرفته در جراحی‌های مغز و اعصاب استفاده می‌شود و بسیاری از تومورهای مغزی و شکستگی جمجمه‌ها توسط این ابزارها درمان می‌شوند. متاسفانه تحریم‌ها اجازه نداده یک سری دوربین‌ها وارد ایران شوند و برخی از جراحان هنوز به این فناوری اعتماد ندارند. اما متاورس زمین بازی را تغییر داده است و به طور حتم این حوزه با رغبت بیشتری از جانب بیماران و پزشکان مواجه می‌شود

حمیدرضا واعظی دانشمند ارشد داده متا هم در گفت‌وگویی آنلاین در مورد تحول بینایی کامپیوتری در صنعت در دهه گذشته پرداخت. او در ابتدا به سرعت رشد این حوزه اشاره کرد و گفت با نگاهی به آنچه در جهان گذشته است متوجه می‌شویم هوش مصنوعی چگونه به سرعت تغییر کرده است و حالا پیشرفت‌های آن بدون وقفه ادامه پیدا کرده است. هوش مصنوعی در تشخیص چهره به دلیل استفاده در احراز هویت خدمات مالی، در جراحی‌ها ماشین‌های خودران همه و همه نشان از اهمیت این فناوری دارد.

علی زارع‌زاده راهبر تیم داده و هوش مصنوعی کارگزاری مفید هم به موضوع مدل‌های زبانی بزرگ عصر ماشین‌های استدلال‌گر و تاثیر آن بر صنعت پرداخت.

او به موضوع چت‌جی‌پی‌تی اشاره کرد و جی‌پی‌تی۴ با قابلیت کدزنی و استدلال را نشان از فرآیند تکامل این تکنولوژی دانست و گفت: هوش مصنوعی به مرور زمان کامل‌تر و قابل اعتمادتر می‌شود.

او در ادامه توضیح داد: ما در کارگزاری مفید در بخش پشتیبانی از هوش مصنوعی استفاده می‌کنیم و استفاده از این فناوری در بسیاری از امور تسهیلگر فرآیندهای کاری ماست.

این رویداد هم‌اکنون در تالار قلم کتابخانه ملی در حال برگزاریست.

https://pvst.ir/f6s
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو