skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آمادگی کمیسیون اقتصاد دیجیتال دولت برای پرداختن به چالش‌های تشخیص چهره با هوش مصنوعی

یگانه کربلایی نویسنده میهمان

۲۴ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

©عکس از نکسترا

دبیر کمیسیون اقتصاد دیجیتال دولت از آمادگی این نهاد برای پرداختن به موضوعات و چالش‌های تشخیص چهره با فناوری هوش مصنوعی خبر داد.

به گزارش پیوست، رضا باقری اصل در مراسم اختتامیه سومین رویداد سالانه FaceCup که امروز ۲۴ خرداد برگزار شد گفت: در دو سامانه سجام و سنای قوه‌قضائیه، حضور نوآورانه فعالان هوش مصنوعی مبنای تصمیم دولت برای اعطای امکان و اختیار یک دگردیسی بزرگ بود. الان دامنه این موضوع بزرگ‌تر شده است. به‌کارگیری بیشتر این فناوری به رگولاتوری‌هایی مربوط است که  مبتنی بر نظام سنتی شکل گرفته ‌اند.

رضا باقری اصل
کمیسیون اقتصاد دیجیتال آمادگی بررسی لوایح مربوط به هوش مصنوعی را دارد.

از نظر او بر هم زدن این ساختارها با مقاومت‌هایی روبه‌رو خواهد شد و شاید نیازمند تنظیم‌گری جدیدی باشد.

باقری اصل ادامه داد: فعالان حوزه هوش مصنوعی، پرداختن به مسائل و چالش‌های جدید در حکمرانی را در نظر بگیرند. ما در کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت آمادگی پرداختن به موضوعات تشخیص چهره با فناوری هوش مصنوعی را داریم و آماده‌ایم لوایحی را تقدیم مجلس کنیم که بتواند زیرساخت‌های حقوقی این مسائل و همکاری انسان و ماشین را بیشتر کند.

او با بیان این که «چالش‌های هوش مصنوعی قابل شناسایی است» و با اشاره به حوزه‌هایی که هوش مصنوعی در آنها کاربرد گسترده‌ای یافته است گفت: کنترل مغز انسان، کارآفرینی هوش مصنوعی و پردازش زبان طبیعی و تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه موضوعاتی است که در پژوهش‌ها، همایش‌ها و سمینارهای هوش مصنوعی به آنها پرداخته می‌شود.

باقری اصل با بیان این که جهت‌گیری‌هایی در حوزه هوش مصنوعی شدت گرفته و در کنار آن اولویت‌های بشری را هدف گرفته است گفت: سلامت یکی از این اولویت‌هاست و برخی می‌گویند دقت هوش مصنوعی در این حوزه با انسان برابری می‌کند یا بیشتر است. علاوه بر سلامت، در حوزه آموزش هم دگردیسی زیادی می‌بینیم که هوش مصنوعی با دستیارهای هوشمند توانسته تحول بزرگی رقم بزند. در حوزه فایننس سرمایه‌گذاری‌های زیاده انجام شده و باعث تغییرات زیادی در الگوریتم‌های پیش‌بینی و سرمایه‌گذاری شده است. موضوع حقوق و قضاوت نیز از سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

دبیر کمیسیون اقتصاد دیجیتال دولت با اشاره به اهمیت  قوانین و مقررات مرتبط با هوش مصنوعی گفت: زحماتی که در حوزه بروکراسی کشیده شده منجر به شکل‌‌‌گیری ساختارها و نظام‌هایی شده که هوش مصنوعی در حال برهم‌زدن آنهاست. این ساختارها و فرآیندها و امضاهای طلایی مالک دارد و حال مسئله‌ این است که آیا می‌شود با هوش مصنوعی همین ساختارها را ایجاد کرد؟

هوش مصنوعی به عصر طلایی خود نزدیک شده است

در بخش دیگری از این جلسه، مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با بیان این که پیشرفت‌های اخیر در حوزه هوش مصنوعی و اخبار منتشر شده آن نشان می‌دهد هوش مصنوعی به عصر طلایی خود نزدیک شده است گفت: سرمایه‌گذاری عظیم کشورهای همسایه در حوزه هوش مصنوعی حکایت از آن دارد که اگر امروز به فکر تعیین نقشه راه، سرمایه‌گذاری و ریل‌گذاری در این بخش نباشیم نه تنها از کشورهای پیشرفته بلکه به‌طور جدی از همسایگان نیز عقب خواهیم ماند و هر روز که می‌گذرد جبران این فاصله سخت‌تر خواهد بود.

او ادامه داد: در دوره‌ای که بحث مهاجرت موجب نگرانی تصمیم‌گیران شده است، تربیت نیروی متخصص حوزه‌های مرتبط با انقلاب صنعتی چهارم، بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد و چه بهتر که این موضوع در حوزه ترند دنیا یعنی هوش مصنوعی  یکی از مهم‌ترین فن‌آوری‌های تاثیر گذار یک دهه آینده باشد.

به گفته این نماینده مجلس، در شرایطی که اقتصاد نفتی و سنتی در دنیا روز به روز کوچکتر می شود، قطعاً اقتصاد هوش مصنوعی جایگزین مناسبی برای آن است. اقتصاد هوش مصنوعی، اقتصادی است که به هیچ عنوان تحت تاثیر تحریم‌ها قرار نخواهد گرفت و عملا صادرات تکنولوژی به‌جای صادرات ذخایر زیرزمینی است.

مجتبی توانگر هوش مصنوعی
مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس: هوش مصنوعی به عصر طلایی خود نزدیک شده است.

توانگر افزود: شکستن حلقه بسته نخبگان، عدم فیلترینگ گسترده و همکاری‌های مشترک منطقه‌ای و جهانی در حوزه‌های فضای مجازی از بدیهیات ورود به انقلاب صنعتی چهارم و هسته اصلی آن یعنی هوش مصنوعی است.

توانگر ادامه داد: اما در معرض آسیب‌های نیز هستیم بر اساس گزارش چشم‌انداز امنیت سایبری، مجمع جهانی اقتصاد(WEF) در سال ۲۰۲۳، مشخص شد که ۹۳ درصد از افراد مورد بررسی معتقدند که یک رویداد «فاجعه‌بار» در حوزه امنیت سایبری در دو سال آینده محتمل است. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۵ جرائم سایبری سالانه حدود ۱۰.۵ تریلیون دلار برای اقتصاد جهان هزینه داشته باشد؛ میزانی که نسبت به عدد ۳ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۵ افزایش چشم‌گیری پیدا کرده است. محرک‌های اصلی این رشد را می‌توان دیجیتالی‌شدن پیوستهٔ جامعه، تغییرات رفتاری ناشی از همه گیری جهانی کووید 19، بی‌ثباتی‌های سیاسی مانند جنگ در اوکراین و رکود اقتصادی جهانی دانست.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: این خطر نیز ما را بیشتر به این مهم رهنمون می‌کند که در جهت رگولاتوری اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی با ظرافت بیشتری عمل کنیم.

او در پایان سخنرانی خود این پرسش را مطرح کرد که آیا مفهوم حکمرانی، فضای مجازی، اقتصاد دیجیتال، حقوق شهروندی و سایر مفاهیم پایه‌ای نیاز به بازتعریف ندارد؟

https://pvst.ir/f4v

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو