skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

مینا رضایی نویسنده میهمان

راهنمای مختصر و مفید سئو و بهینه‌سازی صفحات وب

مینا رضایی
نویسنده میهمان

۳ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۱۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲ مرداد ۱۴۰۲

راهنمای مختصر و مفید سئو و بهینه سازی صفحات وب

در این راهنمای مختصر و مفید سئو تلاش می‌کنیم به‌طور خلاصه روش‌های اولیه و ضروری سئو را بشناسید. سئو  SEO یا بهینه سازی صفحات وب، به مجموعه تکنیک‌ها و روش‌هایی گفته می‌شود که با استفاده از آن‌ها، صفحات وب سایت و محتوای آن‌ها، برای بهبود رتبه‌بندی در موتورهای جستجوی مانند گوگل بهینه‌سازی می‌شود. SEO به سه دسته عمده؛ سئو داخلی On page seo ، سئو خارجیoff page seo و تکنیک‌های بهینه سازی سایت Technical SEO تقسیم می‌شود.

در On page seo ، بهبود محتوای وب سایت و بهینه‌سازی عناصر مختلف آن، مانند کلمات کلیدی، عنوان صفحه، توضیحات متا، ساختار URL و خلاصه مطلب مورد توجه قرار می‌گیرد. همچنین بهینه‌سازی سرعت بارگیری وب سایت و ایجاد ساختار بصری مناسب نیز بخشی از On page seo است.

برای راهنمای کامل سئو و آشنایی با اقدامات لازم برای بخش‌های مختلف توضیح می‌کنیم این مطلب را بخوانید:

راهنما و چک‌لیست جامع فاکتور‌های سئو و رتبه‌بندی در گوگل (۲۰۰ نکته کلیدی)

در off page seo، تلاش برای افزایش ارتباطات وب‌سایت از طریق لینک‌های خارجی، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و بهبود وضعیت وب‌سایت صورت می‌گیرد.

seoدر حوزه تجارت الکترونیک، باعث بهبود رتبه بندی وب‌سایت در نتایج موتورهای جستجو می‌شود و ترافیک وب سایت را افزایش می‌ دهد. در ادامه مطلب بیشتر در مورد تکنیک‌های بهینه‌سازی موتورهای جستجو صحبت خواهیم کرد.

در سایت متمم تعریف مفیدی درباره مفهوم سئو وجود دارد.

سئوی داخلی، خارجی و تکنیکال چیست

سئو داخلی (On-page SEO)، سئو خارجی (off-page SEO) و سئو فنی (technical SEO) سه رکن اصلی بهینه‌سازی صفحات وب‌سایت برای موتور‌های جستجو (SEO) هستند. همه این موارد برای بهبود رتبه وب سایت در صفحات نتایج موتور‌های جستجو (SERP) با هم کار می‌کنند.

سئو داخلی به عواملی اشاره دارد که می‌توان آن‌ها را در صفحات یک وب سایت برای بهبود رتبه موتور‌های جستجو کنترل کرد. On-page SEO شامل عواملی مانند محتوا، برچسب‌ها (تگ‌ها)، توضیحات متا، کلمات کلیدی و لینک‌های داخلی است.

سئو خارجی به عواملی اشاره دارد که نمی‌توان آن‌ها را مستقیماً در یک وب سایت کنترل کرد، اما همچنان می‌تواند بر رتبه آن در موتور‌های جستجو تأثیر بگذارد. off-page SEO شامل عواملی مانند بک‌لینک‌ها، تعامل در رسانه‌های اجتماعی و ذکر در وب سایت‌های دیگر می‌شود.

سئو فنی به جنبه‌های فنی یک وب سایت اشاره دارد که می‌تواند بر رتبه آن در موتور‌های جستجو تأثیر بگذارد. این شامل عواملی مانند سرعت بارگذاری وب سایت، امنیت و قابلیت فهرست‌بندی می‌شود.

هر سه مورد برای سئو مهم هستند، اما سئو داخلی اغلب مهمترین عامل است. به این دلیل که محتوای یک وب سایت مهم‌ترین عامل برای کاربران است و همچنین عاملی است که موتور‌های جستجو به راحتی می‌توانند آن را درک کنند.

سئوی خارجی نیز می‌تواند مهم باشد، اما کنترل آن دشوارتر است. بک‌لینک‌ها مهم‌ترین فاکتور برای سئوی خارج از صفحه هستند، اما ساخت بک‌لینک‌های باکیفیت می‌تواند به زمان و تلاش نیاز داشته باشد.

سئو فنی نیز مهم است، اما اغلب نادیده گرفته می‌شود. وب‌سایتی که از نظر فنی بهینه نشده باشد، خزیدن ربات‌های جستجوگر و فهرست‌بندی محتوا برای موتور‌های جستجو را دشوار می‌کند در نتیجه می‌تواند به رتبه‌بندی آن در SERP لطمه بزند.

با بهینه‌سازی هر سه رکن، می‌توان رتبه وب سایت را در موتور‌های جستجو بهبود بخشید و بازدیدکنندگان بیشتری را جذب کرد.

تکنیک‌های بهینه‌سازی سئو seo

تکنیک‌های بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) شامل روش‌های مختلفی است که جهت بهبود رتبه وب‌سایت در نتایج موتورهای جستجو و افزایش ترافیک ‌سایت به کار گرفته می‌شوند. تکنیکهای مهم بهینه‌سازی موتورهای جستجو شامل موارد زیر است:

1-تحقیق کلمات کلیدی

قبل از شروع به نوشتن محتوا، بهتر است با استفاده از ابزارهای مرتبط مانند googloe keyword planner، به دنبال کلماتی باشید که در جستجوهای کاربران پرکاربرد و مرتبط با موضوع سایت هستند. در زبان فارسی نیز ابزارهایی مانند کیوردچی هستند که می‌توانند به شما کمک کنند. از ابزارهای غیررایگان ولی موثر نیز می‌توان به جت‌سئو و رنک‌فایند اشاره کرد.

2-بهینه‌سازی عنوان و توضیحات صفحات

عنوان و توضیحات صفحات باید شامل کلمات کلیدی مناسب و متناسب با محتوای صفحه باشند. از کلمات کلیدی هدف خود در عنوان استفاده کنید. عنوان را کوتاه و مختصر نگه دارید. عنوان نباید بیشتر از ۶۰ کاراکتر باشد. از توضیحات متا توصیفی و جذاب استفاده کنید. توضیحات متا باید خلاصه ای از محتوای صفحه باشد. از کلمات کلیدی در توضیحات متا استفاده کنید، اما زیاده‌روی نکنید. برای تشویق کاربران به کلیک روی لینک می‌توانید از یک call to action در توضیحات متا استفاده کنید.

3-بهینه‌سازی محتوا

محتوای وب‌سایت باید جذاب و با کیفیت باشد و به صورت منظم به‌روزرسانی شوند. از کلمات کلیدی مرتبط در سراسر محتوا استفاده کنید. این کار به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا بفهمند مطلب درباره چیست و همچنین رتبه صفحه در نتایج جستجو را بهبود می‌دهد.

جملات واضح و مختصر بنویسید. مطالب شما باید به راحتی قابل خواندن و درک باشد. گاهی لازم است از سرفصل‌ها و زیرعنوان‌ها برای شکستن متن استفاده کنید یا در متن مواردی مانند فهرست‌ها و جداول برای ارائه اطلاعات به صورت واضح و مختصر قرار دهید.

از تصاویر و فیلم‌ها استفاده کنید. تصاویر و ویدیوها می‌توانند با ایجاد وقفه به خوانایی متن نیز کمک کنند و محتوای شما را از نظر بصری جذاب‌تر کنند. پیوند به سایر مطالب مرتبط یا سایر وب سایت‌ها می‌تواند به بهبود رتبه شما در نتایج جستجو کمک کند.

زمانی که در حال نوشتن محتوا هستید، مخاطبان هدف خود را در نظر داشته باشید. آموزنده و مفید باشید. محتوا باید برای خوانندگان ارزش ایجاد کند و آموزنده، مفید و جذاب باشد.

محتوای خود را به طور منظم به روز کنید تا آن را تازه و مرتبط نگه دارید. این به حفظ رتبه وب سایت شما در نتایج جستجو کمک می‌کند.

4-بهینه‌سازی تصاویر

برای بهینه‌سازی تصاویر باید از فرمت‌های مناسب استفاده کنید، اندازه تصاویر را بدون تغییر کیفیت کاهش دهید و تگ alt را برای توضیح تصاویر استفاده کنید.

کلمات کلیدی که در تگ عنوان و توضیحات متا خود استفاده می‌کنید نیز باید در نام فایل تصویری استفاده شوند. از متن جایگزین برای همه تصاویر استفاده کنید. کپشن متنی است که در زیر یک تصویر نمایش داده می‌شود. می‌توان از آن‌ها برای ارائه اطلاعات اضافی درباره تصویر، مانند منبع تصویر یا اطلاعات حق چاپ استفاده کرد. همچنین می‌توان از زیرنویس‌ها برای گنجاندن کلمات کلیدی مرتبط استفاده کرد.

اندازه و فرمت تصویر را بهینه کنید. اندازه و فرمت یک تصویر می‌تواند بر سرعت بارگذاری آن تأثیر بگذارد. از شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده کنید.

از تصاویر با کیفیت استفاده کنید. ابزارهایی وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای فشرده‌سازی تصاویر بدون کاهش کیفیت استفاده کرد.

5-لینک‌سازی داخلی و خارجی

لینک دادن به صفحات داخلی و خارجی وب‌سایت به کاربران و موتورهای جستجو کمک می‌کند تا ساختار وب‌سایت را بهتر درک کنند . لینک‌های داخلی و خارجی باعث افزایش ترافیک سایت و افزایش مدت بازدید می‌شود.

پیوند‌های داخلی و خارجی دو تکنیک مهم سئو داخلی هستند که می‌توانند به بهبود رتبه وب سایت در صفحات نتایج موتور‌های جستجو (SERP) کمک کنند. پیوند داخلی عمل لینک دادن از یک صفحه در یک وب سایت به صفحه دیگر در همان وب سایت است و به بهبود خزیدن ربات‌های گوگل صفحات کمک کند. پیوند داخلی همچنین می‌تواند باعث انتقال PageRank، که معیاری برای اهمیت یک صفحه است، از یک صفحه به صفحه دیگر شود.

پیوند خارجی، عمل پیوند دادن از یک وب سایت به وب سایت دیگر است. پیوند خارجی اعتبار یک وب سایت را بهبود می‌دهد.

وقتی به صفحه دیگری در وب سایت خود پیوند می‌دهید، مطمئن شوید که آن صفحه مهم است. انواع مختلفی از لینک‌ها وجود دارد که می‌توانند در یک وب سایت استفاده شوند، مانند لینک‌های متنی، لینک‌های تصویری و لینک‌های ویدئویی. از انواع لینک استفاده کنید.

هنگامی که به وب سایت دیگری پیوند می‌دهید، مطمئن شوید که آن وب سایت شهرت خوبی دارد و محتوای ارزشمندی ارائه می‌دهد. همچنین با محتوای وب سایت شما مرتبط است. در لینک دادن هم زیاده روی نکنید.

6-بهینه‌سازی سرعت بارگذاری وب‌سایت

سرعت بارگذاری وب‌سایت می‌تواند بر رتبه‌بندی وب‌سایت تأثیر بگذارد، بنابراین باید از فایل‌های کم حجم استفاده کنید. لازم به ذکر است که علاوه بر بهینه‌سازی تصاویر باید کد‌های جاوااسکریپت و CSS را هم بهینه سازی کنید.

فشرده‌سازی تصاویر بدون کاهش کیفیت می‌تواند به کاهش حجم فایل و افزایش سرعت بارگذاری سایت شما کمک کند. با کوچک کردن کد، کاراکتر‌های غیر ضروری از کد حذف و حجم فایل کم می‌شود. شبکه تحویل محتوا CDN شبکه‌ای از سرور‌ها است که محتوا را از مکانی نزدیکتر به کاربر تحویل می‌دهد و باعث بهبود سرعت بارگذاری وب سایت می‌شود.

منابع مسدودکننده رندر منابعی هستند که از پردازش صفحه توسط مرورگر تا زمانی که بارگذاری به پایان نرسیده باشد جلوگیری می‌کنند. باید این موارد را حذف کرد.

یک افزونه کش می‌تواند به ذخیره محتوای ثابت، مانند تصاویر و فایل‌های CSS، در مرورگر کاربر کمک کند و سرعت را افزایش دهد.

7-استفاده از شبکه‌های اجتماعی

استفاده از شبکه‌های اجتماعی و ارتباط با کاربران می‌تواند به بهبود رتبه وب‌سایت کمک کند.

8-بهینه‌سازی موبایل

وب‌سایت باید به‌صورت بهینه برای دستگاه‌های موبایل طراحی شده باشد تا تجربه کاربری بهتری ایجاد کند.از طراحی واکنش گرا استفاده و یک قالب مناسب برای موبایل استفاده کنید. تصاویر خود را بهینه کنید، تصاویر می توانند عامل اصلی کاهش سرعت وب سایت، به ویژه در دستگاه های تلفن همراه باشند.

استفاده از ناوبری مبتنی بر متن در دستگاه های تلفن همراه آسان تر از ناوبری گرافیکی است. این به معنای استفاده از پیوندهای متنی به جای تصاویر یا دکمه‌ها برای پیمایش است.

مطمئن شوید که وب سایت شما سریع است زیرا کاربران موبایل نسبت به کاربران دسکتاپ کمتر صبور هستند.

با رعایت این تکنیک‌ها، رتبه بندی سایت به بهترین شکل ممکن تغییر می‌کند.

 

نقش بک لینک‌ها در بهبود سئو

بک لینک back link به فرایند دریافت لینک از وب‌سایت‌های دیگر به وب‌سایت خود گفته می‌شود. بک‌لینک‌ها، پیوندهایی هستند که از وب‌سایت‌های دیگر به وب‌سایت شما متصل می‌شوند، به بهبود رتبه وب‌سایت شما در نتایج موتورهای جستجو کمک می‌کنند. برای بهینه‌سازی لینک‌ها، باید به موارد زیر توجه کنید:

راهنمای مختصر و مفید سئو و بهینه سازی صفحات وب

1-کیفیت لینک‌ها در سئو صفحات وب

لینک‌هایی که از وب‌سایت‌هایی با رتبه بالا و مرتبط به موضوع ‌سایت شما مورد استفاده قرار می‌گیرند، به بهبود سئو و رتبه صفحات وب کمک شایانی می‌کنند و باعث می‌شوند از نظر گوگل وب‌سایت شما در دسته سایت‌های ارزشمند و معتبر قرار بگیرد.

2-تعداد لینک‌ها

تعداد لینک‌های معتبری که در وبسایت شما مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز برای بهبود سئو صفحات وب مهم است. اما باید به یاد داشته باشید که کیفیت لینک‌ها بسیار مهمتر از تعداد آن‌ها است.

3-متن لینک‌ها در سئو صفحات وب

متن لینک‌ها یا Anchor Text که در وب‌سایت استفاده می‌شوند، باید شامل کلمات کلیدی و مرتبط با محتوای صفحه مربوطه باشند.

4-منابع لینک‌ها

اگر لینک‌ها از وب‌سایت‌های spammy یا مشکوک و نامعتبر استفاده شوند ، ممکن است به جای بهبود سئو وب‌سایت شما، به آن آسیب برسانند.

5-تنوع لینک‌ها در سئو صفحات وب

برای بهبود سئو وب‌سایت، لینک‌ها باید از منابع مختلفی مانند وب‌سایت‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها، فرم‌ها و…،  استفاده شوند تا با ایجاد تنوع در لینک‌های وب‌سایت به بهینه سازی سئو کمک ‌کنند.

باید به یاد داشته باشید که در بهینه‌سازی لینک‌ها، کیفیت  بسیار مهمتر از تعداد لینک‌ها است. همچنین، باید به منابع لینک‌ها هم توجه داشته باشید و به جای بهینه‌سازی لینک‌های نادرست، سعی کنید از لینک‌هایی با کیفیت و مرتبط به وب‌سایت خود استفاده کنید.

 

تاثیر الگوریتم‌های گوگل بر رتبه‌بندی سایت

الگوریتم‌های گوگل برای سئو بسیار پیچیده هستند و برای تجزیه و تحلیل وب سایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع الگوریتم‌های گوگل که در رتبه‌بندی سایت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل موارد زیر می‌شوند:

1-الگوریتم پاندا

این الگوریتم با هدف شناسایی وب‌سایت‌هایی که محتوای کپی‌شده، کیفیت پایین یا بیش از حد تبلیغاتی دارند، طراحی شده است.

2-الگوریتم پنگوئن

این الگوریتم با هدف شناسایی وب‌سایت‌هایی که از تکنیک‌های spammy برای کسب بک‌لینک استفاده می‌کنند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

راهنمای مختصر و مفید سئو و بهینه سازی صفحات وب

3-الگوریتم رنک برین rank brain

این الگوریتم با هدف محاسبه رتبه وب‌سایت‌ها در نتایج جستجوی گوگل، طراحی شده است.

5-الگوریتم هالبرت

این الگوریتم برای بالا بردن کیفیت محتوای وب‌سایت‌ها، ساخته شده است.

6-الگوریتم براون

این الگوریتم باعث شناسایی وب‌سایت‌هایی می‌شود که به صورت مکرر در تلاش برای ساخت بک‌لینک هستند.

7-الگوریتم‌های کرال crawl

این الگوریتم از طریق لینک‌ها سایت شما را شناسایی کرده و آن را ایندکس می‌کند.

8-الگوریتم روبات

به کمک هوش مصنوعی می‌توانند در کسری از ثانیه محتوای سایت را تحلیل کنند.

البته ناگفته نماند که هیچ‌یک از این الگوریتم‌ها  نمی‌توانند به تنهایی توصیف کاملی از الگوریتم‌های گوگل برای سئو باشند.

شاید این سوال برای شما هم مطرح باشد که آیا الگوریتم‌های گوگل مرتب بروزرسانی می‌شوند؟ در پاسخ به این سوال باید اینطور توضیح بدهیم که الگوریتم‌های گوگل برای seo به‌صورت مداوم بروزرسانی می‌شوند. برخی از این بروزرسانی‌ها دارای تغییرات جزئی در الگوریتم‌ها هستند، در حالی که برخی دیگر تغییرات قابل توجهی در الگوریتم‌ها ایجاد می‌کنند.

این بروزرسانی‌ها ممکن است تأثیر قابل توجهی بر روی رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها داشته باشند. بنابراین، برای حفظ رتبه وب‌سایت خود در نتایج جستجو، باید بروزرسانی‌های الگوریتم‌های گوگل را دنبال کرده و از روش‌های بهینه‌سازی وب با توجه به تغییرات در الگوریتم‌ها استفاده کنید.

چگونه می‌توان به‌روزرسانی‌ الگوریتم‌های گوگل را دنبال کرد؟

به‌روزرسانی‌ الگوریتم‌های گوگل معمولاً در وبلاگ رسمی گوگل (Google Blog) و Google) (Announcements منتشر می‌شوند. بنابراین، برای دنبال کردن به‌روزرسانی‌ الگوریتم‌های گوگل، می‌توانید به این وبلاگها مراجعه کنید.

برخی از سایت‌های ویژه سئو مانند Search Engine Land و Search Engine Journal نیز به‌روزرسانی‌های الگوریتم‌های گوگل را پوشش می‌دهند و شما می‌توانید از طریق این سایت‌ها نیز به‌روزرسانی‌های گوگل را دنبال کنید.

معرفی ابزارهای تست سرعت سایت

تست سرعت سایت، یکی از عوامل مهم در بهبود سئو است. برخی از ابزارهای تست سرعت سایت در seoعبارتند از:

1-Google PageSpeed Insights

این ابزار ارائه شده توسط گوگل است و به شما امتیازی از صفر تا صد برای سرعت بارگیری وب سایت مورد نظر ارائه می‌دهد. همچنین با کمک این ابزار، مشکلات موجود در وب سایت شما شناسایی شده و راهکارهایی برای بهبود سرعت بارگیری وب سایت ارائه می‌دهد.

2GTmetrix

این ابزار نیز امتیازی از صفر تا صد را برای سرعت بارگیری وب‌سایت شما نشان داده و به شما این امکان را می‌دهد؛ مشکلاتی مانند حجم بیش از حد فایل‌های CSS و JavaScript و… را شناسایی کنید.

3- Pingdom

این ابزار رایگان زمان لود صفحات مختلف وب سایت شما را نشان می‌دهد و از این طریق می‌توانید سرعت بارگذاری سایت خود را مشاهده کنید.

4- WebPageTest

این ابزار به شما کمک می‌کند تا سرعت بارگیری وب سایت خود را بررسی کنید. از طرفی هم  برای بهبود سرعت بارگیری سایت راهکارهایی را ارائه می‌دهد. با این ابزار می‌توانید از طریق سرویس‌هایی مانند Google Lighthouse و Chrome User Experience Report، برای بهینه سازی سایت خود کمک بگیرید.

5-YSlow  

با این ابزار می‌توانید مشکلاتی مانند باگ در فایل‌هایCSS  و جاوااسکریپت را شناسایی کنید تا از کند شدن سرعت سایت شما جلوگیری کند.

 

سخن پایانی

استفاده از سئو برای بهبود رتبه وب‌سایت در نتایج جستجوهای اینترنتی، به عواملی  مانند جذب ترافیک رایگان، افزایش محبوبیت برند، بهبود تجربه کاربری، رقابت با برندهای بزرگتر بستگی دارد. از طریق سئو می‌توانید صفحات وب را بهبود ببخشید و بازدیدکنندگان بیشتری به وب‌سایت خود جذب کنید.

https://pvst.ir/fi6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو