skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

تحریریه پیوست

رگ‌تک راهکاری برای تغییر نگاه رگولاتوری است

تحریریه پیوست

۱۱ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

رگ‌تک‌ها روی راه‌حل‌های مبتنی بر فناوری تمرکز دارند و این راهکارها موجب کاهش یا حل مشکلات و چالش‌های نظارتی و قانون‌گذاری می‌شود. مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس در همین راستا معتقد است رگ‌تک راهکاری برای تغییر نگاه رگولاتوری و کاهش مشکلات نظارتی هستند.

به گزارش پیوست؛ مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس در اختتامیه دومین سمینار رگ‌تک ایران در آکادمی ایرانسل گفت: یکی از موضوعات و چالش‌هایی که در طول سال‌ها با شکل‌گیری دولت‌ها و بزرگ‌تر شدن نقش آنها در زندگی روزمره مردم شکل گرفت، دست‌و‌پنجه نرم کردن با بروکراسی ایجادشده از سوی دولت‌ها بود. در همین زمان بود که موضوع رگولاتوری یا به عبارتی تنظیم‌گری نقش مهم‌تری ایفا کرد.توانگر درباره دولت‌هایی که رویکرد محافظه‌کارانه داشتند گفت: این کشورها با تحلیل و بررسی مناسب وارد این دنیای جدید شدند و حتی گاهی این مدل دولت‌ها در بحث قانون‌گذاری در حوزه فناوری موفق‌تر عمل کردند و اکنون می‌توان گفت این دسته از دولت‌ها در بحث قانون‌گذاری به حدی پیشرفت کرده‌اند که با ظهور پدیده‌های جدید توانایی آن را دارند که در کمترین زمان ممکن به آن واکنشی مناسب نشان دهند.

مجتبی توانگر نماینده مجلس
مجتبی توانگر، نماینده مجلس

نقش فین‌تک

رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با بیان اینکه در حال حاضر پیشرفت و توسعه فناوری باعث شده تا ما با پدیده‌ای تحت عنوان فناوری‌های مالی مواجه شویم، توضیح داد: امروزه همگی ما آن را تحت عنوان فین‌تک می‌شناسیم که طی یک دهه گذشته نقش حیاتی خود در زندگی روزمره مردم را به نمایش گذاشته است.این بخش شاید از جمله مواردی بوده که بیش از هر زمانی حساسیت رگولاتورها را به خود جلب کرده، زیرا کنترل پول و دارایی در طول تاریخ به نحوی برعهده دولت‌ها بوده و آنها نمی‌خواهند به راحتی این اختیار را از خود سلب کنند.

رگ‌تک مشکلات نظارتی را کاهش می‌دهد

توانگر معتقد است دایره ر‌گ‌تک را اکنون باید فراتر از حوزه فناوری و نوآوری دانست، زیرا در عمل این حوزه تبدیل به راهکاری برای تغییر نگاه رگولاتوری و همگام‌کردن آن با فناوری شده است.به عقیده رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، رگ‌تک‌ها روی راه‌حل‌های مبتنی بر فناوری تمرکز دارند که موجب کاهش یا حل مشکلات و چالش‌های نظارتی و قانون‌گذاری از جمله چالش‌های ناشی از گسترش فین‌تک می‌شود.

به گفته او رگ‌تک از داده‌های دیجیتالی و شبکه‌های دیجیتال برای جایگزینی فرایندها، ساختار سازمانی و فناوری اطلاعات، ابزار تحلیل قدیمی و بهبود فرایندهای تصمیم‌گیری استفاده می‌کند. فناوری‌های مورد استفاده در رگ‌تک همان‌هایی هستند که به‌صورت وسیع در فین‌تک نیز استفاده می‌شوند.

توانگر در ادامه سخنرانی خود گفت: در رگ‌تک‌ها نیز به مانند سایر حوزه‌های فین‌تک سه عنصر کلیدی داده‌ها یعنی سرعت بالا، تنوع زیاد و حجم فراوان وجود دارد. در چنین شرایطی، ترکیبی از فناوری‌های نوآورانه به منظور مدرنیزه کردن، جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از هوش مصنوعی و در راستای تطبیق قانونی به‌موقع و بهبود عملکرد مدیریت ریسک در مؤسسات مالی به کار گرفته می‌شود که حوزه موضوعی رگ‌تک را نیز به وجود می‌آورد.

او گفت: رگ‌تک را می‌توان به ٢ بخش تقسیم کرد؛ رگ‌تک برای مؤسسات مالی و رگ‌تک برای ناظران و رگولاتورها که به سوپ‌تک نیز معروف است.به گفته او رگ‌تک قرار است به ما کمک کند تا بتوانیم در کنار یکدیگر راحت‌تر زندگی کنیم و فعالیت‌های مالی سالم‌تری داشته باشیم.در هر صورت ما در مجلس شورای اسلامی و به طور مشخص کمیته دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس، به‌شدت نیازمند هم‌فکری و همکاری در خصوص بحث تنظیم‌گری مخصوصاً در حوزه‌های فین‌تکی هستیم.

https://pvst.ir/f1r

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو