skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

تعدد اتحادیه‌ها نتیجه ناکارآمدی تشکل‌هاست

سمانه سمیع تحریریه

۱۲ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه و عضو هیات رئیسه اتاق اصناف تهران رویش اتحادیه‌ها و اصناف موازی را نتیجه ناکارآمدی تشکل‌ها می‌داند و می‌گوید: تعدد اتحادیه‌ها یعنی اینکه که ما نتوانسته‌ایم تمام نیازهای یک صنف را رفع کنیم و همین می‌شود که تشکل‌های جدید موازی با هم متولد می‌شوند.

اتحادیه فناوران رایانه تهران از قدیمی‌ترین تشکل‌های صنفی بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و این اتحادیه که هر چند در ابتدا فقط واحدهای صنفی فروش سخت‌افزار را پوشش می‌داد اما به تدریج فعالیت‌های خود را گسترش داد و حال دراقدامی برخی از کسب و کارهای فضای مجازی در استان تهران نیز می‌توانند از این اتحادیه پروانه کسب صادر کنند.آیا این تشکل بخش خصوصی توانسته‌است از حقوق اعضای خود دفاع کند و آیا تشکیل تشکل‌های موازی موجب ضعیف شدن هر کدام از تشکل‌ها نمی‌شود؟در این قسمت از ایستگاه پیوست این موضوع را با محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه در میان گذاشتیم و از او پرسیدیم در اتحادیه کسب و کارهای مجازی چه اتفاقی افتاد که بخش‌هایی از وظایف این اتحادیه به اتحادیه فناوران رایانه سپرده شد.

فرجی پاسخ داد: در این بخش سوتفاهمی برای دوستان پیش آمده است. در یک سال و نیم گذشته در بحث اتحادیه کسب و کارهای مجازی کشوری اتفاقات خارج عرفی رخ داد که بسیاری از بیزینس‌هایی که درخواست مجوز کسب و کار مجازی داشتند پشت درهای بسته ماندند، به هر دلیلی که خود وزارت صمت و اتاق اصناف علت دقیق آن را می‌دانند. در این میان بحث نارضایتی کسب و کارها مطرح بود و در جهت رفع این چالش‌ها نزدیکترین مجوز به این اتحادیه اتحادیه فناوران بود. ضمن اینکه ۵ مجوز اولیه کسب و کارهای مجازی هم توسط اتحادیه فناوران صادر شده بود. در واقع آنها بعدا خواستند جدا شوند و اتحادیه کشوری روندی مستقل به خود گرفت.

در نهایت در وزارت صمت بررسی‌ها انجام شد تا بهترین و منطقی‌ترین تصمیم گرفته شود. قرار شد دو رسته در بحث کسب و کارهای مجازی در زمینه توزیعی و خدماتی به اتحادیه فناوران سپرده شده و کد آیسیک صادر شود و با پیگیری و بررسی‌های انجام شده ضوابط خاص دو رسته حالا تایید شده است.

سردبیر پیوست در سوال دیگری از فرجی پرسید: وزارت صمت در سال گذشته مصوبه‌ای مبنی بر این داشت که اتحادیه‌هایی مثل طلافروش‌ها یا گل‌فروش‌ها که خودشان اتحادیه دارند می‌توانند برای حوزه خاص خود جواز کسب صادر کنند، این مسئله تداخلی با مدل کاری اتحادیه شما ندارد؟ فرجی در این باره گفت: کسب و کارها می‌توانند با صنف مرتبط به خود کار کنند این موضوع هنوز هم برقرار است. با اتاق اصناف پیگیر بودیم و قرار همین بود که رسته آنلاین برای تمام اتحادیه‌ها باشد و در آخرین صحبت در وزارتخانه قرار بر این شد که هر اتحادیه‌ای که جواز کسب و کار به اعضایش داده، کسب و کارها با همان جواز می‌توانند اینماد دریافت کنند و آنلاین فعالیت کنند. اما جوازی که ما می‌گوییم متفاوت است. گل‌فروشی آنلاینی که دوربین و موبایل و موکت هم بفروشد می‌شود چند محصولی و در این حالت چند صنفی است و حالت پلتفرمی دارد.

مینا مهرنوش تا انتخابات،سرپرست اتحادیه کسب و کارهای مجازی است

فرجی همچنین در پاسخ به موضوع صدور مجوزها هم از سمت اتحادیه فناوران و هم کسب و کارهای مجازی که می‌تواند گیج کننده باشد هم گفت: در حقیقت تا همین چند روز اخیر هیچ مجوزی از سمت اتحادیه کسب و کارهای مجازی صادر نشده بود و هنوز انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی برگزار نشده است و مینا مهرنوش با حکم سرپرستی بابت رفع ایرادات تا انتخابات آنجا مستقر است. در واقع گفته‌اند اتحادیه کسب و کارهای مجازی در ساختار کشوری اعمال ورود کند مثلا اگر من یک دفتر در تهران، یزد و انباری در شیراز دارم.چون کسب و کارم در چند شهر مستقر است باید از اتحادیه کسب و کارهای مجازی کشوری مجوز بگیرم. کسب کارهای مجازی هفت رسته دارد آنها در پنج رسته که به ما واگذار نشده می‌توانند جواز صادر کنند.

تاکید می‌کنم استان تهران دو بخش است، اتوبان صدر به بالا شمیرانات است. در استان تهران کسب و کارهای مجازی در دو رسته توزیعی و خدماتی می‌توانند از اتحادیه فناوران جواز کسب بگیرند. یعنی ما حتی محدودیت استان را هم نداریم. بعد از ما نیز اتحادیه فناوران هفت هشت استان هم برای گرفتن این دو رسته اقدام کرده‌اند.

او در ادامه گفت: از انجا که کسب و کار مجازی منطقه محور نیست، اگر مثلا کالا از تهران خریداری شده و کالا به شیراز ارسال شده باشد مثل همین حالتی است که کسی از شیراز از میدان ولیعصر لپتاپ بخرد. عملا مصرف کننده این نکات را می‌داند.

اینترنت بدون فیلتر درخواست خود اعضای اتحادیه فناوران بود

اتحادیه فناوران جزو اولین اصنافی بوده که درخواست اینترنت بدون فیلتر کرده است. فرجی در این رابطه به سردبیر پیوست گفت: این درخواست کل دوستان صنف بود. چون همکاران ما بیش از بقیه صنوف از اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کنند و بحث مکاتبات، تبلیغات در اینستاگرام در صنف ما بیشتر مطرح است. درخواست‌ها را بررسی کردیم اما از سمت وزارت ارتباطات جلو نرفتیم و از طریق سازمان فضای مجازی و دادستانی درخواستمان را پیش بردیم. آنها هم قول همکاری دادند و حدود ۱۵۰۰ IP برای اعضای صنف ارسال شد. بعد از صنف ما بقیه هم درخواست دادند من از اتاق اصناف برای کل صنوف پیگیر بودم هر کس که IP درست داشته باشد می‌تواند از اینترنت بدون فیلتر استفاده کند.

فرجی در پاسخ به اینکه چرا اتحادیه هم مثل خیلی از کسب و کارها از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده نکرد گفت: این موضوع بحث فنی دارد یک فرد هندی در امارات نمی‌پذیرد که با همکار ما در روبیکا تعامل باشد، هیچ وقت اجبار جواب نگرفته و فرهنگسازی به مرور این مسیر را هموار می‌کند‌.

در بخش دیگری از این رویداد به بحث پلمب واحدهای صنفی تحت نظارت نصر پرداخته شد و فرجی راجع به این موضوع گفت: عده‌ای می‌گویند اگر مجوز نصر داشته باشم چرا باید از اتحادیه فناوران هم مجوز بگیرم. در واقع اگر جنبه قانونی جریان را بخواهید این است که قانون نظام صنفی مصوب مجلس گفته هر کسب و کار حقیقی و حقوقی که در زمینه فروش کالا و خدمات مستقیم و غیر مستقیم به مصرف کننده کالا و خدمات ارائه می‌دهد، باید مجوز اتحادیه مربوطه را داشته باشد در کتاب قانون هم آمده که تنها محکمه رسیدگی به موضوع هیات عالی نظارت است. در بهمن۱۴۰۰حکم دادند که کسب و کارها مکلف به جواز اتحادیه هستند. اما دوستان از نماینده مجلس استفساریه گرفتند و تا مشخص شدن تکلیف این جریان متوقف شده و ما پیگیر آن هستیم.

اینکه عده‌ای می‌گویند شرکتی یا فروشگاهی مطرح است و شرکتی‌ها لازم ندارند سلیقه‌ای برخورد کردن است.

سردبیر پیوست در ادامه به فرجی گفت: در سایت نشان می‌دهد شما هم برای فعالیت‌هایتان از چندین جای مختلف مجوز گرفتید. دریافت این همه مجوز سخت و زمانگیر است. او در جواب گفت: مجوز قانونی، مجوز اتحادیه است، انجمن یا تشکل‌هایی که شکل می‌دهیم یعنی اینکه ما نتوانسته‌ایم تمام نیازهای یک صنف را رفع کنیم و همین می‌شود که تشکل‌های جدید رویش پیدا می‌کند. قدمت ما از سال ۶۲ است من دفاتر آن زمان از سال ۶۲ را دیده‌ام از ۱۳۱ شرکت عضو ۹۰ تای آنها شرکت‌هایی بزرگ همچون هپتون بوده، اچ پی و مادیران و ایران نارا بوده است. بسیاری از این شرکت‌ها فروشگاه داشته‌اند.

آدم‌های قوی‌تر برای همگرایی صنفی قوی‌تر

فرجی همچنین در پاسخ به سوال اینکه چگونه می‌توانیم همگرایی صنفی قوی‌تر داشته باشیم هم گفت: ما باید رویکردی همگرا پیدا کنیم. آدم‌هایی که قوی‌تر هستند در انتخابات‌های اتحادیه شرکت کنند.اصناف باید در تصمیم‌گیری‌ها نقش داشته باشند. صنف یارانه یک نماینده در اتاق اصناف دارد چون حقش است زیرا صنف رایانه جزو نیازهای پایه‌ای کشور است.

https://pvst.ir/f1w
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو