skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

گزارش Datareportal 2023: اقبال ایرانیان به شبکه‌های اجتماعی خارجی چند برابر شده است

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۹ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۰ خرداد ۱۴۰۲

جدیدترین گزارش وب‌سایت DataReportal از وضعیت اینترنت در ایران در سال ۲۰۲۲ تاثیر فیلترینگ اینستاگرام بر رفتار کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی را مشخص می‌کند و نشان می‌دهد کاربران به دیگر شبکه‌های اجتماعی اقبال نشان داده‌اند. همچنین داده‌های این گزارش حاکی از آن است که روند رشد تعداد کاربران ایرانی اینترنت در سال ۲۰۲۲ نیز مانند سال پیش از آن شیب کمی داشته و در مقابل، ترافیک مصرفی کاربران موبایل دائماً در حال افزایش است.

به گزارش پیوست، داده‌های این گزارش نشان می‌دهد بار ترافیک کاربران اینترنت در ایران از روی لپ‌تاپ و کامپیوترهای شخصی کم شده و به بار ترافیکی گوشی‌های تلفن همراه افزوده می‌شود. بر این اساس ۷۵ درصد از ترافیک کشور با استفاده از موبایل مصرف می‌شود که ۱۳.۶ درصد نسبت به سال قبل رشد کرده است. این روند رو به رشد در دهه اخیر با گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند برقرار بوده است، به طوری که سال ۲۰۱۲ تنها ۱۷ درصد ترافیک اینترنت ایران روی گوشی‌های موبایل مصرف می‌شد. از سویی از ترافیک مصرفی لپ‌تاپ‌ و کامپیوتر شخصی ۲۸.۲ درصد کم شده و سهم این دستگاه‌ها به ۲۳.۲۱ درصد از کل ترافیک رسیده است. نسبتی حدود ۱.۳۷ درصد نیز سهم تبلت‌هاست.

مصرف اینترنت موبایل در ایران
دهه اخیر، دهه رشد ترافیک موبایل در دنیا و ایران بوده است.

 

از ژانویه ۲۰۲۱ تا ژانویه ۲۰۲۳ تعداد اتصال‌های اینترنت موبایل از ۱۲۰ میلیون به ۱۲۷ میلیون رسیده است. در سال ۲۰۲۲ نیز ۲.۵ درصد بر تعداد اتصال‌های موبایل افزوده شده که معادل ۳.۱ میلیون اتصال است. کل کاربران اینترنت در ایران نیز در این سال ۰.۷ درصد افزایش یافته‌اند. شیب رشد کاربران اینترنت در دو سال اخیر نسبت به سال‌های قبل بسیار ملایم‌تر شده است؛ به عنوان مثال در سال ۲۰۱۵ تعداد کاربران اینترنت در ایران ۲۲ درصد رشد کرده‌ اما از این سرعت در سال‌های بعد کاسته‌ شده تا جایی که در سال ۲۰۱۹ به ۵.۳ درصد و ۲۰۲۰ به ۴.۷ درصد رسید.

ضریب نفوذ ۱۴۴ درصدی اینترنت همراه در ایران

در میان مرورگرهای وب نیز محبوبیت گوگل کروم در میان ایرانیان ۵.۸ درصد افزایش یافته و این مرورگر با سهمی تقریباً ۷۸ درصدی از لحاظ تعداد صفحه‌های وب بازشده، رتبه نخست را در ایران تصاحب کرده است. محبوبیت مرورگرهای سافاری، مایکروسافت E‌dge، فایرفاکس و سامسونگ اینترنت اما سیر نزولی دارد.

سقوط اینستاگرام در میان صعود رقبا

طبق این گزارش، ۴۸ میلیون کاربر شبکه‌های اجتماعی در ایران وجود دارد که ۵۴ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود. ۶۸ درصد کاربران اینترنت در ایران از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

این گزارش میزان ترافیک واردشده به وب‌سایت‌های ثالث از طریق لینک‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشرشده را اندازه‌گیری کرده است.

در این میان اینستاگرام و پینترست هر کدام با سهمی ۲۶.۲ درصدی بیشترین ترافیک ورودی به وب را داشته‌اند. نکته جالب توجه اینکه این میزان برای اینستاگرام ۶۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ کم شده است که این مساله را نمی‌توان بی‌ارتباط به فیلتر شدن این شبکه اجتماعی در شهریورماه ۱۴۰۱ دانست.

همه رشد کرده‌اند جز اینستاگرام و تامبلر

در مقابل، دیگر شبکه‌های اجتماعی محبوب در ایران به شکل محسوسی رشد کرده‌اند. این عدد برای توییتر ۳۳۸ درصد، فیس‌بوک ۲۰۹ درصد، یوتیوب ۲۹۸ درصد، ردیت ۹۲۴ درصد و پینترست ۱۵۸ درصد زیاد شده است. بیشترین افزایش ترافیک اما مربوط به لینکدین است که کاربرانش هزار و ۱۵۱ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ در وب‌سایت‌های ثالث ترافیک مصرف کرده‌اند.

https://pvst.ir/f13
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو