فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
بررسی برنامه پنجساله هفتم توسعه-۶
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
بر اساس ماده ۱۹۹ برنامه هفتم، تمام حمایتهای نقدی و غیرنقدی موسسات دولتی و غیردولتی باید از طریق پنجره واحد خدمات حمایتی بین اقشار آسیبپذیر و فرودست توزیع شود.
به گزارش پیوست، در فصل ۱۵ برنامه هفتم توسعه در ۱۵ ماده تکلیف «تامین اجتماعی و سیاستهای حمایتی» مشخص شده است. اما به طور مشخص در ماده ۱۹۹ به موضوع «توسعه عدالت اقتصادی و بهبود توزیع درآمد» پرداخته شده و ۱۳ ماده دیگر به سیاستهای حمایتی بنیاد شهید مربوط است.
بر اساس بند «ب» ماده ۱۹۹ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال اول برنامه مکلف شده پنجره واحد خدمات حمایتی و پرونده الکترونیکی رفاهی افراد خانوار را به طور کامل راهاندازی کند.
بر این اساس کلیه دستگاههای اجرایی (از جمله نهادهای عمومی غیردولتی و بنیادها که به هر شکل از اقشار آسیبپذیر حمایت میکنند) بایستی تمامی حمایتهای نقدی و غیرنقدی خود را از طریق پنجره واحد خدمات حمایتی به متقاضیان دریافت حمایتهای دولت ارائه کنند.
در تبصره این ماده بانکها و موسسات پولی و اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی مکلف شده درخواست اعطای تسهیلات قرضالحسنه را به تفکیک شماره ملی در سامانه پنجره واحد ثبت کنند. بر این اساس، هرگونه پرداخت تسهیلات بر مبنای اطلاعات مندرج در پنجره واحد خواهد بود.
در بند «ج» ماده ۱۹۹ سازمان امور مالیاتی مکلف شده ظرف مدت یکسال به تکمیل اظهارنامه مالیاتی تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی و ارائه اطلاعات آن به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت برخط اقدام کند. این تکلیف به منظور «شناسایی دقیق افراد خانوارهای پایین درآمدی» بر عهده سازمان امور مالیاتی نهاده شده است. همچنین در این بند تاکید شده که ارائه خدمات حمایتی به اشخاص حقیقی و حقوقی صرفا پس از تکمیل اظهارنامه مالیاتی مجاز است.
قرار است آییننامه موضوع این ماده به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی و همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تصویب هیات وزیران برسد.