شرکتهای PSP به بانکها وابسته شدهاند
شرکتهای پرداخت الکترونیکی در سالهای فعالیت خود عمدتاً بر توسعه ناوگان دستگاههای کارتخوان تمرکز کردهاند…
۱۶ آذر ۱۴۰۳
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس هیات مدیره انجمن فینتک از صدور اولین اینماد کسبوکارهای رمزارزی به شکل جدید در خرداد خبر داد.
به گزارش پیوست، در نشست خبری انجمن فینتک (۲۴ اردیبهشت)مهدی فاطمیان رئیس هیات مدیره انجمن فینتک درباره شرایط اعطای اینماد به کسبوکارهای رمزارزی عنوان کرد: انجمن فینتک و انجمن بلاکچین و سازمان نظام صنفی رایانهای برای اولین بار توانستهاند از امتیاز خودتنظیمگری برخوردار شوند. ما دوست داریم این تجربه موفق باشد و تجربه منفی ساخته نشود تا اعتماد کنونی از دست برود. از این طریق بستری فراهم میشود تا این انجمنها الزاماتی چون الزامات پلیس فتا برای صرافیها رمزارزی را به شرکتهای عضو اعلام کنند.
فاطمیان درباره شکل معرفی کسبوکارها در طرح خودتنظیمگری اینماد گفت: در گام اول، بدون هیچگونه سختگیری تنها با عضویت کسبوکارها در اصناف یک معرفینامه به کسبوکارهای متقاضی داده میشود اما ممکن است بنا به شرایط نیاز باشد شرایط و ضوابط بیشتری لحاظ کنیم. احتمالا در خرداد اولین اینمادهای کسبوکارهای رمزارزی به شکل جدید صادر شوند.
مهدی فاطمیان رئیس هیات مدیره انجمن فینتک درباره اصلاح نظام کارمزدها عنوان کرد: معتقدیم تغییر مسیر نظام کارمزدها بسیار خوب است. اینکه یک پذیرنده بابت خدمتی کارمزدی پرداخت کند رویکردی جهانی است. هزینه این تراکنش را تا پیش از این بانکها بر عهده داشتند و در نظام جدید قرار است بخشی از کارمزد را پذیرنده پرداخت کند. امیدوارم وزنه پرداخت کارمزد از سمت بانکها کاهش پیدا کند چراکه این پول از بیتالمال است و به نقل از بانک مرکزی این پول، پول سمی است.
فاطمیان ادامه داد: با این حال، در اجرای نظام کارمزد یک اما وجود دارد. بسیاری از پروژهها هستند که به شیوه بدی اجرا میشوند و ممکن است پیامدهایی ایجاد کند. امیدواریم بانک مرکزی پروژه اصلاح نظام کارمزد را به درستی اجرا کند تا پیامدهای آن به کمترین میزان ممکن برسد. ما با تغییر مفهوم نظام کارمزد موافقیم.
رئیس هیات مدیره انجمن فینتک افزود: نقد ما به بانک مرکزی این است که در فرایند تصمیمگیری برای اصلاح نظام کارمزد انجمن فینتک حضور نداشت و در جلسه بانک مرکزی برای اصلاح نظام کارمزدها بیشتر جنبه اعلام و ابلاغ داشت. با این حال، چون حرکت بانک مرکزی ابعاد بسیار گستردهای دارد و مقاومت یک باعث به تعویق افتادن آن میشود تصمیم گرفتیم از آن حمایت کنیم.
مصطفی امیری، دبیر انجمن فینتک درباره تاثیر اصلاح نظام کارمزدها در وضعیت پرداختیارها گفت: اگر انجمن مذاکرهای با بانک مرکزی داشت قطعا کارمزدی برای پرداختیارها در نظر گرفته میشد. پرداختیارها کارمزدی علاوه بر کارمزد مرسوم از پذیرندهها دریافت میکردند. امروز اگر بانک مرکزی کارمزدها را ابلاغ کند پذیرندهها خواهان پرداخت همان کارمزد تعیینی هستند در حالی که این مسئله شدنی نیست. و این مسئله از جزییاتی است که بایستی در اجرای اصلاح نظام کارمزد به آن توجه کرد.
احمدرضا منصوری، رئیس کمیسیون پرداخت انجمن فینتک درباره آخرین وضعیت پرداختیاری پرداخت پی و وندار و موضع انجمن درباره مسدودی درگاههای پرداخت این پرداختیارها گفت: متاسفانه درگاههای دو پرداختیاری پرداخت پی و وندار در ماه گذشته توسط رگولاتوری مسدود شدند. اولین اقدام ما برگزاری جلسهای با این دو پرداختیاری بود و درباره موضع انجمن برابر این مسئله همفکری کردیم و از اینکه تخلفی صورت گرفته و قائل به این تخلف هستند و اینکه رگولاتوری از چه مسیر با آنها برخورد کرده، پرسیدیم.
او ادامه داد: در این جلسه رویکرد شاهد دو رویکرد متفاوت بودیم یکی تهاجمی و دیگری تعاملی. در آن جلسه تصمیم گرفتیم که انجمن کار رسانهای انجام ندهد و رایزی و مکاتبه را در پشت صحنه با رگولاتوری در پیش گیرد. در حال حاضر، مشکل وندار حل شده و متاسفانه پرداخت پی همچنان مسدود است. این پرداختیاری مسیر حقوقی را در پیش گرفته است.
مهدی فاطمیان رئیس هیات مدیره انجمن فینتک درباره تعداد اعضای این انجمن گفت: امروز انجمن فینتک بیش از ۶۰ شرکت عضو در حوزههای رمزارز، لندتک، پیتک، بانکتک، اینشورتک و صندوقهای سرمایهگذاری دارد. به نظر میرسد در شش ماه اول تعداد شرکتهای عضو به ۸۰ و تا پایان سال به ۱۰۰ عضو برسد.
او همچنین تاکید کرد رای شورای رقابت مسئله انحصار در مجوزدهی به شرکتهای پرداخت الکترونیک(PSP) را تایید کرده است. اما بانک مرکزی خواستار تجدید نظر در رای شورای است و امیدواریم رای نهایی به زودی صادر شود.