skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پلاس

شهره شعبان نویسنده میهمان

قانون دو دقیقه: تکنیک مدیریت زمان برای مقابله با حواس‌پرتی‌های کوچک

شهره شعبان
نویسنده میهمان

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

قانون دو دقیقه مدیریت زمان

قانون دو دقیقه یک تکنیک مدیریت زمان است که به شما کمک می کند تا با انجام فوری کارهای کوچک، ظرفیت بیشتری برای انجام کارهای بزرگ داشته باشید. قانون دو دقیقه ساده است: اگر انجام یک کار کمتر از دو دقیقه طول می کشد، بلافاصله آن را انجام دهید. این کار از انباشته شدن و طاقت فرسا شدن کارهای کوچک جلوگیری می کند.

هر یک از ما در مواجهه با کارها و انجام‌شان راه‌حل و یا روش‌های خاصی برای مدیریت زمان داریم که با دیگری متفاوت است. البته این موضوع زمانی خود را بیشتر نشان می‌دهد که در کنار کارهای بزرگ و مهمی که انجام روزانه آن‌ها ضروری است، کارهای کوچکی هم نمایان می‌شوند که می‌توانند زمان و وقت بیشتری را به خود اختصاص دهند و ما را از انجام کارهایی که اهمیت بیشتری دارند، باز دارند.

در چنین مواقعی مدیریت کردن زمانی که در اختیار دارید، اهمیت بالایی خواهد داشت. یکی از قوانین مدیریت زمان به قانون دو دقیقه معروف است.

قانون دو دقیقه چیست؟

به زبان ساده قانون دو دقیقه به انجام کارهایی گفته می‌شود که می‌دانید کمتر از ۲ دقیقه زمان می‌برند تا انجامشان به پایان برسد. بنابراین اگر فردی عمل‌گرا هستید و کارهای امروز را به فردا نمی‌اندازید، به شما پیشنهاد می‌کنیم کارهایتان، حتی کوچک‌ترین آن‌ها را نیز به تعویق نینداخته و همان موقع که حادث می‌شوند، نسبت به انجام دادن آن‌ها اقدام کنید.

اولین بار دیوید آلن درباره این قانون در کتاب خود با نامGetting Things Done  صحبت کرد. منظور از این گفته آن بود که افراد بتوانند کارهای بیشتری را در زمان کم به انجام برسانند.

نکته مهم و ارزشمندی که قانون دو دقیقه برای ما دارد این است که تنها باید کاری که نیاز است را در همان زمان لازم انجام دهید. زیرا در این شرایط انرژی و زمان کمتری برای انجام آن صرف خواهد شد، در حالی که اگر این این کار باقی بماند در فرصت دیگر زمان بیشتری را برای انجام به خود اختصاص خواهد داد.

برای اجرای قانون دو دقیقه چه باید کرد؟

در ادامه دستورالعملی را به شما آموزش خواهیم داد که با استفاده از آن می‌توانید کارهای کوچک را به موقع و پیش از آن که به کارهایی دست و پاگیر تبدیل شوند، انجام دهید.

هر کاری را بلافاصله شروع کنید و انجام دهید، حتی اگر بسیار کوچک و پیش پا افتاده باشد.

کارهایی که می‌دانید در حدود دو دقیقه زمان می‌برند را بدون برنامه‌ریزی و فکر انجام دهید.

اگر انجام کار بزرگی را پیش رو دارید ولی انجام بخشی از آن نیز تنها ۲ دقیقه زمان می‌برد باز هم در اولین فرصت اقدام به انجام آن کنید.

به همین دلیل اسم این قانون را قانون دو دقیقه گذاشته‌اند. (این یک اصطلاح است و ممکن است این کار بیش از دو دقیقه زمان ببرد) مهم این است که شما بتوانید کاری که باید انجام شود را در کمترین زمان انجام دهید.

قانون ۲ دقیقه چه کمکی به ما می‌کند؟

همان طور که می‌دانید مغز ما انسان‌ها همیشه به دنبال این موضوع است که کارها را به تعویق بیندازد. زیرا مایل است در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و شرایط را همیشه پایدار نگه دارد. طبیعی است که انجام هر کاری حتی کوچک نیز انرژی خاصی را نیاز دارد و بدن نیز در برابر این صرف انرژی مقاومت می‌کند. بنابراین اگر می‌خواهید در برابر این مشکل بایستید لازم است که آن را در همان لحظه انجام دهید.

قانون دو دقیقه در این شرایط به ما کمک می‌کند تا به مدیریت زمانی که در دست داریم بپردازیم. پس تلاش کنید قدم اولیه را به سرعت برداشته و کار را شروع کنید.

انجام چه نکاتی مدیریت زمان را بهتر می‌کند؟

نکته‌ای که در این بخش لازم می‌دانیم به آن اشاره کنیم، این است که برای مدیریت زمان و رسیدن به اهدافی که دارید، لازم است ابتدا زمانی که در اختیار دارید را بهینه‌سازی کنید. یعنی ببینید انجام کدام کارها برای شما در اولویتند. پس از این، برنامه ریزی کرده و از ساده‌ترین کارهایی که زمان کمی را به خود اختصاص می‌دهند، شروع کنید.

تکنیک‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم می‌توانند به شما در این امر کمک کنند.

  • یک تقویم کاری داشته باشید.
  • لیست کارهایی که باید انجام دهید را بنویسید.
  • محدویت زمانی خاصی را برای خودتان در نظر بگیرید.
  • از ارتباط با افرادی که وقت شما را تلف می‌کنند بپرهیزید.
  • عادات اشتباه و قدیمی خود را رها کنید و عادات مفید را جایگزین آن کنید.
https://pvst.ir/esn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو