skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اپلیکیشن و نرم‌افزار

معصومه صیادی نویسنده میهمان

شفافیت و ردیابی (Transparency and Traceability) در آیفون چیست

معصومه صیادی
نویسنده میهمان

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲

شفافیت transparency و قابلیت ردیابی traceability

شفافیت transparency و قابلیت ردیابی traceability مفاهیم مهمی در زمینه‌های مختلف از جمله تجارت، دولت و فناوری هستند. آن‌ها اغلب به هم مرتبط هستند، زیرا شفافیت می‌تواند با ارائه اطلاعات بیشتر در مورد فرآیند‌های درگیر، قابلیت ردیابی را افزایش دهد، در حالی که قابلیت ردیابی می‌تواند شفافیت را با فعال کردن تأیید اطلاعات ارائه شده بهبود بخشد. شفافیت و قابلیت ردیابی با هم می‌توانند به ارتقای مسئولیت‌پذیری، اعتماد و اطمینان در سازمان‌ها و سیستم‌ها کمک کنند.

شفافیت Transparency به کیفیت یا حالت باز بودن، صادق بودن و شفاف بودن در ارتباطات و تصمیم‌گیری اشاره دارد. این موضوع شامل به اشتراک‌گذاری آزادانه و آشکار اطلاعات است، به طوری که دیگران بتوانند آنچه را که اتفاق می‌افتد درک و ارزیابی کنند.

شفافیت و قابلیت ردیابی با هم می‌توانند به ارتقای مسئولیت‌پذیری، اعتماد و اطمینان در سازمان‌ها و سیستم‌ها کمک کنند.

از سوی دیگر، قابلیت ردیابی به توانایی ردیابی و تأیید تاریخچه، مکان یا کاربرد چیزی با استفاده از داده‌های ثبت شده اشاره دارد. این شامل ایجاد یک رکورد واضح و دقیق از فرآیند و مراحل مربوط به تولید، توزیع یا استفاده از یک محصول یا خدمات است.

آیا تا به حال برای شما اتفاق افتاده است که در رایانه خودتان به محصولی نگاه کرده باشید و بعداً تبلیغات همان محصول را در رسانه اجتماعی تلفن همراه شما نمایش داده شود؟ آیا این تبلیغات به صورت هدفمند برای شما در نظر گرفته شده‌اند و می‌دانند که شما چه چیزهایی را جستجو می‌کنید و کجا هستید؟

در واقع، شما توسط برنامه‌های مختلفی که در تلفن هوشمند خود استفاده می‌کنید ردیابی می‌شود. این عمل جالب و البته کمی ‌بحث برانگیز بدون اجازه شما اتفاق می‌افتد.

با IOS 14.5، کاربران آیفون و آی‌پد می‌توانند کنترل بیشتری بر روش‌های ردیابی و جمع آوری داده‌هایشان توسط توسعه دهندگان اپلیکیشن داشته باشند. این ویژگی که App Tracking Transparency نامیده می‌شود و اکنون در نسخه‌های جدید در دسترسی است.

ATT به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد تا رضایت کاربران را در برنامه درخواست کنند و در عین حال شفافیتی را در مورد نحوه استفاده از داده‌هایشان به آنها ارائه می‌دهند

فریمورک App Tracking Transparency  یک رابط برنامه نویسی کاربردی (API) است که در ۲۶ آوریل ۲۰۲۱ اجرایی شد. ATT به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد تا رضایت کاربران را در برنامه درخواست کنند و در عین حال شفافیتی را در مورد نحوه استفاده از داده‌هایشان به آنها ارائه می‌دهند تا بتوانند بهتر تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند از اطلاعات آنها که خارج از برنامه، وب سایت‌ها یا دارایی‌های آفلاین آنها است به اشتراک گذاشته شود یا خیر. اگر تا اینجا علاقه‌مند شدید که نگاهی به این قابلیت بیندازید و بدانید که چه کاری انجام می‌دهد با ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

App Tracking Transparency (ATT) چیست؟

شفافیت ردیابی برنامه (ATT) تغییری در سیاست حفظ حریم خصوصی و جمع آوری داده‌های اپل است که از بازاریابان تلفن همراه می‌خواهد برای ردیابی کاربران از آنها رضایت بگیرند. به طور خاص، بازاریابان باید از کاربران اجازه بگیرند تا آنها را در برنامه و وب سایت‌های که متعلق به شرکت‌هایی غیر از اپل است ردیابی کنند.

قابلیت شفافیت ردیابی به کاربر یک پاپ‌آپ نشان می‌دهد و از او اجازه دسترسی به شناسه منحصر فرد دستگاهش را می‌خواهد. بر طبق تعریفی که اپل در مقاله سیاست حفظ حریم خصوصی و استفاده از داده‌های خود تأکید دارد، ردیابی به عمل پیوند و ارسال داده‌های کاربر از طریق برنامه‌های تولید شده توسط شرکت‌ها اشاره دارد که برای تبلیغات هدفمند یا اندازه‌گیری جامعه تبلیغاتی استفاده می‌شود.

App Tracking Transparency

این روش جدید انتخاب کردن برای ردیابی با روش قبلی آنها که در آن کاربران مجبور بودند از اشتراک‌گذاری شناسه تبلیغ کنندگان خود (IDFA) انصراف بدهند در تضاد است. IDFA یک شناسه منحصر بفرد است که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد دستگاه کاربر را شناسایی کرده و فعالیت آنها را در برنامه‌ها و وب سایت‌ها دنبال کنند. هدف از ردیابی IDFA اندازه‌گیری، تجزیه‌وتحلیل عملکرد کمپین‌های بازاریابی است.

تبلیغ کنندگان با استفاده از IDFA می‌توانند از آن داده‌ها برای پروفایل کاربران استفاده کنند و آنها را با دقت بیشتری برای تبلیغات هدف قرار دهند. آنها همچنین می‌توانند فرصت‌هایی را برای تبلیغات به اشخاص ثالث بفروشند که میخواهند بر بخش‌های خاصی از بازار تمرکز داشته باشند.

کاربردهای شفافیت و ردیابی برنامه

با این تغییر در سیاست حفظ حریم خصوصی اپل، بازاریابان موبایل و تبلیغ‌کنندگان باید برنامه‌ریزی کنند که چگونه با این سیاست جدید سازگار شوند. از جمله سیاست‌های جدیدی که در صفحه حفظ حریم خصوصی برای این تغییر قرار گرفته است شامل موارد زیر است:

  • تبلیغات نمایشی هدفمند در یک برنامه براساس داده‌های جمع آوری شده توسط وب سایت‌ها یا برنامه‌های شخص ثالث
  • جمع آوری و به اشتراک‌گذاری مکان دستگاه یا ایمیل با یک کارگزار داده
  • جمع آوری و به اشتراک‌گذاری شناسه‌های تبلیغاتی یا سایر شناسه‌های منحصر بفرد با شبکه‌های تبلیغاتی شخص ثالث به منظور هدف گذاری مجدد
  • استفاده از SDK‌های شخص ثالث در برنامه‌ای که داده‌های کاربران را با داده‌های سایر برنامه‌ها ترکیب می‌کند تا عملکرد تبلیغاتی را اندازه‌گیری کند.

چگونه شفافیت و ردیابی برنامه را فعال کنیم

هنگامی‌ که آیپد یا آیفون شما به نسخه جدیدتر به روزرسانی شد، باید به طور خودکار App Tracking Transparency را روشن  کنید.

پس از فعال شدن، هنگامی ‌که برای اولین بار از برنامه استفاده می‌کنید یک پاپ آپ ظاهر می‌شود. پاپ آپ از شما می‌پرسد که آیا می‌خواهید برنامه فعالیت شما را در سایر برنامه‌ها یا وب سایت‌های ردیابی کند یا خیر.

اگر از برنامه‌هایی که به شما اطلاع می‌دهند چه کسی شما را ردیابی یا درخواست مجوز می‌کنند خسته شده‌اید، می‌توانید ATT را خاموش کنید. برای بررسی وضعیت ATT می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

1- Settings app دستگاه خود را باز کنید.

2- Privacy را انتخاب کنید. البته در دستگاه‌های tvOS، General را قبل از Privacy انتخاب کنید.

3- بر روی Tracking به سمت بالا ضربه بزنید.

4- برای روشن یا خاموش کردن ویژگی، بر روی دکمه سوئیچ کنار Allow Apps to Request to Track ضربه بزنید، وقتی روشن است، سوئیچ سبز خواهد شد.

5- برنامه‌هایی که برای ردیابی از شما اجازه گرفته‌اند نیز در این صفحه نمایش داده خواهد شد. با ضربه زدن بر روی دکمه کنار هر کدام می‌توانید هر یک از برنامه‌هایی را که فعالیت شما را ردیابی می‌کنند را روشن یا خاموش کنید.

چگونه بفمیم برنامه‌ها چه داده‌هایی را جمع آوری می‌کنند؟

شما از طریق صفحه برنامه در App Store می‌توانید اطلاعاتی را که برنامه‌های شما جمع‌آوری می‌کنند را پیدا کنید. وقتی برنامه‌ای را که می‌خواهید بررسی کنید را یافتید، روی آن کلیک کنید و به پایین اسکرول کنید. در قسمت پایین، App Privacy را خواهید دید که نشان می‌دهد آن برنامه چه داده‌هایی را جمع آوری می‌کند.

چرا برای برخی از برنامه‌ها نمی‌توانید خاصیت ردیابی را غیرفعال کنید

گاهی اوقات ممکن است که گزینه App Tracking Transparency خاکستری باشد، به این معنا است که نمی‌توانید آن را روشن کنید. در این موارد سه حالت وجود دارد:

  • اگر Apple ID خود را در سه روز گذشته ایجاد کرده باشید، گزینه تغییر وضعیت ATT خاکستری خواهد شد.
  • فردی که با حساب کودک یا اینکه زیر 18 سال سن وارد دستگاه شود، ضامن خاکستری می‌شود.
  • اگر Apple ID شما از پروفایلی استفاده می‌کند که ردیابی را محدود می‌کند یا توسط یک موسسه آموزشی مدیریت می‌شود، گزینه تغییر وضعیت خاکستری خواهد شد.

ATT چه تأثیری بر تبلیغ کنندگان داشته است؟

در حالی که تغییر IOS از مدل opt-out به مدل opt-in نرخ ردیابی را کاهش داد، پذیرش جهانی ATT همچنان در وضعیت خوبی قرار دارد و 46 درصد است. از چالش‌های واقعی ATT برای تبلیغ کنندگان شامل:

  • مشکل در انطباق یا داده‌های جدید واقعی

داده‌ها و اسناد سطح کاربر برای بهینه‌سازی کمپین‌های تبلیغاتی ضروری است. از طرف دیگر، کمبود داده به تبلیغ‌کنندگانی که به داده‌های سطح کاربر عادت کرده‌اند آسیب می‌زند و نمی‌توانند مانند گذشته از کمپین‌های هدفمند و دقیق استفاده کنند.

  • از دست دادن یک گروه بزرگ

اولین چالشی که ATT برای تبلیغ کنندگان به همراه داشته است این است که گروه زیادی از کاربران نمی‌توانند ردیابی شوند. علاوه بر این، 14 درصد از افرادی که زیر سن قانونی هستند ردیابی را محدود می‌کنند.

  • نگرانی‌های UX

برخی از توسعه دهندگان برنامه نگرانی این موضوع را دارند که این امکان باعث افزایش انحراف و مانع از تجربه کاربری خوب شود.

چه زمانی باید اعلان را نشان داد

در مورد زمان نشان دادن اعلان، روش بهینه و استانداردی وجود ندارد. همه چیز به رفتار کاربر و ارزشی که برنامه شما ارائه می‌دهد بستگی دارد. برای تعیین بهترین زمان‌ها برای نمایش اعلان، شناسایی اینکه کدام مرحله از قیف هستید منطقی‌تر است.

اول قیف: اولین راه‌اندازی برنامه، تکمیل سطح اولیه

بزرگترین مزیت نمایش اعلان ATT در مرحله اولیه قیف این است که به بزرگترین حجم از مخاطب تبلیغات شما خواهد رسید. این استراتژی زمانی مؤثر است که از قبل نرخ‌های انتخاب بالایی داشته باشید و داده‌هایی دارید که نشان می‌دهد ATT باعث کاهش یا افت قابل توجهی نمی‌شود. نکته منفی این است که کاربران ممکن است به شدت احساس نفوذ کنند.

قیف میانی: ایجاد حساب، تعامل معنادار

درخواست‌های ATT که در مرحله میانی قیف نمایش داده می‌شوند، توسط اقداماتی روی برنامه فعال می‌شوند. در لحظه‌ای که کاربران شما به ارزش برنامه شما پی بردند شما می‌توانید با زمانبندی درخواست ATT خود از این تجربه مثبت استفاده کنید.

پایین قیف: خرید درون برنامه‌ای

در حالی که به مخاطبان هدف کوچکتری دسترسی خواهید داشت، هدف قرار دادن مخاطبین به شما کمک می‌کند تا به گروهی از کاربران بسیار قابل اعتماد برسید. این گروه از افراد قبلاً به ارزش برنامه شما پی برده‌ و آن را با خرید نشان داده‌اند.

انتخاب درست هر یک از این مراحل به هدف، مخاطبان و میزان آشنایی آنها با یک برند و اپلیکیشن بستگی دارد. بنابراین انتخاب بهترین روش، به اندازه مخاطبین، بهینه سازی و نرخ‌های انتخاب بستگی دارد که مختص به برند و اپلیکیشن شما است.

نتیجه گیری

شرکت اپل با انتشار  iOS 14.5 و iPadOS 14.5 تغییراتی را در حفظ حریم خصوصی خود ایجاد کرده است که توسعه‌دهندگان برنامه را ملزم می‌کند قبل از استفاده از داده‌ها برای اهداف تبلیغاتی یا اندازه گیری، از کاربر اجازه بگیرند و مجوز کاربر را دریافت کنند.

در حالی که بسیاری از سازمان‌های ناظر، حفظ حریم خصوصی استاندارد ATT اپل را تحسین می‌کنند در نقطه مقابل صاحبان کسب‌وکار این سیاست‌های اپل را به عنوان چالشی در برابر کمپین‌های تبلیغاتی خود می‌بینند.

https://pvst.ir/eu7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو