معرفی سیزده هوش مصنوعی تولید و پردازش تصویر: خلق از حروف ساده
امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۸ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۹ فروردین ۱۴۰۲
مدیرعامل مایکت، وحید رحیمیان، معتقد است هدف از فیلتر گوگلپلی حمایت از اندروید مارکتهای ایرانی نبوده است و کسبوکارهایی که ۱۰ سال رقابت در کنار رقبای داخلی و خارجی را یاد گرفتهاند، نیاز به حمایت ندارند. او بر این باور است که در واقع فیلتر گوگلپلی به خاطر حذف یکسری پلتفرمهای ایرانی از پلیاستور بوده است.
به گزارش پیوست، پس از گذشت بیش از هفت ماه از فیلتر گوگلپلی و ابراز مخالفت اندرویدمارکتهای ایرانی با فیلتر گوگلپلی، حالا وحید رحیمیان مدیرعامل مایکت در گفتوگو با پیوست میگوید هدف از فیلتر گوگلپلی حمایت از اندروید مارکتهای ایرانی نبوده است. او در این باره توضیح میدهد: کسبوکار اندرویدمارکتهای ایرانی بیش از ۱۰ سال بود که در کنار گوگلپلی ادامه داشت و همه ما بازیگران این حوزه فعالیت در کنار رقیب خارجی و داخلی و جذب کاربر را آموخته بودیم و نیاز به حمایت نداشتیم. فیلتر گوگلپلی هم در حمایت از اندرویدمارکتهای ایرانی نبود. در واقع فیلتر گوگلپلی به خاطر حذف برنامههایی همچون روبیکا در گوگلپلی اتفاق افتاد که بابت دسترسی این برنامهها هشدارهایی به کاربران میداد و یکسری از پلتفرمهای ایرانی را از گوگلپلی حذف میکرد.
او ادامه میدهد: بعد از افزایش فیلترینگ پلتفرمهای خارجی و به طور خاص در مهرماه ۱۴۰۱، آمار استفاده کاربران از مایکت افزایش یافت، اما رشد ارگانیک مایکت مثل همیشه زیاد بود. در واقع این افزایش استفاده، در برابر مشکلاتی که در فضای عملیاتی و اجرایی اندرویدمارکتها ایجاد شد، ناچیز بود. در بحث شبکهای به شدت به مشکل برخوردیم، چون ما در دیتاسنترهای مختلف، تعداد زیادی سرور داریم که با یکدیگر در ارتباط هستند و بعضاً باید سرورهای خارج از کشور را ببینند. اما در شرایط اختلال و فیلترینگ این فعالیت با مشکل و تاخیر مواجه شده است. ما برای اینکه بتوانیم از اپلیکیشنهای جهانی آپدیت بگیریم باید به سرورهای خارجی نیز دسترسی داشته باشیم، که همه این موارد با اختلال و قطعیهای مداوم که کسی پاسخگوی آن نیست، تیم فنی را دچار مشکلات زیادی کرده است.
رحیمیان در ادامه تاکید میکند همچنان در شبکه اینترنتی ایران اختلال زیاد است و کسی هم پاسخگوی آن نیست. او در این باره میگوید: هیچکس اختلال را گردن نمیگیرد و این که منشا مشکل را نمیدانیم کار را برای تیم فنی سختتر کرده است. ما بین اپراتور و دیتاسنتر و رگولاتور معلق ماندهایم. با این که میدانیم اختلال از فیلترینگ ناشی میشود اما کسی مشکلات و فشارهای وارده به شرکتهای حوزه فناوری را درک نمیکند تا باری از روی دوش ما بردارد. با یک دستور یک پلتفرم جهانی و زیرساختی فیلتر میشود اما هنگام باز کردن آن به صد مجوز و دستور نیاز داریم. در فضای شبکهای به همه سرویسدهندگان فشار وارد شده و وضعیت بیثبات شبکه انرژی زیادی از تیم فنی و زیرساخت گرفته است.
همچنین ما در همین چند ماه اخیر نیروهای کلیدی زیادی را از دست دادیم و آنها به سایر کشورها مهاجرت کردند. این بخش ناپیدای ماجرایی است که فشار مضاعفی به ما وارد کرده است.
رحیمیان میگوید: همچنان جستوجوی واتساپ، اینستاگرام و فیلترشکنها در صدر جستوجوها قرار دارد و عدهای از کاربران از اینکه فیلترشکن در مایکت و سایر اندرویدمارکتها موجود نیست گلهمند هستند. نمیدانند که ما اجازه قرار دادن برنامههای فیلترشده و فیلترشکنها را در مایکت نداریم. به طور کلی در ماههای اخیر به دلیل فیلترینگ پلتفرمها نصب شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای ایرانی مثل بله، ایتا و روبیکا هم رشد چشمگیری کردهاند.
یکی دیگر از مشکلاتی که پس از فیلتر گوگلپلی به کاربران تحمیل شده است موضوع تلویزیونهای هوشمند و اندرویدباکسهاست. مشکلی که رحیمیان معتقد است بخش فنی اندرویدمارکتها گرچه به آن فکر کردهاند اما آنها به تنهایی قادر به رفع آن نیستند.
او در این باره توضیح میدهد: فکر میکنم هیچکس زمان فیلتر کردن گوگلپلی به فکر کاربران تلویزیونهای اندرویدی نبوده است. در واقع تلویزیونهای هوشمند و اندرویدباکسها مثل گوشی نیستند که به راحتی به کامپیوتر متصل شوند و فایل دانلود کنند. شرایط اندرویدباکسها که بدتر هم هست چون به صورت پیشفرض مرورگری ندارند که با آن بتوان اندرویدمارکت ایرانی نصب کرد. چون مبنا بر این بوده که گوگلپلی وجود دارد و حال مرحله اول Setup برای کاربر عادی به شدت دشوار است و عملاً برای کاربر عادی قابل استفاده نیست.
او اظهار امیدواری میکند هم به عنوان یک کاربر و هم به عنوان یک کسبوکار مشکلات ناشی از فیلترینگ و اختلال در شبکه اینترنتی هرچه زودتر حل شود و به بهانه حمایت از کسبوکار داخلی موانع بیشتری برای کسبوکارهای فناورانه ایجاد نشود.