skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هند اینترنت ۲۷ میلیون نفر را برای دستگیری یک فراری قطع کرد

تحریریه پیوست

۲۹ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

مقامات هند اینترنت موبایل ایالت پنجاب را که حدود ۲۷ میلیون نفر جمعیت دارد، قطع کردند. مقامات می‌گویند قطعی اینترنت بخشی از تلاش آنها برای دستگیری یکی از بزرگان جدایی‌طلب مذهب سیک (Sikh) و جلوگیری از نا‌امنی‌های احتمالی است.

قطعی اینترنت در سال‌های اخیر به یکی از تاکتیک‌های نیروی‌های امنیتی هند تبدیل شده است و ایالت پنجاب با ۲۷ میلیون جمعیت یکی از گسترده‌ترین قطعی‌ها را برای دومین روز متوالی تجربه می‌کند. فعالان حقوق دیجیتال و حقوق بشر استفاده از چنین ابزاری را بی‌رحمانه و بی فایده می‌دانند.

دولت پنجاب ابتدا روز شنبه و زمانی که نیروهای امنیتی عملیات دستگیری آمریتپال سینگ، از بزرگان مذهب سیک، را آغاز کردند از یک قطعی ۲۴ ساعته خبر داد و سپس این قطعی یک روز دیگر نیز تمدید شد.

سینگ واعظی ۳۰ ساله‌، از چهره‌های محبوب نهضت جدایی‌طلبی است که به دنبال برپایی یک دولت خودمختار به نام خالستان (Khalistan) برای پیروان مذهب سیک در پنجاب هستند. او در ماه فوریه و به دنبال حمله حامیانش به یک اداره پلیس که برای آزاد کردن یکی از طرفداران زندانی این مذهب انجام گرفت در هند بدنام شد.

نهضت خالستان در هند غیرقانونی است و مقامات امنیتی این کشور آن را یکی از تهدید‌های مهم امنیتی قلمداد می‌کنند اما در ایالت پنجاب که اکثریت آن پیروان مذهب سیک هستند موافقان بسیاری دارد. بسیاری از پیروان این مذهب در حال حاضر و به دلیل مخالفت‌های دولت به کانادا و بریتانیا مهاجرت کرده‌اند.

مقامات پنجاب ظهر روز شنبه و برای جلوگیری از نا آرامی و «اخبار جعلی» و در حالی که عملیات دستگیری سینگ شکست خورده بود اینترنت را قطع کردند.

دیگر انگیزه احتمالی مقامات را می‌توان جلوگیری از دسترسی حامیان سینگ به شبکه‌های اجتماعی دانست. پیروان سینگ روز شنبه برای مدت کوتاهی برای دریافت کمک و سازماندهی از شبکه‌های اجتماعی استفاده کردند.

در یکی از ویدیو‌هایی که به صورت زنده از فیسبوک پخش شد و بسیاری آن را مشاهده کردند داخل خودرویی که به نظر متعلق به سینگ است را نشان می‌دهد. این خودرو در حالی از جاده‌های خاکی مشغول فرار است که تعداد زیادی به دنبال آنها هستند. پدر سینگ، سردار ترسم سینگ، نیز در یک پست وایرال توییتری از اهالی پنجاب خواسته بود تا «صدای خود را برضد بی‌عدالتی علیه او (سینگ) بالا برده و درکنار او ایستادگی کنند.»

پلیس می‌گوید که روز یکشنبه حدود ۸۰ نفر از همکاران سینگ را دستگیر کرده و در همان حال پیروان سینگ با شمشیر و نیزه خیابان‌های پنجاب را گرفته و با بستن جاده‌ها خواستار آزادی او شدند. سینگ تا روز یکشنبه نیز همچنان فراری است و قطعی اینترنت هم ادامه دارد.

سه شهروند پنجاب در مصاحبه با واشنگتن پست می‌گویند که زندگی آنها از اواسط روز شنبه مختل شده‌ است. تنها پیام‌های مهم مثل کد‌های تایید تراکنش بانکی امکان انتقال دارند. با این حال اینترنت سیمی دچار قطعی نشده است.

محمد ابراهیم که در دو فروشگاه لباس خود از پرداخت QR استفاده می‌کند و فروش اینترنتی دارد می‌گوید: «تمام کسب‌وکار من به اینترنت وابسته است.»

طبق گزارش شرکت مشاوره Access Now نیویورک، که گزارشی سالانه از قطعی اینترنت توسط دولت‌ها ارائه می‌کند، مقامات هندی بیشتر از هر دولت دیگری در تمام پنج ساله گذشته دستور قطعی اینترنت را صادر کرده‌اند.

طبق گزارش این شرکت،‌ در سال ۲۰۲۲ مقامات کشور‌های مختلف ۱۸۷ بار دسترسی شهروندان به اینترنت را قطع کرده‌اند که ۸۴ مورد آن مربوط به هند است.

رامان جیت سینگ چیما، رئیس بخش آسیا-اقیانوسیه شرکت Access Now، می‌گوید دولت پنجاب عملا «حالت اضطراری یا حکومت نظامی اینترنت را در تمام ایالت پنجاب اجرایی کرده است.» به گفته او قطعی اینترنت با جلوگیری از دسترسی به مراجع خبری مستقل باعث افزایش شایعات و ناآرامی‌ها شده است.

او می‌گوید: «آنها شاید اجرای نظم و قانون را خطرناک‌تر کنند و احتمال خشونت نیز بیشتر می‌شود.»

تاکتیک جدید مقامات پنجاب برگرفته از راهکاری است که در مناطق دیگر هند از جمله جامو و کشمیر استفاده می‌شود. طبق گزارش مرکز حقوق آزادی نرم‌افزار (SFLC) که یک شرکت خیریه در دهلی نو است، این مناطق عمدتا مسلمان نشین هند در یک دهه گذشته بیش از ۴۰۰ مرتبه قطعی اینترنت را تجربه کرده‌اند.

دولت هند در آگوست ۲۰۱۹ نیز پس از لغو وضعیت نیمه خودمختار ایالت کشمیر که به اعتراضات گسترده منتهی شد، دسترسی این ایالت به اینترنت را به مدت ۱۹ ماه قطع کرد.

پراسانت سوگاتان، مدیر حقوقی SFLC، می‌گوید مقامات هندی معمولا در مناطق معترض دست به قطع اینترنت می‌زنند و تا به حال قطعی اینترنت به گستردگی پنجاب سابقه نداشته است. به گفته سوگاتان، در گذشته و زمانی که فعالان اجتماعی هند پایه و اساس قانونی قطع اینترنت را به چالش کشیدند قضات هندی از نیروهای امنیتی درخواست کردند تا در مواجه با تهدید‌های اجتماعی از اقدامات متناسب استفاده کنند.

سوگاتان می‌گوید: «مسلما قطع اینترنت یک ایالت اقدامی متناسبی نیست. این روزها تقریبا برای هرچیزی به اینترنت نیاز است و قطع اینترنت یک ایالت تاثیر غیرقابل وصفی روی ساکنان آن دارد.»

پلیس پنجاب یک روز پس از به پایان رسیدن نشست گروهی متشکل از ۲۰ کشور در هند اقدام علیه سینگ را آغاز کرده است. هند در دوران میزبانی نمایندگان کشور‌های G-20، کارزاری به نام «هند دیجیتال» را برای نمایش قدرت تکنولوژی این کشور به راه انداخته بود. مقامات هندی پرداخت آنلاین و سیستم‌های هویت فردی را کنفرانس‌های دولتی به عنوان مدلی برای کشور‌های در حال توسعه و حتی اقتصاد‌های پیشرفته معرفی کردند.

سوگاتان می‌گوید در حالی که دولت هند شهروندانش را به سمت پرداخت آنلاین و خدمت رفاهی آنلاین سوق می‌دهد،‌چنین قطعی گسترده‌ای تلاش‌های دولت را زیر سوال می‌برد.

او می‌گوید: «دولت برای عرضه آنلاین تمامی خدمات تلاش می‌کند. اگر از هند دیجیتال حرف می‌زنید پس چنین وضعیتی قابل قبول نیست.»

منبع: Washingtonpost

https://pvst.ir/eh7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو