قانون پیشنهادی جدید انگلستان، بیتکوین و NFTها را به عنوان «دارایی شخصی» دستهبندی میکند
انگلستان لایحه جدیدی را به پارلمان پیشنهاد داده است که محافظتهای قانونی تازهای را برای…
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
صرافی رمرزارزی رمزینکس در گزارشی از عملکرد ۱۳ ساله خود اعلام کرد تعداد کاربرانش در زمستان امسال از مرز یک میلیون نفر گذشته است.
به گزارش روبط عمومی رمزینکس، هسته اصلی رمزینکس در سال ۹۶ شکل گرفت تا با استفاده از یک صرافی رمزارزی ایرانی دیگر کاربران داخلی بدون نگرانی بایت تحریم بتوانند در یک بستر معاملاتی که سفارشهای خرید و فروش را مدیریت و زمینه اعتماد افراد را فراهم میکرد، به انجام معاملات بپردازند. این صرافی رمزارزی، اکنون به بیش از یک میلیون کاربر خدمت ارائه میدهد. افزایش تعداد کاربران این صرافی در بهمن ۹۹ شتاب بیشتری پیدا کرد و این شتاب در حدی بود که در بازههای زمانی هزار نفر در صف احراز هویت قرار میگرفتند.
فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ نیز برای رمزینکس با اضافه شدن ۲۲۰ هزار نفر همراه بود که از این تعداد به ترتیب تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان و خوزستان بیشترین تعداد کاربر را داشتند.
افزایش تعداد کاربران نیازمند توجه به نیاز جامعه بزرگتری است و رمزینکس در حال حاضر از بیش از ۱۴۵ ارز پشتیبانی میکند. عددی که در اسفند ۹۹ حدود ۲۰ ارز، شهریور ۱۴۰۰ نزدیک ۱۰۰ ارز و اکنون به ۱۴۵ ارز رسیده است.
بازار و جامعه هم در پنج سال فعالیت رمزینکس محبوبیت ارزهای مخلتف میان کاربران را تغییر داده است. در سال ۹۷ اتریوم محبوبترین ارز برای کاربران این صرافی بود، سال ۹۸ اتریوم جای خود را به بیتکوین داد و در ۱۴۰۰ هم میمکوینها و به طور مشخص شیبا بیشترین محبوبیت را داشت. اما شرایط اقتصادی و اجتماعی در سال ۱۴۰۱ به گونهای رقم خورد که تتر، استیبلکوینی که برابری قیمت یک به یک با دلار آمریکا دارد، بیشتری محبوبیت را در معاملات کاربران داشت.
اگر به همین آمار از نظر حجم معاملات نگاهی بیندازیم، تتر در مجموع پنج سال بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان معامله در رمزینکس داشته است و این در حالی است که شیبا و دوجکوین رتبههای دوم و سوم را از نظر حجم معاملات داشتهاند. در بازارهای تتری هم بیتکوین، اتریوم، کاردانو، سولانا و بایننسکوین، پنج ارز برتر از نظر ارزش معاملات در رمزینکس را داشتهاند.
با گذشت ۱۳ سال از معرفی بیتکوین و توسعه خدمات مالی در صرافیهای رمزارزی، این کسبوکارها به سمت یک دستیار بلاکچینی شدن سوق پیدا کردهاند. خوشبختانه برخلاف بسیاری از حوزهها که شکلگیری پایههای اولیه آنها در ایران شامل ارائه خدمات حداقلی در بازاری بیرقیب بود، در مورد کسبوکارهای مرتبط با رمزارزها شاهد شکلگیری فضای رقابتی و متناسب با رویکردهای روز جهانی بودیم. هرچند امکان ارائه کامل خدمات به دلیل مشکلات قانونی در ایران ممکن نیست با این حال در زمینههایی که امکان ارائه خدمت وجود دارد صرافیها برای پاسخگویی هرچه بیشتر نیاز مخاطبان محصولات خود را با توجه به رخدادها و ترندهای روز این حوزه توسعه دهند. رمزینکس هم با پیروی از این قاعده همواره در تلاش بوده تا رویکرد آیندهنگرانه را حفظ کند.
بازار رمزارزها یک بازار پرریسک محسوب میشود و به همین دلیل برای افرادی که آگاهی کافی در مورد مدیریت ریسک یا سرمایه ندارند مناسب نیست و ممکن است به از دست رفتن بخش قابل توجهی از سرمایه آنها منجر شود. هرچند فرهنگ معرفیشده رمزارزها توجه خاصی به قبول مالکیت و مسئولیت کاربر دارد اما برای این افراد سالهاست صندوقهای سرمایهگذاری تعریف شده است که کاربران میتوانند به جای سرمایهگذاری مستقیم در ارزهای مختلف و به صورت شخصی، سهام این صندوقها را تهیه کنند تا نگرانیهای مربوط به مدیریت ریسک و سرمایه به دست افراد متخصص انجام شود و کاربران ریسک کمتری را متحمل شوند.
رمزباکس نام صندوق سرمایهگذاری رمزینکس است که توانسته از ابتدای عرضه (مرداد ۱۴۰۱) تا به امروز بازدهی بیش از ۵۰ درصدی را ثبت کند. این صندوق سبدی از ۱۰ ارز برتر بازار است که با توجه به نسبت ارز آنها در بازار برای این صندوق وزندهی شده است.
طی کردن روند رمزینکس بدون توجه به موضوع مهم منابع انسانی عملاً غیرممکن بود. هسته اولیه رمزینکس را کمتر از ۱۰ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف طراحی کردند. این عدد تا سال ۱۴۰۱ افزایش یافت و شکلگیری تیم منسجمی به عنوان منابع انسانی را یک نیاز تعریف کرد. در همین راستا تیم منابع انسانی رمزینکس توانست فرایندهایی را برای بهبود کل سازمان تعریف کند و به جذب نیروهای جوان و متخصص بیشتر بپردازد که نتیجه آن میانگین سنی ۲۶ سال برای کارمندان رمزینکس شد.
پیشتیبانی در صرافیهای رمزاری با توجه به یکسان نبودن سطح آگاهی کاربران و ایرادهای فنی در یک بازار آزاد ۲۴ ساعته که هفت روز هفته هم بدون توقف فعالیت میکند به عنوان یکی از کلیدیترین قسمتها شناخته میشود. پشتیبانی رمزینکس شامل تیمی ۵۰ نفره میشود که در سالهای گذشته تمرکز زیادی روی کاهش زمان انتظار کاربران، افزایش رضایت، تجربه کاربری بهتر و همچنین کاهش تعداد سوالات بیپاسخ داشته است.
به همین ترتیت با گذشت پنج سال از فعالیت رمزینکس، نوسانات در بازار روزهای پرفشاری را برای پشتیبانی فراهم آورده با این حال روشهای ارتباط با پشتیبانی این صرافی شامل وبسایت، اپلیکیشن، تلفنی، پیام یا چت توانسته روند پشتیبانی را برای کاربران حفظ کند.
رمزینکس در پنج سال گذشته توانسته در بیش از ۱۵۲ هزار تماس رضایت ۹۱ درصدی را برای کاربران فراهم کند. همچنین با اضافه شدن امکان چت آنلاین در سال ۹۹ حدود دو میلیون ارتباط از این روش برقرار شده است که کاربران رضایتی ۸۹ درصدی داشتهاند. تیم پشتیبانی رمزینکس بیشترین سوالات را در مورد برداشتهای کریپتویی دریافت میکند و این تیم پیک کاری در بین ساعت ۱۱ صبح تا ۲۰ را دارد.
بازار رمزارزها مانند هر بازار دیگری میتواند به بستری برای کلاهبرداری تبدیل یا درگیر بروز مشکلات فنی در پروژههای مختلف شود. صرافیهای رمزارزی هم برای کاهش ریسک کاربران توجه و وسواس خاصی در لیست کردن توکنها و همچنین ارائه پیشتیبانی در صورت بروز مشکلات دارند.
رمزینکس طی مشکلات پیشآمده برای پروژه لونا و گالا در یک سال گذشته در کنار کاربران سعی در کاهش زیان سرمایهگذاران این پروژهها با پشتیبانی از طرحهای احیای این پلتفرمها کرد. برای مثال توکن ترا طی فروپاشی اکوسیستم این ارز بیش از ۹۹ درصد ارزشاش را از دست داد و برای جبران خسارت توسعهدهندگان این شبکه طرحی را تعریف کردند که کاربران توکنهای جدیدی را به صورت ایردراپ دریافت کنند. رمزینکس هم با پشتیبانی از این طرح توانست برای بیش از ۳۱ هزار نفر از کاربران معادل 400 هزار دلار مقادیر ایردراپ لونا فراهم کند.
همچنین در مورد فاجعه دیگری به نام گالا هم صندوق جبران خسارتی تشکیل شده و رمزینکس توانست خسارت کاربران را کاهش دهد. در این پروسه حدود ۱۰ میلیارد تومان پی گالا در رمزینکس به جای گالا فروخته شد، از این مقدار حدود ۷۰ درصد آن با پیگیریهای انجامشده باز پس گرفته شد و ۳۰ درصد باقیمانده در حال پیگیری است. این در حالی است که گالا بابت تقریباً نصف این مقدار توکن جدید به رمزینکس ایردراپ کرده و باقی توکنها را رمزینکس تهیه کرده است.