skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

دولت مداخله‌گر، ایران‌خودرو و دولت تسهیلگر امثال اسنپ و دیجی‌کالا را خلق می‌کند

سمانه سمیع تحریریه

۱۵ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

حاضران در پنل ارتباط صنعت با اکوسیستم نوآوری گرچه بر سر نحوه ارتباط استارت‌آپ‌ها با دولت، اتفاق نظر نداشتند؛ اما همگی تاکید کردند دولت مداخله‌گر و اقتصاد دستوری و قیمت‌گذاری دولتی، نتایج مثبتی به دنبال ندارد.

به گزارش پیوست، مهدی محمدی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در رویداد «پردیس سامیت» و در پنل ارتباط صنعت با اکوسیستم نوآوری گفت: دولت در حوزه استارت‌آپ‌ها و کارآفرینی باید نقش تسهیلگر و میانجی را داشته باشد، اگر دولت نقش مداخله‌گر و تصدی را به عهده بگیرد شرکت‌هایی امثال ایران خودرو زاده می‌شوند. این در صورتی است که در هر نقطه که دولت نقش فراهم‌کننده زیرساخت و تسهیلگر را به عهده گرفته شرکت‌هایی همچون اسنپ، دیوار و دیجی‌کالا خلق شده‌اند. شرکت‌هایی کاربردی که مطابق نیازهای روز کاربران است.

مهدی محمدی همچنین توضیح داد باید به استارت‌آپ‌ها نگاهی بین‌المللی شود. اگر ایران در زمینه تعاملات بین‌المللی مشکل نداشت حالا اسنپ یک یونیکورن بسیار با ارزش در سطح جهانی می‌شد اما حالا دیگر شرکت‌هایی مثل دیجی‌کالا و اسنپ به سقف شیشه‌ای خورده‌اند.

رضا زرنوخی، مدیرعامل صندوق توسعه تکنولوژی هم به تعامل اکوسیستم و صنعت اشاره کرد و گفت: دیگر اکوسیستم نوآوری از دوره نوجوانی گذشته و حالا با بلوغ نوآوری مواجه هستیم.

نوید بنایی‌نژاد، مدیرمرکز نوآوری کن هم با توضیحی از کسب‌وکار خانوادگی کن با توجه به تفاوت‌های دو حوزه صنعت و استارت‌آپ‌ها اشاره کرد و گفت: تفاوت نسلی میان استارت‌آپ‌ها و صنعت را باید جدی گرفت و این دو برای تعامل بهتر باید در نقطه میانی و تعادل با یکدیگر گفت‌وگو کنند.

مرتضی خیرآبادی، مدیرعامل هومافارمد هم از خاطرات ۳۷ ساله خود در حوزه کارآفرینی و دارویی صحبت کرد و گفت: در واقع جوانان و افراد دارای ایده نیز باید کمی از سطح توقعات خود کم کنند تا بتوانند بستر را برای کارشان فراهم کنند. هیچ فرآیندی بدون صبوری انجام نمی‌شود.

زرنوخی هم در ادامه به حال و شرایط اکوسیستم استارت‌آپی در شرایط فعلی ایران پرداخت و گفت: نسل پیش‌روی اکوسیستمی ایران مسلما با نسل قبلی بسیار فرق خواهند داشت چون به نظر می‌رسد وقتی در حوزه استارت‌آپی دولت مداخله خود را زیاد کند احتمالاً اکوسیستم لابیست‌ها پررنگ‌تر خواهند شد و لابی رنگ بیشتری به خود خواهد گرفت.

خیرآبادی در ادامه گفت: من اسم این را لابی نمی‌دانم بلکه روابط عمومی می‌دانم و به تمام جوانان توصیه می‌کنم روابط عمومی خود را با بانک‌ها، شرکت‌ها و حتی دولتی‌ها بیشتر کنند. کار از دل روابط عمومی و روابط خلق می‌شود. من فقط از دولت می‌خواهم دست از قیمت‌گذاری و هر فرآیند دستوری خودداری کند. نوآوری و اقتصاد پویا با دستور اتفاق نمی‌افتد.

محدودیت ایده‌ها را کوچک می‌کند

بنایی هم در ادامه افزود: تا مدتی قبل اگر از من می‌پرسیدند که از ایران برویم یا نه. من می‌گفتم نه. اما حالا می‌گویم حتما کسب‌وکارتان را به خارج از ایران هم ببرید. ما همین حالا به سمت خط تولید در ترکیه رفته‌ایم. چون من معتقدم محدودیت، ایده‌ها و ذهن را برای خلاقیت و نوآفرینی محدود می‌کند. وقتی یک مدیرعامل و بنیانگذار با هزاران مشکل روبروست نمی‌تواند به قدر باید و شاید به فکر توسعه کسب‌وکار خود باشد.

حامد قنادپور، دبیر نشست و مدیرعامل شرکت تارا هم در ادامه به نقش بحران‌ها در خلق ایده‌های جدید اشاره و تشریح کرد: بحران‌های اقتصادی سال ۲۰۰۸ بود که باعث رشد حوزه فین‌تک در سطح جهانی و سپس ایران شد و حالا جهان و ایران هم به این نتیجه رسیده است که باید در حوزه هاردتک‌ها و صنایع سنگین وارد شود ما باید به نوآوری باز فکر کنیم.

به تفاوت‌ها احترام بگذاریم

زرنوخی در بخشی از گفت‌وگو به تحمل و درک تفاوت‌ها اشاره کرد و گفت: به خوبی آرمندهی [مدیرعامل اسبق] کافه بازار را به خاطر دارم. ما هر چقدر به او می‌گفتیم لطفا برای نشست‌ها لباس رسمی بپوش، گزارش عملکرد بده، او کار خود را می‌کرد حالا که به عقب برمی‌گردم این نتیجه را گرفته‌ام که صنعت و سرمایه‌گذاران هم باید نسل جدید را درک کنند. دیگر نسل جدید و قدیم را سن تعیین نمی‌کند این نسل‌های فناوری هستند که سن را تعریف می‌کنند.

محمدی هم در پایان روی نقش تسهیلگر دولت تاکید کرد و افزود با قاطعیت می‌گویم هیچ استارت‌آپ خلاق و توانمندی زیر چتر بانک و ایران خودرو متولد نمی‌شود‌. شرکت‌های سرمایه‌گذاری باید در قالب شرکتی مجزا و ماموریتی حرفه‌ای کار خود را انجام دهند.

https://pvst.ir/ed0
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو