انجمن بلاکچین: آخرین مهلت ثبت دستگاههای استخراج رمز دارایی اول تا ۱۵ دی ماه سال ۱۴۰۲ است
انجمن بلاکچین اعلام کرد، آخرین مهلت ثبت دستگاههای استخراج رمز دارایی در سامانه جامع تجارت…
۱۴ آذر ۱۴۰۲
۱۵ اسفند ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۷ فروردین ۱۴۰۲
در این مطلب میخوانید
کلاهبرداری در حوزه ارز دیجیتال و دنیای کریپتوها رایج شده است و حوزه رمزارزها با وجود فرصتهای بینظیری که دارد خطراتی نیز آن را تهدید میکند. یکی از بزرگترین خطرات برای کاربران در این فضا، خطر کلاهبرداری و تقلب است. ماهیت غیرمتمرکز فناوری بلاکچین، اجرای طرحهای کلاهبرداری را برای سرمایهگذاران آسان کرده است اما در مقابل این فضا از شفافیت بالایی برخوردار است که با استفاده از این شفافیت میتوان برای شناخت بیشتر پروژهها و سرمایهگذاری مطمئنتر استفاده کرد.
فرهنگ جدید در فضای رمزارزها هنوز برای بسیاری از افراد درک نشده است. بسیاری از کاربران فضای وب هنوز کلاهبرداری در حوزه ارز دیجیتال اطلاعات کاملی ندارند. سرمایهگذاران برای اعتمادسازی و انجام امورشان به تایید هویتهای متعدد و نشانهای اعتماد صادر شده توسط دولت و سازمانهای مختلف نیاز دارند. این در حالیست که هیچ نهادی توان پاکسازی کامل فضای وب را ندارد و حتی با روشهای سنتی هم آمار کلاهبرداریهای مجازی بسیار بالاست.
با این وضعیت تنها نقطه ممکن برای پیگیری کلاهبرداری اطلاعات ثبت شده فیزیکی کسبوکارهاست. اما کلاهبرداری در حوزه ارز دیجیتال رویکرد دیگری دارد. در این فضا هر شخص مالک و مسئول دارایی خود است. برای استفاده از رمزارزها نیازی به تایید هویت نیست و عملا هرکسی به کلید خصوصی شخص دیگری دسترسی پیدا کند، مالک داراییهای رمزارزی به حساب میآید.
عدم وجود نهادهای مرکزی و تایید هویتهای متعدد، مزایای بسیاری برای این داراییها به ارمغان آورده است. در مقابل استفاده از این فضا را مستلزم آگاهی و مسئولیتپذیری بیشتری کرده است. با توجه به سطح آگاهی کاربران، در حال حاضر ممکن است بسیاری از کاربران دارای دانش و آگاهی کافی برای استفاده از فضای رمزارزها را نباشند و به راحتی در دام کلاهبردارانی بیافتند که در بسیاری از موارد حتی امکان طرح شکایت را هم نداشته باشند.
بازار رمزارزهاهم مانند هر بازار دیگری با افزایش محبوبیت شاهد افزایش فعالیت کلاهبرداری بود. به صورت مرسوم هرگونه فعالیت غیرقانونی با هدف سوءاستفاده یا سرقت داراییها در این فضا هم کلاهبرداری محسوب میشود. برخی از روشهای مرسوم کلاهبرداری در فضای وب با گسترش استفاده از رمزارزها، پای خود را به این فضا هم باز کردهاند در حالی که سازوکار متفاوت بلاکچین، باعث ایجاد روشهای متفاوت کلاهبرداری در حوزه ارز دیجیتال شده است.
کلاهبرداری در حوزه ارز دیجیتال و کریپتو به عنوان یکی از مسائل جدی مطرح است و شناخت روشهای مرسوم کلاهبرداری میتواند به کاربران در حفاظت از داراییهایشان کمک کند. انواع روشهای کلاهبرداری در این فضا شامل موارد زیر میشود:
آگاهی از خطرات موجود در بازار کریپتو مهم است با این حال شفافیت این فضا در کنار مقداری هوشیاری میتواند امکان به دام کلاهبرداری افتادن را به حداقل برساند. به همین دلیل شناخت نشانههای مرسوم کلاهبرداران و پروژههای بیپشتوانه میتواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
مخاطره آمیز بودن سرمایهگذاری در بازار رمزارزها شاخصی برای میزان سوددهی این فضا است. آگاهی، هوشیاری و شناخت از جمله مواردی است که کاربران میتواند شانس قربانی شدن توسط یک پروژه کلاهبرداری را به حداقل برسانند.
به همین دلیل بهتر است قبل از هرگونه سرمایهگذاری تحقیق کاملی در مورد چیستی و چگونگی پروژه مد نظر کرده تا از ارزش و ادعاهای مطرح شده اطمینان کاملتری کسب کنید. علاوهبر دقت به نکات گفته شده بهتر است برای کاهش ریسک از صرافیها و کیفپولهای معتبر استفاده کنید تا کمترین احتمال هک و مشکلات امنیتی متوجه داراییهایتان شود. در نهایت اگر پروژه یا ادعایی بیش از حد خوب به نظر میرسد بهتر است برای سرمایهگذاری در آن دقت بیشتری به خرج دهید تا خود را در مقابل کلاهبرداران محافظت کنید.
پیشنهاد می گردد صرافی های رمز ارز ایرانی مانند بیت پین و نوبیتکس تحت نظر باشد که مال چه کسانی است و کامل احراز هویت و زیر نظر باشند و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل گردد بخصوص بیت پیت که هم در خرید کارمز بالایی می گیرد و هم در فروش. در آن واحد اگر بخواهیم آی ای دوج را بخریم قیمت ۰.۰۰۰۰۱۵ می خرد ولی اگر بخواهیم بفروشیم قیمت ۰.۰۰۰۱۴ را می فروشد که کارمزد بالایی است . الان توسط نهادهای امنیتی زیر نظر باشد بهتر از آنست که یک سال دیگر با ۱۰۰۰۰ شاکی روبرو شود و اموال مردم باد هوا شود.