skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

تحریریه پیوست

قائم مقام پیام‌رسان بله: در چهار ماه گذشته نهادهای امنیتی اطلاعات کاربران را از ما نخواستند

تحریریه پیوست

۱۸ بهمن ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

قائم‌مقام پیام‌رسان‌ بله اعلام کرد در چهار ماه گذشته هیچ درخواستی از سوی نهادهای امنیتی به مسئولان این برنامه برای در اختیار قرار دادن اطلاعات کاربران مطرح نشده است. 

به گزارش پیوست، قائم‌مقام پیام‌رسان بله در نشست خبری‌ای که عصر امروز در نمایشگاه فناوری محتوای فضای مجازی برگزار شد درباره دغدغه حفاظت از اطلاعات شخصی در این پلتفرم و در پاسخ به خبرنگار پیوست گفت: برخی افراد در جامعه این پرسش را در خصوص برنامه‌های داخلی دارند که حفاظت از اطلاعات و حریم خصوصی چگونه ممکن می‌شود؟ ما از ابتدا این موضوع را حتی در Terms and Conditions هم بیان کردیم که حفاظت از اطلاعات کاربران خط قرمز بله است. خوشبختانه دو سه سال قبل رهبر انقلاب اعلام کردند که حریم خصوصی حق‌الناس است. به دنبال اعلام این موضوع از سوی رهبر انقلاب، درخواست‌های نهادهای امنیتی برای کسب اطلاعات مطرح نشد.

امین تجملیان ادامه داد: بله دو بال دارد بال مالی و اجتماعی. در بال مالی مانند همه اپلیکیشن‌های دیگر، بله نیز موظف است که  تراکنش‌های مشکوک مثلا خرید صد کارت شارژ پنج هزار تومانی را با پلیس فتا در میان بگذارد. این موضوع در چهار ماه گذشته پیگیری شده اما در حوزه حریم خصوصی نهادهای امنیتی در چهار ماه گذشته هیچ درخواستی از ما برای در اختیار گذاشتن اطلاعات کاربران نداشتند. اگر هم این درخواست را داشته باشند، بنا بر سخن مقام معظم رهبری امکان در اختیار گذاشتن اطلاعات را نداریم.

او ادامه داد: نهادهای امنیتی هم می‌دانند که باید برای در اختیار داشتن اطلاعات حکم قاضی داشته باشند، هر قاضی‌ای نمی‌تواند این درخواست را بدهد. فقط قاضی اصل ۲۵ می‌تواند این درخواست را بدهد. ضابط نهاد امنیتی نمی‌تواند به تنهایی این اطلاعات را به دست آورد. در کل بازه زمانی فعالیت بله سه یا چهار بار این اتفاق افتاده که قاضی برای پرونده امنیتی یا جنایی چت خاصی را درخواست کند.

اسم پروژه ارتباط پیام‌رسان‌ها با یکدیگر، تجمیع نیست

او در پاسخ به سوالی درباره امکان تجمیع پیام‌رسان‌های داخلی که پیشتر از سوی وزیر ارتباطات مطرح شده بود گفت: اسم این پروژه تجمیع نیست. در روزهای گذشته، تست یک پروتکل ارتباطی انجام شده است به نحوی که امکان ارسال پیام از یک پیام‌رسان داخلی به پیام‌رسان دیگری فراهم شود. هرکدام از پیام‌رسان‌ها ویژگی‌ها و چشم‌اندازهای متفاوتی دارند که عملا  تجمیع آنها را ناممکن می‌سازد اما ارتباط پیام‌رسان‌ها با یکدیگر با توجه به نیاز مردم عملی است البته این امکان با توجه به درخواست فرد فعال می‌شود.

او افزود: نتایج این تست موفقیت‌آمیز بوده و امکان این که ارسال متن از پیام‌رسان‌ بله به پیام‌رسان دیگری تا آخر اسفند میسر شود، وجود دارد.

تجملیان درباره امکانات برنامه بله بیان کرد: ما امکاناتی داریم که برخی پیام‌رسان‌های خارجی نداشتند و ندارند. مثلا در بله می‌توانیم انتقال پول انجام دهیم به طور مثال بدون این که کاربر شماره کارت کاربر دیگری را در اختیار داشته باشد می‌تواند در چت با فرد، پول انتقال دهد یا از کیف پول خود هدیه‌ای به فرد دیگر ارسال شود.

قائم مقام پیام رسان بله ادامه داد: پس از محدودیت‌های اخیر سیلی از کاربران به سمت بله آمد که تقاضاهای مختلفی را هم به همراه داشت. ما یک افکارسنجی انجام دادیم که نشان داد هفتاد درصد کاربران قبل از ایجاد محدودیت‌ها از امکان تماس تصویری استفاده می‌کردند. نتیجه این پیمایش باعث شد که ما امکان تماس تصویری را اضافه کنیم. در اسفند ماه نیز امکان تماس تصویری گروهی تا سقف هشت نفر میسر می‌شود.هیچ پیام‌رسان داخلی‌ای ارسال کد به شماره‌های خارج از کشور را فراهم نکرده اما بله موفق شد با وجود تحریم‌های گسترده این کار دشوار را انجام دهد. 

 

تجملیان در پاسخ به پرسشی درباره فراهم شدن ریال دیجیتال در کیف پول بله گفت: کارفرمای ریال دیجیتال بانک مرکزی است و پس از تایید تست‌ها توسط این نهاد امکان وجود آن در کیف پول بله فراهم می‌شود. در پایلوت این طرح بانک ملی هم حضور داشت. از آن جایی که عمده سهام‌دار بله بانک ملی است و بانک ملی، بله را به عنوان یک بازارگاه اجتماعی بزرگ در آینده مد نظر دارد و از سوی دیگر، ریال دیجیتال قرار است ارتباطات مالی را تسهیل کند، بنابراین بانک ملی، بله را به عنوان فضایی که ریال دیجیتال در آن وجود داشته باشد پیشنهاد داده است.

قائم‌مقام پیام‌رسان بله درباره اضافه شدن امکان استفاده از چک الکترونیکی به این پیام رسان گفت: در سال جاری افزودن چک الکترونیکی به ابزارهای مالی بله ممکن نیست اما جزو برنامه‌های توسعه محصول ما هست و در بهار سال آینده امکان پذیر می‌شود.

تجملیان بیان کرد: از سال ۹۵ که بله شروع به فعالیت کرد، به دلیل نوآوری‌های مالی مورد استقبال مردم قرار گرفتیم اما در این بازه‌ها اتفاقات مختلفی در کشور رخ داده که باعث سیل حضور کاربران در بله شده است. با این که ما بارها هم موضع‌گیری کرده‌ایم و معتقدیم که تصمیم‌گیری در خصوص ایجاد محدودیت برای پلتفرم‌های خارجی برند بله را مخدوش می‌کند. ما می‌خواهیم با پتانسیل‌ها و نوآوری‌های خود کاربر جذب کنیم.

افزایش بیش از سه برابری کاربران بله از شهریور ماه

قائم‌مقام پیام‌رسان بله درباره افزایش کاربران این پلتفرم در ماه‌های گذشته گفت: در شهریور ۱۴۰۱، دو و نیم میلیون کاربر فعال ماهانه داشتیم. این کاربران با چهار میلیون دستگاه وارد بله می‌شدند. این میزان در سال ۱۴۰۰ کمتر از نصف بود یعنی حدود ۱.۲ میلیون کاربر داشتیم. در میان ابزارهای ارتباطی موجود در کشور، تنها ابزار ارتباطی‌ای که رشد ارگانیک داشت بله بود. از ۳۰ شهریور تاکنون به دلیل اتفاقاتی که رخ داده به هشت میلیون کاربر فعال ماهانه نزدیک شده‌ایم.

او ادامه داد: تلاش کردیم در این بازه زمانی کیفیت سرویس را حفظ کنیم و ویژگی‌های جدیدی را اضافه کنیم. رکورد دانلود فایل به ۱۲۰ میلیون بار در یک روز رسیده که یعنی در هر ثانیه دو هزار فایل دانلود می‌شود. از آن جایی که کاربران پلتفرم‌های باکیفیتی را در گذشته تجربه کرده‌اند انتظار بالایی دارند و اگر یک دقیقه اختلال رخ دهد، بیست هزار نفر ناراضی می‌شوند و با پلتفرم‌هایی که در گذشته استفاده می‌کردند آن را مقایسه می‌کنند.

به گفته تجملیان، نرم‌افزار بله در حال حاضر ۱۷.۵ میلیون کاربر ثبت شده دارد که چهار میلیون نفر به طور روزانه و ۸ میلیون نفر به طور ماهانه فعالند.

یک بار مورد حمله DDos قرار گرفتیم

تجملیان با بیان این که  «ما یک بار مورد حمله دیداس در مهر ماه قرار گرفتیم» گفت: پهنای باند ما در این حملات محدود شد اما پس از آن، پهنای باند را افزایش دادیم و دیداس پروتکشن را افزایش دادیم. ماه گذشته هم یک حمله به پیام‌رسان‌های داخلی داشتیم که با پروتکشن سازمان ارتباطات زیرساخت مهار شد.

معمولا حملات دیداس از سرورهای خارجی اتفاق می‌افتد البته در یکی دو ماه اخیر از سرورهای داخلی هم حمله داشتیم.

او در پایان در پاسخ به سوالی درباره علت نپیوستن نرم‌افزار بله به طرح حمایت از کسب‌وکار‌های فعال در پیام‌رسان‌های داخلی گفت: ما در بله چشم‌اندازهایی از قبل داشتیم و هدف ما تسهیل ارتباط مالی و اجتماعی مردم بوده است. بسیاری از مواردی که در آیین‌نامه حمایت از کسب‌وکارها وجود داشت، در اهداف بله قرار داشت و به همین دلیل دیگر نیازی ندیدیم که وارد این طرح شویم.

https://pvst.ir/e5i

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو