استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۷ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
محدودیتهای اینترنت، موج مهاجرت و تعدیل نیروی انسانی اکوسیستم استارتآپی ایران، فصل مشترک مدیران منابع انسانی حاضر در آخرین روز از پنجمین نمایشگاه کار ایران بود. این نمایشگاه با هدف ایجاد ارتباط مستقیم میان جویندگان کار و سازمانهای متقاضی نیروی کار برگزار شد.
به گزارش پیوست، پنجمین نمایشگاه کار از پنجم تا هفتم بهمن ماه با هدف ایجاد ارتباط مستقیم میان جویندگان کار و سازمانهای متقاضی نیروی کار برگزار شد. پویان دلاوری، مدیر اجرایی نمایشگاه، در این باره گفت: «نمایشگاه امسال با توجه به موج تعدیلها که به دلیل اختلال اینترنت و فیلترینگ شکل گرفت برپا شد. به همین دلیل و با توجه به اینکه اغلب تعدیلها در موقعیتهای شغلی اینترنت و دیجیتال مارکتینگ رخ داده است، کمپینی با عنوان Back to work یا بازگشت به کار راهاندازی شد.»
او در ادامه گفت: «هدف کمپین این بود که نیروهای تعدیلشده بتوانند سریعتر به بازار کار برگردند و به واسطه این کمپین، افراد متقاضی کار بتوانند سازمانهای در حال جذب نیرو را شناسایی کنند. بیش از ۵۰ متخصص منابع انسانی به کمپین اضافه شدند و اعلام آمادگی کردند تا به صورت رایگان رزومه متقاضیان کار را بررسی کنند. قدم دیگر این بود که جویندگان شغل در این نمایشگاه بتوانند مسئولان و کارشناسان سازمانهای مختلف را ملاقات کنند و رزومه خود را به آنها ارائه دهند. در واقع این نمایشگاه فرصتی فراهم کرد که متقاضیان بتوانند تواناییهای خود را مستقیماً ارائه کنند و بازخورد بگیرند. در این نمایشگاه ۱۶ کارگاه آموزشی رایگان برگزار میشود که این کارگاهها درباره عملکرد بهتر در جلسههای مصاحبه شغلی، شناسایی مشاغل و موارد مشابه است. مدیران ارشد شرکتهایی که در این نمایشگاه حضور دارند از مدرسان این کارگاهها هستند.»
دلاوری با اشاره به اینکه نمایشگاه کار به همت جابویژن و شرکت «با ما کار شریف» برگزار شده است توضیح داد: «دو هدف از سوی سازمانهای شرکتکننده در نمایشگاه کار دنبال میشود که یکی از آنها جذب نیروی کار و دیگری ارتقای برند کارفرمایی این شرکتهاست. شاید این نمایشگاه برای شرکتهایی که به دنبال فیلترینگ و اعمال محدودیت بر اینترنت در ماههای گذشته دچار مشکل تعدیل نیرو شدند یا شرکتهایی که امسال استراتژی متفاوتی را دنبال کردند ایدهآل نباشد، اما برای بسیاری از شرکتها مفید و کاربردی است؛ مثلاً امسال شرکتهای صنعتی در نمایشگاه حضور پررنگی داشتند. در واقع به دلیل اتفاقاتی که در کشور میافتد ممکن است گاهی اوضاع شرکتهایی که در بستر اینترنت فعالیت دارند خوب باشد و گاه شرکتهای دیگر. در حقیقت حضور شرکتها ارتباط مستقیم با شرایط اجتماعی و اقتصادی اکوسیستم آنها دارد.»
مدیر اجرایی پنجمین نمایشگاه کار ادامه داد: «حدود ۷۰ شرکت در نمایشگاه امسال حضور دارند که نزدیک به ۸۰۰ موقعیت شغلی برای این نمایشگاه از سوی سازمانهای شرکتکننده در نظر گرفته شده است. شرکتها تا ۳۱ فروردین فرصت دارند رزومههایی را که دریافت کردهاند تعیین وضعیت کنند.»
او در پایان با تاکید بر اینکه نهادهای دولتی از این نمایشگاه حمایت مالی نمیشود گفت: «از لحاظ معنوی انتظار حمایتهای بیشتری داریم. دریافت یکسری مجوزها و تسهیلات برخی نهادهای دولتی میتواند برای نمایشگاه کمککننده باشد تا ما در شرایط بهتری تمرکز خود را بر برگزاری بهتر نمایشگاه بگذاریم.»
سپیده فرخی، مدیر منابع انسانی آژانس بازاریابی نیوویژن، نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد افراد Open to work بسیار زیاد است گفت: «ما برای کمک به بهبود این وضعیت وارد این نمایشگاه شدیم. با حضور در این نمایشگاه شرایطی فراهم شد که هم برند کارفرمایی گلدیران که نیوویژن وابسته به آن است بهبود یابد، هم ما توانستیم افراد زیادی را برای موقعیتهای شغلی مورد نظرمان ملاقات کنیم و پیشنهادهای متنوع شغلی به افراد معرفی شود.»
او همچنین درباره تاثیر وضعیت فعلی اینترنت بر فعالیتهای این شرکت گفت: «بیشترین تاثیر بر بخش دیجیتال شرکت ما بود اما به این دلیل که بستر اصلی فعالیت دیجیتالی ما وبسایت است، آسیب کمتری دیدیم. با این حال، فعالیت ما در شبکههای اجتماعی به شدت تحت تاثیر قرار گرفت.»
به گفته مدیر منابع انسانی نیوویژن، موج مهاجرت در سال جاری این شرکت را هم متاثر کرده است و حدود پنج الی ۱۰ درصد نیروهای این شرکت یا در سال جاری مهاجرت کردهاند یا برنامه جدی مهاجرت را پیش رو دارند.
احمد حسنی، مدیر منابع انسانی همکاران سیستم، نیز در ادامه گفت: «تقریباً حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد خروج نیروهای کار ما به دلیل مهاجرت رخ میدهد. امسال اوضاع مسئولان منابع انسانی شرکتها، سختتر از سالهای گذشته است که دلیل عمده آن مهاجرت است. شرایط اقتصادی ناپایدار است و شرکتها هم صرفاً تا حدی میتوانند پاسخگوی مشکلات باشند. ما یک تقاضای صد نفره برای پوزیشنهای همکاران سیستم داریم که بخش عمده نیازمندی ما در حوزه توسعه نرمافزار، برنامهنویسی و طراحی نرمافزار است.»
مدیر منابع انسانی شرکت همکاران سیستم هم عمده تاثیر محدودیتهای اینترنتی بر فعالیتهای این شرکت را مربوط به حوزه مارکتینگ دانست و افزود: «این اتفاقات باعث شد دریافت تقاضاهای همکاری با همکاران سیستم ۴۰ درصد کاهش پیدا کند. به عنوان مثال، ما به صورت ماهانه ۳۵۰۰ تقاضای همکاری دریافت میکردیم که از مهر تا دیماه این عدد به ۲۰۰۰ رسید.»