skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ماهواره‌های نسل دوم استارلینک به فضا پرتاب شدند

۱۰ دی ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

اسپیس‌اکس اولین گروه از نسل جدید ماهواره‌های استارلینک را روز چهارشنبه (۲۸ دسامبر) به مدار زمین پرتاب کرد و با فرود موشکی دیگر در دریا، رکورد شصتمین فرود موفق سال را به ثبت رساند. به گفته ایلان ماسک، نسل جدید ماهواره‌های این شرکت می‌تواند اینترنت را مستقیماً در اختیار گوشی‌های هوشمند قرار دهد.

به گزارش پیوست، موشک فالکون۹ ساعت ۴ و ۳۴ دقیقه صبح به وقت کرانه شرقی آمریکا با ۵۴ ماهواره ارتقایافته اینترنت استارلینک- اولین گروه از ماهواره‌های نسل ۲ اینترنت استارلینک- از پایگاه فضایی کیپ کاناورال (Cape Canaveral) در فلوریدا با پرتابی موفق به فضا رفت.

جسی اندرسن، مدیر تولید و مهندسی اسپیس‌اکس، در صحبت‌های زنده هنگام پرتاب ماهواره‌ها گفت: «حالا بر اساس مجوز جدیدمان می‌توانیم ماهواره‌هایی را به مدارهای جدید اضافه کنیم و ظرفیت شبکه را بیش از پیش افزایش دهیم. با این کار می‌توانیم خدمات سریع‌تری را در اختیار مشتریان بیشتر به ویژه در مناطق شلوغ قرار دهیم.»

لحظه پرتاب موشک فالکون۹ از پایگاه فضایی Cape Canaveral در ایالت فلوریدا

فالکون ۹ حدود ۹ دقیقه پس از پرتاب به زمین برگشت و در اقیانوس اطلس در حالی که شرایط وخیم آب و هوایی ممکن بود فرود را به تاخیر بیندازد روی کشتی A Shortfall of Gravitas فرود آمد. با این حساب اسپیس‌اکس توانست رکورد شصتمین فرود موفق خود در سال ۲۰۲۲، یعنی تقریباً دو برابر ۳۱ فرود در سال ۲۰۲۱، را به ثبت برساند.

با احتساب پرتاب موفق چهارشنبه، موشک فالکون۹ یازدهمین پرواز خود را به پایان برد. به گفته اسپیس‌اکس، این موشک پیش از این در پنج ماموریت استارلینک، پرتاب دو ماهواره GPS آمریکا، ماهواره تجاری نیلست ۳۰۱ و ارسال دو گروه فضانورد در ماموریت‌های Inspiration4 و Ax-1 به کار رفته است.

اندرسون می‌گوید این شرکت قصد دارد دو نیمه تقسیم باری را که دماغه فالکون ۹ را تشکیل می‌دادند و هر دو پیش از این نیز پرواز داشته‌اند برای استفاده در آینده احیا کند.

به گفته اسپیس‌اکس، ماهواره‌های نسل دومی استارلینک قدرت بیشتری نسبت به حدود ۳۳۰۰ ماهواره فعلی استارلینک دارند و برای افزایش پهن‌باند استفاده می‌شوند. با وجود پرتاب صدها ماهواره نسل یکی در سال جاری، گزارشی از وب‌سایت اسپیس‌نیوز نشان می‌دهد پهن‌باند شبکه استارلینک با ازدیاد ترافیک مواجه است.

اندرسون می‌گوید: «استارلینک یک منظومه اینترنت ماهواره‌ای است که برای ارائه اینترنت پرسرعت و با لتنسی پایین به افراد ساکن در مناطق روستایی و دورافتاده جهان طراحی شده است.»

کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) روز اول دسامبر درخواست اسپیس‌اکس برای پرتاب ۷۵۰۰ ماهواره نسل دوم را تایید کرد. FCC در این مجوز با بخشی از درخواست اسپیس‌اکس برای پرتاب بیش از ۳۰ هزار ماهواره نسل دومین به مدار پایینی زمین موافقت کرده است.

نمایی از ۵۴ ماهواره نسل ۲ استارلینک روی موشک فالکون۹ در مدار زمین

ایلان ماسک، بنیان‌گذار اسپیس‌اکس، می‌گوید ماهواره‌های نسل ۲ علاوه بر تحمل ترافیک بیشتر قادرند اینترنت این شرکت را مستقیماً به گوشی‌های هوشمند ارسال کنند. در حالی که این دسته از ماهواره‌ها با فالکون۹ به مدار زمین پرتاب شدند، این شرکت قصد دارد برای پرتاب‌های بعدی از موشک عظیم استارشیپ (Starship) استفاده کند. این موشک با گذشت ۱۸ ماه کماکان در انتظار دریافت مجوز برای پرتاب است.

منبع: Space

https://pvst.ir/dtr

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو