skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد: تعدد سامانه‌های مالیاتی برای ثبت الکترونیکی مالیات دلیل شفاف نبودن مالیات تجار پیشنهاد مرکز پژوهش‌های مجلس: سامانه جامع تجارت مبنای محاسبه مالیات تجار قرار گیرد

۲۶ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ آذر ۱۴۰۱

نبود سامانه یکپارچه برای ثبت الکترونیکی مالیات و تعدد سامانه‌های مالیاتی برای ثبت مالیات تجار از نظر مرکز پژوهش‌های مجلس یکی از دلایل مهم محقق نشدن دقت کافی در امور مالیاتی تجار و بازرگانان کشور است.

به گزارش پیوست، مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد کرده است به منظور یکپارچه‌سازی در امور مالیاتی بازرگانان و تجار، سازمان امور مالیاتی مکلف شود تا داده‌ها و اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع تجارت را مبنای محاسبه مالیات تجار قرار دهد.

به گزارش پیوست، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرده است که سازمان امور مالیاتی دارای ۳ سامانه و در حال توسعه سامانه چهارمی است که همین امر موجب شده تا مجموعه‌ای از قواعد و شرایط و استعلام‌های مختلف بوجود آید و همین امر موجب بروز مشکل در محاسبه مالیات و دریافت مالیات می‌داند.

در این گزارش به سامانه مربوط به ارزش افزوده اشاره شده است، سامانه‌ای که تعامل‌های فعالان تجاری را به صورت فصلی در خود ثبت می‌کند.

سامانه دیگر مربوط به سامانه ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم است که که در آن تجمیع فاکتورها صورت می‌گیرد و سامانه دیگر مربوط به مالیات بر عملکرد است.

همچنین سازمان امور مالیاتی در حال توسعه سامانه چهارمی با عنوان سامانه مودیان مالیاتی است. سامانه مودیان مالیاتی بر اساس قانون مودیان مالیاتی و پایانه‌های فروشگاهی شکل گرفته است و از آبان ماه ۱۴۰۱ شکل اجرایی به خود گرفته است و تا کنون شرکت‌های بزرگ بورسی به این سامانه متصل شده‌اند و قرار است دی ماه ۱۴۰۱ نیز شرکت‌های دولتی به سامانه مودیان مالیاتی متصل شوند. سایر بخش‌های تجاری کشور در سال آینده به این سامانه متصل خواهند شد.

در گزارشی که مرکز پژوهش‌های مجلس برای بررسی وضعی سامانه جامع تجارت در بخش تجارت داخلی تهیه کرده است، تاکید کرده است به ازای هر کالا مجموعه‌ای از قواعد، شرایط و استعلام‌ها وجود دارد همین امر فعالیت را برای بخش تجاری کشور با مشکل مواجه می‌کند.

از سوی دیگر یکی از منابع سازمان امور مالیاتی کشور خوداظهاری فعالان تجاری است در حالی‌که اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع انبارها، اعداد و ارقام معتبرتری از خوداظهاری به شمار می‌آید.

همچنین در این گزارش به تعدد جمع‌آوری آمار از سوی سازمان امور مالیاتی نیز اشاره شده است به طور مثال در حوزه تایر یک سامانه مستقل و متصل به سامانه جامع تجارت برای راننده‌ها پیش‌بینی شده که در آن اطلاعات موجود خرده فروش‌ها نیز دیده می‌شود و در مورد وسایل خانگی نیز از سامانه گارانتی استفاده می‌شود.

https://pvst.ir/dpn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو