نسخه نهایی کانواس در اختیار تمامی کاربران ChatGPT قرار گرفت
نسخه نهایی کانواس(Canvas) که به صورت خاص روی حوزه برنامهنویسی و متن فعال است، به…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
۱۶ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، به همراه بنیانگذار شرکت تولید نیمهرسانای تایوان (TSMC) احداث دومین کارخانه تولید چیپ TSMC را به اطلاع عموم رساند. با احداث این کارخانه، مجموع سرمایهگذاری TSMC در آمریکا از ۱۲ میلیارد دلار به ۴۰ میلیارد دلار افزایش مییابد.
به گزارش پیوست، در این نشست TSMC خبر تولید چیپهای پیشرفتهتر را نیز در حضور رئیسجمهور اطلاعرسانی کرد. سرمایهگذرای TSMC یکی از بزرگترین سرمایهگذاریهای خارجی در تاریخ ایالات متحده و بزرگترین در ایالت آریزوناست.
چیپهای نیمهرسانا در محصولات مختلفی از کامپیوتر و گوشیهای هوشمند گرفته تا خودرو، مایکروویو و دستگاههای پزشکی کاربرد دارند. پاندمی کووید-۱۹ و قرنطینه گسترده باعث شد جهان با کمبود چیپهای پیشرفته مواجه شود و نور تازهای بر وابستگی آمریکا به تولیدکنندگان چینی تاباند.
بایدن در اوایل ماه آگوست با تصویب قانون چیپها و علوم (CHIPS and Science)، میلیاردها دلار یارانه به ترغیب تولیدکنندگان برای تولید چیپهای پرکاربرد در داخل آمریکا اختصاص داد. در این قانون مجموعاً ۵۲.۷ میلیارد دلار وام، پاداش و یارانه برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شد و بر اساس آن، شرکتهایی که در زمینه تولید نیمهرسانا در ایالات متحده سرمایهگذاری کنند از تخفیف مالیاتی نیز بهرهمند میشوند.
رانی کاترجی، مسئول ارشد سیاستهای صنعتی شورای اقتصاد ملی که بر اجرای قانون چیپها نظارت میکند، میگوید، زمانی که کارخانههای TSMC به مرحله تولید برسند، نیاز ۶۰۰ هزار ویفر آمریکا در سال را به طور کامل پوشش میدهند.
کاترجی میگوید: «[چیپ] پایه و اساس وسایل شخصی الکترونیکی و آینده محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی است. این دو [کارخانه] با فعالیت گسترده میتوانند تمام چیپ مورد نیاز آمریکا را برآورده کنند. تعریف خودکفایی در زنجیره عرضه همین است. دیگر برای تولید چیپهای مورد نیازمان به دیگران وابسته نخواهیم بود.»
برایان دیس، رئیس شورای اقتصاد ملی، نیز میگوید: «تصویب قانون چیپها و علوم برای اطمینانخاطر بلندمدت TSMC در جهت گسترش و توسعه در ایالات متحده نقش حیاتی داشت.»
هدف از این قانون، جذب سرمایه خصوصی به بخش تولید چیپ است. مدیرانی همچون تیمکوک، مدیرعامل اپل، سانجی مهروترا، مدیرعامل شرکت تکنولوژی میکرون و جنسن هاونگ، مدیرعامل انویدیا که از تولید چیپ در آمریکا نفع میبرند نیز نظارهگر این اخبار هستند.
دیس میگوید: «مدیران عامل شرکتهای بزرگ از سازندههای خودروهای الکتریکی گرفته تا محصولات مصرفی الکترونیکی، همگی در مورد برنامههای ۱۸ تا ۲۴ ماه خود تصمیمگیری میکنند. تولید در داخل آمریکا اعتماد به نفس آنها را هم افزایش میدهد.»
بایدن از اولین کارخانه TSMC در شهر فونیکس بازدید میکند. این کارخانه که در ابتدا برای تولید چیپهای پنج نانومتری برنامهریزی شده بود و حالا خود را برای تولید چیپهای چهار نانومتری آماده میکند، قرار است در سال ۲۰۲۴ به مرحله تولید برسد. دومین کارخانه هم که در سال ۲۰۲۶ فعالیت خود را آغاز میکند به تولید چیپهای سه نانومتری، پیشرفتهترین چیپهای حال حاضر، اختصاص دارد.
افتتاح این کارخانهها به تقویت اقتصاد ایالت آریزونا که در دوران پاندمی به شدت ضربه خورد کمک میکند. نرخ بیکاری شهر فونیکس در سال ۲۰۲۰ و زمانی که بیش از ۹ هزار شهروند اعلام ورشکستگی کردند تا ۶.۵ درصد افزایش یافت. نرخ بیکاری این شهر در حال حاضر به ۳.۲ درصد کاهش یافته و اقتصاد ایالت آریزونا نیز در سال ۲۰۲۱، ۶.۳ درصد رشد کرده است که بیشترین رشد اقتصادی این ایالت در ۱۶ سال اخیر محسوب میشود.
منبع: CNBC