skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: مخابرات بهای تمام‌شده خدمات را مشخص کند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۵ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مهدی طغیانی

مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات شرکت مخابرات را موظف به استقرار نظام حسابداری بهای تمام‌شده و مشخص کردن هزینه تفکیک‌شده هر یک از خدمات کرده است. نمایندگان مجلس نیز تعیین حداقل هزینه تلفن ثابت را مشروط به تغییر نظام حسابداری مخابرات می‌دانند.

به گزارش پیوست، پس از کش‌وقوس‌های فراوان و اختلاف شورای رقابت و مجلس با شرکت مخابرات بر سر تعیین هزینه حداقل کارکرد تلفن ثابت، کمیسیون تنظیم مقررات به عنوان رگولاتور بخشی این حوزه، مصوبه‌ای را ابلاغ کرد که در آن حداقل هزینه با شرایط خاصی برای تهران، سایر مراکز استان‌ها، سایر شهرها و روستاها مشخص شده است.

در ماده ۴ این مصوبه، شرکت مخابرات موظف شده است: «برای سال‌های بعد از سال ۱۴۰۰ با استقرار نظام حسابداری بهای تمام‌شده، نظام حسابداری خود را به نحوی اصلاح کند که هزینه تمام‌شده هر یک از خدمات را به تفکیک محاسبه و در صورت‌های مالی حسابرسی‌شده درج کند.»

این مساله ایراد اصلی شورای رقابت و نمایندگان مجلس در مخالفت با این افزایش تعرفه نیز بود. حال مهدی طغیانی، عضو ناظر مجلس در شورای رقابت، نیز در گفت‌وگو با پیوست بر این مساله تاکید می‌کند.

طغیانی: نظام حسابداری مخابرات اصلاح شود

طغیانی، نماینده اصفهان و سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفت‌وگو با پیوست می‌گوید: افزایش حق اشتراک تلفن ثابت مهرماه و آبان‌ماه در شورای رقابت بحث شد. آنجا مهم‌ترین وظیفه مخابرات این بود که این شرکت مستندات خود را در مورد هزینه تمام‌شده ارائه خدمات همراه با استقرار نظام حسابداری بهای تمام‌شده انجام دهد و گزارش خود را به صورت تفکیکی خدمات در صورت‌های مالی منعکس کند.

او در دفاع از حکم شورای رقابت می‌گوید: متاسفانه مخابرات بدون اجرای این حکم قانونی با دور زدن شورای رقابت متوسل به ستاد تنظیم بازار شد. این اتفاق در نوع خودش جدید بود که ستاد تنظیم بازار برای مخابرات وارد تعیین قیمت خدمات مخابرات شد. اینکه تعرفه خدمات باید متناسب با بهای‌ تمام‌شده و تورم باشد درست و علمی است اما مخابرات بدون اینکه این مستندات را ارائه کند و نظام حسابداری بهای تمام‌شده داشته باشد می‌گوید چندین سال است بهای خدمات تغییر نکرده است، زیرساخت‌ها فرسوده شده و حرف‌های اینچنینی. در حالی که مبنای تصمیم شورای رقابت کاملاً علمی و تخصصی بود.

طغیانی از افزایش تعرفه‌ به عنوان راحت‌ترین راه برای جبران هزینه‌ها یاد می‌کند و می‌گوید: مخابرات به نحو احسن از ظرفیت‌های خودش برای تامین درآمد استفاده نمی‌کند. واقعیت این است که افزایش تعرفه خدمات چه به صورت هزینه‌های ثابت چه به صورت تحمیل هزینه‌های بهای متغیر و تعرفه استفاده از خدمات راحت‌ترین کارهاست. بسیاری از ظرفیت‌ها در اختیار مخابرات است که می‌توانست از آنها برای درآمدزایی استفاده کند. زیرساخت هرچند قدیمی اما بسیار گسترده‌ای در اختیار مخابرات است که می‌توانست از آن درآمدزایی کند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی که یک روز پیش از ابلاغ مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات با پیوست صحبت کرده بود تایید می‌کند وضعیت فعلی شرکت مخابرات مناسب نیست و باید تصمیمی گرفته شود که این شرکت از وضعیت زیان‌ده خارج شود.

تقی‌پور: برخورد یک‌جانبه مانع توسعه است

رضا تقی‌پور دیگر نماینده‌ای است که در گفت‌وگو با پیوست از انجام شدن قانونی روندهای این تصمیم دفاع می‌کند و می‌گوید: هر کاری روندی قانونی دارد. درست نیست به صورت مطلق و بدون توجه به این فرایندها موافقت یا مخالفت کنیم. نظر من این است که اینها باید درخواست خود را به سازمان تنظیم مقررات بدهند و بررسی شود و اگر دلایل منطقی بود این اتفاق بیفتد.

او اضافه می‌کند: از آن طرف دولت غیر از سازمان تنظیم مقررات معمولاً تغییر قیمت‌ها را در ستاد تنظیم بازار بررسی می‌کند. اگر واقعاً بررسی کردند و تصمیمی گرفتند به نظرم نباید مخالفت کنیم ولی اگر فکر می‌کنند مسیری غیر از این طی شده است و اقدامی سرخود بوده باید برخورد شود.

وزیر اسبق ارتباطات در پایان بر لزوم توسعه زیرساخت‌های مخابرات تاکید می‌کند و توضیح می‌دهد: چندین سال است گله‌مندی در مورد توسعه زیرساخت‌های مخابراتی وجود دارد. بحث سرمایه‌گذاری در فیبر و زمینه‌های دیگر نیز وجود دارد. انسداد و برخوردهای یک‌جانبه به این شکل طبیعتاً توسعه شبکه را متوقف می‌کند.

https://pvst.ir/dnt
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو