استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۶ مهر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ مهر ۱۴۰۱
درآمدهای پستی پس از اختلال اینترنت در دو هفته اخیر، یکسوم کاهش یافته است و طبق اعلام مدیرعامل شرکت پست، این موضوع نشان میدهد یکسوم مرسولههای پستی و معاملات از طریق اینترنت بینالملل و پلتفرمهای خارجی بوده است. او گفت: از سالهای گذشته تاکید مدیران ارشد کشور بر این بوده است که افراد و کسبوکارها از پلتفرمها و بستر داخلی استفاده کنند که اگر مشکلاتی از قبیل تحریم و فیلترینگ رخ داد، کسبوکارها دچار بحران نشوند.
به گزارش پیوست، محمود لیائی مدیرعامل شرکت ملی پست و معاون وزیر ارتباطات در روز جهانی پست اعلام کرد: با توجه به اختلال اینترنت در دو هفته گذشته و فیلتر پلتفرمهای خارجی مثل اینستاگرام و واتساپ، درآمد شرکت پست یکسوم کاهش یافته است و این موضوع نشان میدهد یکسوم مرسولههای پستی و معاملات از طریق اینترنت بینالملل و پلتفرمهای خارجی انجام میگرفته است.
لیائی همچنین توضیح داد از سالهای گذشته تاکید مدیران ارشد کشور بر این بوده است که افراد و کسبوکارها از پلتفرمها و بستر داخلی استفاده کنند که اگر مشکلاتی از قبیل تحریم و فیلترینگ رخ داد، کسبوکارها دچار بحران نشوند؛ اما متاسفانه همچنان بستر کسبوکارها پلتفرمهای خارجی بوده و این مساله مشکلاتی برای اقتصاد کشور پیش آورده است.
لیائی در ادامه با اشاره به آغاز هفته پست و روز جهانی پست، سرانه پستی کشور را ناچیز برآورد کرد و گفت: سرانه پستی یعنی هر یک نفر در سال چه میزان مبادله پستی انجام میدهد، سرانه پستی در کشور چین عدد ۱۸۰۰، آمریکا ۱۲۰۰، اتحادیه اروپا ۹۰۰ و در ایران عدد ۷ است و از این مبادلات نزدیک به ۳.۳ (سه و سهدهم) آن مربوط به پست است. این عدد خود نشانگر این موضوع است که باید در حرکتی جهادی این سرانه را افزایش دهیم و کاربران را با خدمات پستی آشنا کنیم. در حال حاضر ۱۷۰ خدمت پستی ارائه میشود و افراد فقط با تعداد انگشتشماری از این خدمات آشنا هستند و ما باید مردم را با تسهیلات پست آشنا کنیم.
لیائی در ادامه تاکید کرد صنعت پست باید برای فرایندهای تجارت الکترونیکی پیشتاز باشد و این هدف مهم آنهاست. او در این باره توضیح داد، پست لازمه تجارت الکترونیکی است و اولویت شرکت ملی پست خدمترسانی است و کسبوکار در وهله بعد خدمترسانی قرار دارد. اما چون آنها شرکتی درآمد هزینهای هستند در تلاشاند در کنار خدمترسانی بار بیشتری را از روی دوش دولت و افراد جامعه بردارند.
معاون وزیر ارتباطات همچنین تشریح کرد: بنا بر اصل ۴۴ در تلاشیم فرایندهایی را که در اختیارمان قرار دارد به بخش خصوصی برونسپاری کنیم و به سمت پلتفرمی شدن برویم. عمده فعالیتهایی را که امکان برونسپاری دارند به طور حتم به بخش خصوصی واگذار میکنیم اما به طور کلی پستهای دولتی اغلب زیانده هستند و ما نمیتوانیم یکسری از فرایندها را به بخش خصوصی بسپاریم. مشکلات پست هم در بسیاری از کشورها یکسان است و این معضلات تنها مختص ایران نیست. مدیرعامل شرکت ملی پست همچنین به نقش موزعین و سختی کار آنها اشاره کرد و توضیح داد شرکت ملی پست در دوران کرونا بار سنگینی را از روی دوش دولت، کسبوکارها و افراد جامعه برداشته است.
لیائی همچنین در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر روند اصلاح تعرفهها گفت: متاسفانه واقعیسازی تعرفهها به شکلی که مطلوب و مورد نظر ما بود انجام نشد و اصلاح تعرفهها تا ۴ خرداد ۱۴۰۱ معلق ماند و ما تنها مجاز شدیم این مبلغ را تا ۴۰ درصد افزایش دهیم. در صورتی که با توجه به شرکت درآمد هزینهای شرکت ملی پست این افزایش میتوانست به تقویت زیرساختها منجر شود و ما همچنان در این زمینه بلاتکلیف هستیم ولی امیدواریم به سمت واقعیسازی قیمتها برویم تا اهداف مد نظرمان نیز محقق شود.
او همچنین در مورد چگونگی تحول دیجیتالی در شرایط فیلترینگ و اختلال اینترنت توضیح داد: این تحولها در زمینه فرایند امور است و ما کارها را در بستر شبکه ملی اطلاعات انجام میدهیم. ضمن اینکه قطعی اینترنت دائمی نخواهد بود.
او در ادامه به پست و تجارت بینالمللی نیز اشاره کرد و گفت: به جز اسرائیل و عربستان مراودات پستی ما با سایر کشورها در جریان است و کره جنوبی هم که مدتی با ایران در زمینه مراودات پستی مشکل داشت دیگر مشکلش حل شده است. در حال مذاکره با شرکتهای بزرگ دنیا مثل شرکت اوزون روسیه هستیم که بتوانیم بحث لجستیک را با سایر کشورها نیز توسعه دهیم.
لیائی درباره بحث زنجیره آدرسها نیز توضیح داد: به طور کلی اختیار کامل در بحث آدرسها در دست شرکت ملی پست نیست و باید چند ارگان در این زمینه یاریرسان باشند. در حال حاضر ۷۰ درصد آدرسها بهروزرسانی شدهاند اما بخشی از امور دست شهرداریهاست. ما مرکز استانی داریم که همچنان آدرس و کدپستی ندارند. اما به هر حال بهروزرسانی آدرسها یک پروژه ملی است و در حال پیگیری آن هستیم.
لیائی با اشاره به مرکز نوآوری پست گفت: شرکت ملی پست از استارتآپهای حوزه پست و ایدههای نوآور حمایت خواهد کرد و خدمات خلاقانه به طور حتم داخل وزارتخانه استفاده خواهند شد.
حسن عمیدی مدیرکل دفتر ارتباطات و امور بینالملل شرکت ملی پست نیز در پایان به رویدادهای هفته پست و اینوتکس کیش اشاره کرد و گفت: با توجه به هفته پست از فردا هفدهم مهرماه در اینوتکس کیش در کنار استارتآپهای این حوزه حاضر خواهیم بود و همزمان با نزدیک شدن به جام جهانی تمبرهای فوتبالی از ۱۶۲ کشور هم رونمایی خواهند شد.